Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έγκλειστος κατ’ οίκον ο Γκρίνγουντ που κατηγορείται για βιασμό – «Τσουνάμι» αντιδράσεων

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Έγκλειστος κατ’ οίκον ο Γκρίνγουντ που κατηγορείται για βιασμό – «Τσουνάμι» αντιδράσεων

Κλειδαμπαρωμένος στο σπίτι του, με τον φόβο αντιποίνων από «αγανακτισμένους πολίτες», περιμένει την ετυμηγορία της αγγλικής δικαιοσύνης ο Μέισον Γκρίνγουντ.

Ο 20χρονος ποδοσφαιριστής της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ κατηγορείται για βιασμό, σεξουαλική επίθεση, απειλητική συμπεριφορά και ξυλοδαρμό της 18χρονης φίλης του. Το ηχητικό που φαίνεται να στοιχειοθετεί τις κατηγορίες προκάλεσε σάλο στην Αγγλία και έφερε τον Γκρίγουντ σιδεροδέσμιο σε κρατητήριο.

Ο νεαρός αθλητής πέρασε τρεις νύχτες σε κελί μετά τη σύλληψή του την Κυριακή, αλλά αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση ενώ συνεχίζονται οι έρευνες.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έθεσε τον αθλητή σε σιωπηρή διαθεσιμότητα, χωρίς όμως να σχολιάσει δημόσια την υπόθεση. «Ο Μέισον Γκρίνγουντ δεν θα προπονείται με την ομάδα μας μέχρι νεωτέρας», αρκέστηκε να ανακοινώσει.

Όλα τα αναμνηστικά που φέρουν το όνομα του Γκρίνγουντ (φανέλες κ.α.) έχουν αποσυρθεί από τις μπουτίκ του «Ολντ Τράφορντ» ενώ η ομάδα έκανε γνωστό πως οι φίλοι της ομάδας, εάν θέλουν, θα μπορούν να ανταλλάξουν τη φανέλα του με άλλη, δωρεάν. Η εταιρία Nike ακύρωσε το συμβόλαιο που είχε μαζί του και δήλωσε «βαθιά ανήσυχη μετά τις φριχτές κατηγορίες που τον αφορούν». Το όνομα του Γκρίνγουντ εξαφανίστηκε από το παιχνίδι «FIFA 22».

Ο προπονητής Ραλφ Ράνγκνικ αναμένεται να τοποθετηθεί στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ενώ συζήτησε διεξοδικά το θέμα Γκρίνγουντ με τα αφεντικά του συλλόγου.

Οι συμπαίκτες του ατιμασμένου Γκρίνγουντ αποφεύγουν τα σχόλια, αλλά οι περισσότεροι αστέρες (Ρονάλντο, Πογκμπά, Ντε Χέα κ.α.) έπαψαν να τον ακολουθούν στα social media όταν πρωτοκυκλοφόρησε το βίντεο. Ωστόσο ορισμένοι (Ράσφορντ, Φρεντ, Λίνγκαρντ, Λίντελοφ) τον ακολούθησαν εκ νέου όταν τον είδαν να αποφυλακίζεται.

Ο Γκρίνγουντ αύξησε τα μέτρα ασφαλείας στην έπαυλή του, το μηνιαίο ενοίκιο της οποίας ανέρχεται σε 17.000 ευρώ! Ο περίβολος φρουρείται από δύο «σεκιουριτάδες», ενώ εγκαστάθηκε κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, με οχτώ κάμερες.

Η αξία του Γκρίνγουντ στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ξεπερνούσε τα 120 εκατομμύρια ευρώ πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο, αλλά πλέον είναι αμφίβολο αν θα βρεθεί ομάδα να του δώσει δεύτερη ευκαιρία, ακόμα και αν ο παίκτης γλιτώσει την κάθειρξη. Ο νεαρός είναι ήδη διεθνής με την Εθνική Ανδρών της Αγγλίας και μετράει 124 συμμετοχές με τη φανέλα των «κόκκινων διαβόλων». Το βδομαδιάτικό του ανέρχεται σε 85.000 ευρώ.

Η έρευνα συνεχίζεται, αφού η αστυνομία του Μάντσεστερ ζήτησε περισσότερο χρόνο για να ανιχνεύσει τις καταγγελίες.

Η Γιουνάιτεντ αντιμετωπίζει αύριο τη Μίντλεσμπρο για το Κύπελλο Αγγλίας.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter