Μάντσεστερ: Ένας Έλληνας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης

Μάντσεστερ: Ένας Έλληνας περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης

«Καθόμασταν γύρω στις 10.30 το βράδυ, κοιτούσαμε τηλεόραση μαζί με τη σύζυγό μου και ξαφνικά ακούσαμε ένα δυνατό κρότο, ο οποίος ήταν αφύσικα δυνατός, υπήρξε και βοή» περιγράφει τη στιγμή της επίθεσης, στο Πρακτορείο fm104.9, o Μπάμπης Παντελίδης, οδοντίατρος από τη Θεσσαλονίκη, που ζει στο Manchester.

“Δεν δώσαμε σημασία γιατί πολλές φορές υπάρχουν πυροτεχνήματα, επειδή είναι ο συναυλιακός χώρος κοντά, το γήπεδο της Manchester City, αλλά σε 5 λεπτά μέσα ακούστηκαν πολλές σειρήνες ασθενοφόρων, πάρα πολλές σειρήνες ασθενοφόρων, οπότε ανοίξαμε τα παράθυρα, προσπαθήσαμε να ακούσουμε τι γίνεται, ακουγόταν κόσμος να φωνάζει», προσθέτει.

Ο Μπάμπης Παντελίδης, βρισκόταν στο σπίτι του, μόλις 800 μέτρα από το γήπεδο της Manchester City, όπου σημειώθηκε η επίθεση. “Το σημείο που έγινε η έκρηξη, ο συναυλιακός χώρος είναι στο κέντρο της πόλης και το συγκρότημα διαμερισμάτων στο οποίο μένω στα 800 μέτρα» αναφέρει ο κ. Παντελίδης και τονίζει ότι: “ο κόσμος των social media είναι λίγο τραβηγμένος, κυκλοφορούσαν φωτογραφίες οι οποίες ήταν από άλλα συμβάντα που δείχνανε πτώματα και γινόταν ένας χαμός, ο καθένας ανέβαζε ότι ήθελε. Επίσημη ενημέρωση υπήρξε γύρω στα 50 λεπτά μετά την έκρηξη από το tweet account της αστυνομίας του Manchester, όπου ανέφεραν ότι έχει συμβεί ένα συμβάν κι ότι έχουν τρέξει περιπολικά και όλες οι δυνάμεις και επίσημη ενημέρωση, τα κανάλια δηλαδή της Αγγλίας, του BBC, το Sky News αυτά άρχισαν να ενημερώνουν τον κόσμο μία ώρα μετά»

«Είναι η σύγχρονη πραγματικότητα στην οποία ζούμε» λέει ο Μπάμπης Παντελίδης και εκμυστηρεύεται πως, «ζώντας στην Αγγλία γνωρίζαμε ότι είναι μια χώρα η οποία είναι ψηλά στους στόχους, ότι μπορεί να συμβεί κάτι. Απλά λες εντάξει, συνεχίζεις τη ζωή σου κανονικά, φυσιολογικά και συμβαίνει στο κατώφλι η επόμενη επίθεση, οπότε λίγο αν μη τι άλλο, νιώθεις παράξενα».

Η συγκεκριμένη επίθεση υποστηρίζει ο κ. Παντελίδης έχει επηρεάσει άμεσα τη ζωή του, διότι πλέον σκέφτεται σοβαρά να μετακομίσει σε άλλη περιοχή. «Το πρώτο πράγμα που θα αλλάξει στη ζωή μας είναι ότι θα αναγκαστούμε να φύγουμε, επειδή ζούμε στο κέντρο του Manchester κι η δουλειά μου δεν είναι στο κέντρο, θα βρω κάτι στα προάστια, το πρώτο βήμα που θα κάνω. Κι από εκεί και έπειτα, φυσικά θα υπάρχει πάντα στο μυαλό η επιλογή του να φύγεις κάπου αλλού», πρόσθεσε ο Έλληνας οδοντίατρος.

Ο κ. Παντελίδης, περιγράφει κάτω από ποιες συνθήκες θα επέστρεφε στην Ελλάδα και αναφέρει ότι: «Φοβάμαι ότι ασφαλές σημείο στον πλανήτη αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να υπάρχει, εκτός αν αλλάξουμε τρόπο ζωής εντελώς και γυρίσουμε στην Ελλάδα αλλά…. δεν είναι στα άμεσα σχέδιά μου να γυρίσω, ή τουλάχιστον προς το παρόν, απλά είναι η μόνη αλλαγή που θα μπορούσα να σκεφτώ για το μέλλον, να αλλάξω επάγγελμα και να γυρίσω στην Ελλάδα και να ασχοληθώ με κάτι άλλο το οποίο απλά θα μου προσφέρει έναν βιοπορισμό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter