Μαντάς και Μπαλωμενάκης σχολιάζουν τις αποκαλύψεις του Documento

Μαντάς και Μπαλωμενάκης σχολιάζουν τις αποκαλύψεις του Documento

«Θεωρώ αναγκαίο, αυτονόητο, ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση η αποκάλυψη του Documento» δήλωσε μεταξύ άλλων στο documentonews.gr ο Χρήστος Μαντάς, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.

Προσθέτει επιπλέον: «δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο, ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν από ανάλογες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, συστηματικά δεν βρίσκουν καμιά επί της ουσίας απάντηση στο δημόσιο διάλογο, από τη πλευρά της ΝΔ. Όμως η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός»

Όλη η δήλωσή του Χρήστου Μαντά:

«Θεωρώ αναγκαίο, αυτονόητο θα έλεγα, ότι χρειάζεται περαιτέρω διερεύνηση από τους αρμόδιους θεσμούς, η αποκάλυψη του Κυριακάτικου Documento ότι δηλαδή η offshore εταιρεία Velvet Success SA με έδρα τον Παναμά και άγνωστο ιδιοκτήτη εμφανίζεται να χρηματοδοτεί τόσο τις επιχειρήσεις της Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη όσο και την εφημερίδα Πρώτο Θέμα.

Ταυτόχρονα δεν θεωρώ καθόλου τυχαίο, ότι τα ερωτήματα που προκύπτουν από ανάλογες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις, συστηματικά δεν βρίσκουν καμιά επί της ουσίας απάντηση στο δημόσιο διάλογο, από τη πλευρά της ΝΔ. Όμως η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός».

Στο ίδιος μήκος κύματος και οι δηλώσεις  του κ. Μπαλωμενάκη στο documentonews.gr

O κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να διασκεδάσει εντυπώσεις. Αν αυτό επιβάλλει την αποκάλυψη της ταυτότητας του ή των πραγματικών ιδιοκτητών και των εν γένει δραστηριοτήτων της χρηματοδότριας off shore, αναφέρει μεταξύ άλλων.

Ολόκληρη η δήλωση 

«Κατ’ αρχήν να θυμίσω ότι οι τραπεζικές δραστηριότητες του εκδότη κ. Θέμου Αναστασιάδη αποτέλεσαν ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα επιλήψιμων (επιεικής η διατύπωση) συναλλαγών στο πόρισμα της προηγούμενης εξεταστικής της Βουλής για τα δάνεια κομμάτων και ΜΜΕ. Το πόρισμα είχε αποσταλεί στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και, απ’ ό,τι πληροφορούμαστε πολλά από τα ευρήματα που είχαμε τότε καταγράψει αποτελούν αντικείμενο περαιτέρω δικαστικής έρευνας .

Η αποκάλυψη της εφημερίδας σας γεννά πολλά ερωτηματικά και ποικίλους συνειρμούς.

Όπως είναι γνωστό το Σύνταγμα ορίζει στο άρθρο 14 στην παράγραφο 9 ότι όχι μόνο το ιδιοκτησιακό καθεστώς των μέσων μαζικής επικοινωνίας αλλά και οι πηγές χρηματοδότησής τους πρέπει να είναι γνωστές και διαφανείς.

Παράλληλα στο πεδίο του ελέγχου των πηγών χρηματοδότησης, πάντοτε κατά το Σύνταγμα, εμπίπτουν και οι συγγενείς, σύζυγοι, κλπ, προκειμένου, όπως ρητά αναγράφεται, να αποκλειστούν μέθοδοι καταστρατήγησης και να υπάρχουν εγγυήσεις αποτροπής οποιασδήποτε φαλκίδευσης της υποχρέωσης για διαφάνεια.

Για την εταιρία Velvet Success που όπως αποκάλυψε η εφημερίδα σας φέρεται να έχει χρηματοδοτήσει την αύξηση κεφαλαίου στην εταιρία του κ. Αναστασιάδη και, σε άλλο χρόνο, της κ. Μητσοτάκη ισχύει ότι λόγω της μορφής της ενδέχεται να μην είναι διαφανής η προέλευση των χρημάτων που διακινεί.

Αυτό από μόνο του είναι ένα θέμα. Περιπλέκεται φυσικά περισσότερο από το γεγονός ότι η ίδια εταιρία έχει χρηματοδοτήσει και την εταιρία συζύγου επιφανούς πολιτικού.

Νομίζω ότι πρώτος ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις και να διασκεδάσει εντυπώσεις. Αν αυτό επιβάλλει την αποκάλυψη της ταυτότητας του ή των πραγματικών ιδιοκτητών και των εν γένει δραστηριοτήτων της χρηματοδότριας off shore, καλό θα είναι να μην υπερτερήσει το ιδιωτικό έναντι του δημοσίου συμφέροντος». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter