Μάντσεστερ: Αφιερωμένη στα 22 θύματα η συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ

Μάντσεστερ: Αφιερωμένη στα 22 θύματα η συναυλία του Λίαμ Γκάλαχερ

Σε απόσταση ενός μιλίου από το Manchester Arena, σκηνικό της τρομοκρατικής επίθεσης της 23ης Μαΐου, στο O2 Ritz ο πρώην τραγουδιστής των Oasis Λίαμ Γκάλαχερ έδωσε χθες σε συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα την πρώτη του σόλο συναυλία, τα έσοδα από την οποία θα διατεθούν στις οικογένειες των θυμάτων.

Ο γεννημένος στο Μάντσεστερ μουσικός, άναψε στη σκηνή 22 κεριά – ένα για κάθε θύμα της βομβιστικής επίθεσης στη συναυλία της Αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε το βράδυ της 23ης Μαϊου.

«Το περνάμε όλοι μαζί» είπε ο 44χρονος Λίαμ Γκάλαχερ απευθυνόμενος στο πλήθος.

Ο Λίαμ Γκάλαχερ συνοδευόμενος από τον κιθαρίστα των Oasis, Πολ «Bonehead» Άρθουρς ερμήνευσε γνωστές επιτυχίες του Britpop συγκροτήματος, όπως το Rock ‘n’ Roll Star, Morning Glory, D’You Know What I Mean? και Slide Away, αλλά και τραγούδια από το επερχόμενο άλμπουμ του «As You Were».

Οι φήμες ότι ο αδελφός του Νόελ, ο οποίος έγινε αυτή την εβδομάδα 50 ετών, θα εμφανιζόταν στη συναυλία, ή ότι επίκειται επανασύνδεση των Oasis δεν αποδείχθηκαν αληθινές, σύμφωνα με δημοσιεύματα του βρετανικού Τύπου.

Το τραγούδι των Oasis «Don’t Look Back In Anger» της τραγωδίας της πόλης δεν ήταν στη λίστα των 14 κομματιών που ερμήνευσε ο Γκάλαχερ. Ωστόσο το τραγούδησε το πλήθος μαζί με τον ύμνο της Μάντσεστερ Σίτι, «Blue Moon».

Ο Λίαμ Γκάλαχερ έκλεισε τη συναυλία με a cappella ερμηνεία του «Live forever» και απευθυνόμενος στο κοινό είπε: «Σ’ αγαπώ Μάντσεστερ. Να φροντίζετε τους εαυτούς σας!».

Τα έσοδα από τη συναυλία θα διατεθούν στην εκστρατεία συγκέντρωσης βοήθειας «We Love Manchester Emergency Fund» για να στηριχθούν οι τραυματίες και οι οικογένειες των θυμάτων της τρομοκρατικής επίθεσης. Ο Λίαμ Γκάλαχερ αυτή την εβδομάδα θα εμφανιστεί επίσης στο Λονδίνο, στο Δουβλίνο και στη Γλασκώβη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter