Μανταλένα Παπαδοπούλου: Είναι η σειρά των δανειστών να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα για το χρέος

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε συνέντευξή της, είπε ότι "η συνολική λύση περιλαμβάνει το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να μπούμε σε ένα κλίμα σταθερότητας, να υπάρξει εμπιστοσύνη των επενδυτών και να ενταχθούμε στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης" τονίζοντας ότι "η διατύπωση των μεσοπρόθεσμων μέτρων για τη ρύθμιση του χρέους είναι προϋπόθεση εφαρμογής της συμφωνίας και των μέτρων για το 2019 και το 2020."

Ερωτηθείσα σχετικά και αφού αναφέρθηκε στις διαφορές μεταξύ ΔΝΤ και γερμανικού υπουργείου Οικονομικών σε ό,τι αφορά το ελληνικό χρέος, λαμβάνοντας υπόψη και τις προσεχείς εκλογές στη Γερμανία, η κ. Παπαδοπούλου καταρχήν τόνισε, ότι ο πρωθυπουργός δημοσίως είπε πως "αν δεν υπάρξει ρύθμιση του χρέους δεν θα μπορέσουμε να προχωρήσουμε στην εφαρμογή των μέτρων που έχουν σημείο έναρξης από το 2019."

"Εμείς θεωρούμε ότι από τη στιγμή που το δικό μας το κομμάτι θα το έχουμε καλύψει με τη νομοθέτηση των μέτρων, είναι πλέον η σειρά των δανειστών που θα πρέπει να τηρήσουν τα συμφωνηθέντα τα οποία αφορούν το θέμα του χρέους. Ακούσαμε τις δηλώσεις του κ. Μοσκοβισί μετά το Eurogroup και εκτιμούμε ότι θα διατυπωθούν τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για τη ρύθμιση του χρέους. Χωρίς ρύθμιση του χρέους, η κυβέρνηση δεν πρόκειται να εφαρμόσει τα μέτρα" πρόσθεσε.

Αναφορικά με την στάση της ΝΔ και την πρότασή της να μοιραστεί τώρα το πλεόνασμα, καταρχήν διερωτήθηκε "δεν ξέρουν στη ΝΔ ότι αυτά (τα πλεονάσματα) εντάσσονται στον προϋπολογισμό του 2017 και στο όποιο πλεόνασμα διαμορφωθεί για το 2017;" προσθέτοντας στη συνέχεια ότι "η κυβέρνηση απέδειξε με την περσινή της κίνηση, ότι όταν υπάρχουν πλεονάσματα, θα δίδονται στις πλέον ευπαθείς ομάδες."

"Εφόσον η ΝΔ λέει προκαταβολικά ότι δεν θα ψηφίσει τη συμφωνία, όφειλε να παρουσιάσει όλο αυτό το διάστημα μια αντιπρόταση. Όφειλε να το κάνει, αλλά δεν το έκανε γιατί δεν έχει καμία αντιπρόταση. Το μόνο που έλεγε συνεχώς είναι «φέρτε μια συμφωνία, όποια να' ναι με όποια μέτρα» και τώρα δεν λέει πως δεν την ψηφίζει" ανέφερε η κ. Παπαδοπούλου.

Ως προς τη θέση των ΑΝΕΛ, είπε ότι η συμφωνία θα αξιολογηθεί από την ΚΟ και τα όργανα του κόμματος, σημειώνοντας ότι "αυτό που επιδιώκουμε είναι μια διατηρήσιμη και όχι μια ευκαιριακή έξοδος στις αγορές, και για να γίνει αυτό χρειάζεται μια λύση σε όλα τα επίπεδα, και βεβαίως τη ρύθμιση του χρέους που είναι κομβικό ζήτημα προκειμένου να βγούμε από τον φαύλο κύκλο της ύφεσης και να συζητήσουμε για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας".

"Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έχουμε διατυπώσει ποια είναι τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας, στα οποία θα πρέπει να επενδύσουμε προκειμένου να οδηγηθούμε σε αναπτυξιακή πορεία, όπως είναι ο τουρισμός και η πρωτογενής παραγωγή, όπου αποδεικνύεται ότι επιτελείται σημαντικό έργο", κατέληξε η κ. Παπαδοπούλου.

(Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ)

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.