Μανουσέλης: «Ο κορονοϊός, η διαφορά της Euroleague με την Κίνα και ο Φρεντέτ»

Μανουσέλης: «Ο κορονοϊός, η διαφορά της Euroleague με την Κίνα και ο Φρεντέτ»

Ο Μάνος Μανουσέλης μίλησε στο Eurohoops για την κατάσταση στην Κίνα με τον κορονοϊό, την διαφορά του πρωταθλήματος της χώρας με αυτό της Ευρωλίγκας και τον Τζίμερ Φρεντέτ.

Η έξαρση του κορονοϊού ανάγκασε τους ιθύνοντες του κινεζικού πρωταθλήματος να αναβάλουν το πρωτάθλημα, με πολλούς εκ των ξένων παικτών και προπονητών να επιστρέφουν στις χώρες τους.

Ένας εξ αυτών ήταν και ο Μάνος Μανουσέλης. Ο προπονητής των Σανγκάη Σαρκς προς το παρόν βρίσκεται στην Ελλάδα, εκεί όπου θα περάσει όλο τον μήνα και μιλώντας στο Eurohoops αναφέρθηκε στα όσα διαδραματίζονται στην Κίνα με την κρίση λόγω του ιού.

Εκτός αυτού, ο έμπειρος κόουτς, σχολίασε το επίπεδο του πρωταθλήματος και την ζωή στην Κίνα, ενώ μίλησε και για τον λόγο που οι παίκτες της λίγκας δύσκολα θα μετακομίσουν στην Ευρώπη. Τέλος μας μετέφερε την άποψη των ανθρώπων των Σανγκάι Σαρκς για τον πρώην παίκτη τους, Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίο πλέον αγωνίζεται στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό.

Πώς έχει η κατάσταση στην Κίνα αυτή την στιγμή με τον ιό;

“Η Κίνα είναι μια τεράστια χώρα. Για να σου δώσω να καταλάβεις, η Σανγκάη από την Γιουχάν, όπου το πρόβλημα είναι μεγάλο, απέχει όσο η Ελλάδα από την Γερμανία. Υπάρχουν άνθρωποι που προσπαθούν να κάνουν το καλύτερο για να λυθεί το πρόβλημα και άλλοι που έχουν θέμα. Το βασικό είναι όλη αυτή η ιστορία να κάνει τους ανθρώπους να βοηθήσουν να λυθεί το πρόβλημα. Τα πράγματα, με αποκλεισμούς, δεν θα γίνουν καλύτερα. Πάντως είναι αστείο, γιατί πολλοί μου λένε «Ήρθες από Κίνα; Θα τα πούμε μια από τις επόμενες ημέρες καλύτερα»”.

Υπάρχει κάποια τελευταία ενημέρωση σχετικά με το πότε θα ξεκινήσει πάλι το πρωτάθλημα;

“Η τελευταία ενημέρωση που έχουμε είναι ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει πάλι 1 Απριλίου και εμείς θα πρέπει να είμαστε εκεί 1 Μαρτίου”.

Μπορεί να έχουμε κύμα μετακίνησης παικτών στην Ευρωλίγκα;

“Όσον αφορά τους παίκτες, το πρόβλημα είναι ότι όλοι έχουν μεγάλα συμβόλαιο και δεν είναι εύκολο να φύγουν, ειδικά από την στιγμή που δεν είναι ακόμα τίποτα ξεκάθαρο, ούτε το πότε θα παίξουμε πάλι, ούτε και το πώς. Μπορεί να παίξουν οι ομάδες από το 1 έως το 16 τα πλέι οφς ή να γίνουν όλα τα ματς που υπολείπονται, αλλά σε πιο γρήγορο ρυθμό. Μπορεί να ακυρωθούν τα πάντα. Όλο αυτό, από οικονομικής άποψης, δημιουργεί ανασφάλεια, όμως δεν βλέπω εύκολο κάποιος να πετάξει ένα συμβόλαιο του 1 εκατομμυρίου για να πάει στην Ευρωλίγκα. Εκτός εάν έχει συμβόλαιο ενός μήνα. Οι ομάδες εκεί έχουν παραπάνω παίκτες στο ρόστερ. Αυτοί λοιπόν, ή πρέπει να κάνουν νέο συμβόλαιο, ή να φύγουν, οπότε εκεί αλλάζει το πράγμα. Κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή”.

Πόσο διαφορετικό είναι το πρωτάθλημα της Κίνας;

“Το πρωτάθλημα και το μπάσκετ της Κίνας δεν έχει καμία σχέση με την Ευρωλίγκα και την έντασή της, αλλά πρόκειται για πρωταθλήματα που οι αγώνες διαρκούν 48 λεπτά και οι ομάδες έχουν πολύ περισσότερες κατοχές. Υπάρχουν παίκτες επιπέδου, που κοστίζουν 3,4 και 5 εκατομμύρια, ποσά που στην Ευρωλίγκα δεν μπορούν να δώσουν οι ομάδες”.

Πώς είναι η ζωή στην Κίνα;

“Σε ότι έχει να κάνει με την ζωή, είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτό που έχουμε συνηθίσει. Το μόνο σίγουρο είναι ότι εμείς πρέπει να προσαρμοστούμε στον τρόπο ζωής τους και όχι αυτοί στον δικό μας”.

Τέλος, ποια είναι η άποψη των ανθρώπων της ομάδας σχετικά με τον πρώην παίκτη τους, Τζίμερ Φρενέτ;

“Όλοι στην ομάδα λένε τα καλύτερα. Εξαιρετικό παιδί και πολύ καλός παίκτης. Έχει αφήσει σε όλους τις καλύτερες εντυπώσεις”.

Πηγή: Eurohoops

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter