Μάντσεστερ: Αυτός ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας (Photos & Video)

Μάντσεστερ: Αυτός ήταν ο βομβιστής αυτοκτονίας (Photos & Video)

Αυτό είναι το πρόσωπο του βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπέντι, που ανατινάχτηκε, μαζί με τα εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένος, και αιματοκύλησε το βράδυ της Δευτέρας το Μάντσεστερ.

Πρόκειται για εναν 22χρονο νεαρό, που γεννήθηκε στο Μάντσεστερ από Λίβυους γονείς. Για τους γείτονες του, ο Σαλμάν ήταν “το πρόσωπο του μίσους”, όπως μεταδίδουν διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Ο 22χρονος -όπως δήλωσε φίλος του- είχε πρόσφατα γυρίσει στη Μ. Βρετανία από ταξίδι 3 εβδομάδων στην Λιβύη, ενώ υπάρχουν υπόνοιες ότι είχε περάσει αρκετό χρόνο σε εμπόλεμη περιοχή -πιθανότατα στην Συρία- όπου και μάλλον εκπαιδεύτηκε.

Επίσης λέγεται πως – για τον ίδιο λόγο- έκανε συχνά ταξίδια στην Βόρειο Αφρική.

Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, ο 22χρονος βομβιστής αυτοκτονίας ταξίδεψε το προηγούμενο βράδυ της επίθεσης με τρένο από το Λονδίνο στο Μάντσεστερ. Αυτό κινεί υποψίες ότι πιθανότατα πριν την αιματηρή επίθεση συνάντησε συνεργούς του που τον προμήθευσαν τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Ο υπουργός εσωτερικών της Γαλλίας, σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο Αμπέντι είχε ταξιδέψει στη Συρία και υπάρχουν αποδείξεις σύνδεσής του με τον ISIS.

Η υπουργός Εσωτερικών Άμπερ Ραντ, ανέφερε πως ο 22χρονος ήταν γνωστός στις αρχές και πολύ πιθανό να μην έδρασε μόνος, τονίζοντας επίσης ότι είναι “ενοχλητικό” το γεγονός οι πληροφορίες σχετικά με την έρευνα για την επίθεση να διαρρεουν από αμερικανικές πηγές ασφαλείας προτού η βρετανική αστυνομία να είναι σε θέση να κάνει δημόσιες ανακοινώσεις.

Με πληροφορίες από Daily Mail

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter