Μάντσεστερ: Φωτογραφίες του μακελάρη λίγο πριν από την επίθεση

Μάντσεστερ: Φωτογραφίες του μακελάρη λίγο πριν από την  επίθεση

Φωτογραφίες που δείχνουν τον Σαλμάν Αμπεντί λίγο πριν από την επίθεση στο Μάντσεστερ Αρένα έδωσαν οι βρετανικές αρχές, για να ζητήσουν πληροφορίες για τις κινήσεις του

Εικόνες που δείχνουν τον βομβιστή αυτοκτονίας Σαλμάν Αμπεντί τη νύχτα που επιτέθηκε στη Μάντσεστερ Αρένα σκοτώνοντας 22 ανθρώπους, έχουν δοθεί στη δημοσιότητα από την αστυνομία, σε μια προσπάθεια να εντοπιστούν οι κινήσεις του από τις 18 Μαΐου, οπότε επέστρεψε στη Βρετανία, αλλά και να εντοπιστεί πού ολοκλήρωσε την κατασκευή της βόμβας. Δεκατέσσερα σπίτια έχουν ερευνηθεί και 13 άτομα έχουν συλληφθεί ως ύποπτοι για αδικήματα τρομοκρατίας, ανακοίνωσαν οι βρετανικές αρχές, που ισχυρίζονται ότι η ταυτότητα του Αμπεντί ήταν γνωστή μέσα σε δυο ώρες από την επίθεση της Δευτέρας.

Το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής για το Ηνωμένο Βασίλειο έχει μειωθεί από “κρίσιμο” σε “σοβαρό” και στρατιώτες έχουν αναπτυχθεί για την υποστήριξη της αστυνομίας. Η αστυνομία είχε πολλή δουλειά, καθώς έπρεπε να φυλαχθούν εκατοντάδες εκδηλώσεις σε όλη τη Βρετανία το Σαββατοκύριακο. Υπήρξε αυξημένη ασφάλεια στο Γουέμπλεϊ για τον τελικό του  FA Cup, στο Πάρκο Hampden για τον  Τελικό Σκωτίας και στο Twickenham για το Rugby Final Aviva Premiership. Η Βρετανή πρωθυπουργός δήλωσε ότι μετά από αυτές τις εκδηλώσεις, η απειλή θα μειωθεί.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter