«ΜΑΝΙΟΣ»: Τα καλύτερα του Θρακικού Πελάγους στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος

«ΜΑΝΙΟΣ»: Τα καλύτερα του Θρακικού Πελάγους στα καταστήματα της ΑΒ Βασιλόπουλος

Μαζί με τον Γιάννη Μανιό, Ψαρά-Κυβερνήτη στο αλιευτικό σκάφος «Στέφανος Μανιός», ταξιδεύουμε στο Θρακικό Πέλαγος

Με έμπειρους αλιείς τρίτης γενιάς, η εταιρεία ΜΑΝΙΟΣ, δραστηριοποιείται εδώ και 20 χρόνια στην Ιχθυόσκαλα Καβάλας, στον τομέα της εμπορίας των φρέσκων και νωπών ψαριών και έχει καταφέρει να αναδειχθεί σε μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αντιπροσώπων ιχθυοπαραγωγών στη Βόρεια Ελλάδα.

Την ίδια οικογενειακή «παράδοση» συνεχίζει από το 1985 και ο Γιάννης Μανιός, Ψαράς-Κυβερνήτης στο αλιευτικό σκάφος «Στέφανος Μανιός». Μαζί του, ταξιδεύουμε κάπου στο Θρακικό πέλαγος. Με ένα σκάφος, που κατασκευάστηκε το 2000 στα Ναυπηγεία Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη και είναι εξοπλισμένο με μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας. Σε μία θάλασσα που εδώ και χρόνια μας προσφέρει φρέσκα και υγιεινά ψάρια.

Για τον Γιάννη Μανιό, η θάλασσα είναι απρόβλεπτη και απαιτητική. «Καθημερινά, μπαίνοντας στη γέφυρα του σκάφους, κοιτάς τα σημάδια του καιρού, ενημερώνεσαι από τα δελτία και ξεκινάς την αναζήτηση. Κάθε μέρα, μια διαφορετική ιστορία. Το ίδιο περιπετειώδης και συναρπαστική.», αναφέρει.

Ό,τι κι αν συμβαίνει όμως, το δέχεται με ταπεινότητα και ευγνωμοσύνη. «Για εμένα η θάλασσα είναι τα πάντα. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό και προνομιούχο που την ζω κάθε μέρα. Ο φυσικός πλούτος είναι ευλογία για τον τόπο μας. Αυτή η δουλειά είναι το πάθος μου. Καθετί που κρύβει η θάλασσα, τα δέχομαι πάντα ταπεινά. Γιατί η θάλασσα στο τέλος της ημέρας, μας ανταμείβει με εκλεκτά ψάρια», διηγείται ο Ψαράς-Κυβερνήτης του αλιευτικού σκάφους «Στέφανος Μανιός».

Η συνεργασία της ΜΑΝΙΟΣ με την ΑΒ, ξεκίνησε το 2012 κι έχει επεκταθεί και σε άλλους τομείς. Με το πρόγραμμα «Βελτίωσης Βιωσιμότητας Στόλου», η ΜΑΝΙΟΣ μαζί με την ΑΒ προστατεύουν τις θάλασσες από την υπεραλίευση, εξασφαλίζοντας ψάρια και για τις μελλοντικές γενιές. Την ίδια στιγμή, η ΑΒ και το WWF Ελλάς σε συνεργασία με την ΜΑΝΙΟΣ και το Ινστιτούτο Αλιευτικής Έρευνας πρωτοπορούν στην επίτευξη βιωσιμότητας του στόλου γρι-γρι της Καβάλας.

«Η άριστη και πολύχρονη συνεργασία μας με την ΑΒ Βασιλόπουλος, μας έχει εξελίξει σε επίπεδο καινοτομίας. Μαζί, έχουμε δημιουργήσει μία βάση, η οποία μας παρέχει την σιγουριά που χρειαζόμαστε για να επενδύσουμε και να εξελίξουμε το αντικείμενο μας. Και αυτό δίνει νόημα στους κόπους μας ως ψαράδες», σημειώνει ο Γιάννης Μανιός.

Στο ιχθυοπωλείο, λοιπόν, της ΑΒ Βασιλόπουλος θα βρούμε φρέσκα ψάρια κατευθείαν από τη θάλασσα. «Γαύρο, σαρδέλα, κολιό, γόπα, σκουμπρί. Ό,τι καλό έχει κάθε εποχή.».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter