Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Στους 8 του Champions League οι «πολίτες» με 5 γκολ του Χάαλαντ

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 7-0: Στους 8 του Champions League οι «πολίτες» με 5 γκολ του Χάαλαντ

Με ανεπανάληπτο σόου του Έρλινγκ Χάαλαντ που σημείωσε πέντε γκολ, η Μάντσεστερ Σίτι συνέτριψε 7-0 τη Λειψία και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Champions League για 6η σερί σεζόν (1-1 το πρώτο παιχνίδι).

Η Σίτι ξεκίνησε πιεστικά το ματς με στόχο ένα γρήγορο γκολ, δημιούργησε ευκαιρίες και τις έχασε με Γκιντογκάν και Ακάντζι, όμως στο τρίλεπτο 22-25’ κατάφερε με τον Χάλαντ να πετύχει δύο γκολ και να αγκαλιάσει από νωρίς .την πρόκριση . Στο 20’ οι «Πολίτες»  κέρδισαν πέναλτι-δώρο από το VAR καθώς σε κεφαλιά του Ρόντρι η μπάλα βρήκε (;) ανεπαίσθητα το χέρι του Χένρικς που είχε πλάτη στον  αντίπαλα του. Παρά τις διαμαρτυρίες το πέναλτι εκτέλεσε ο Νορβηγός φορ και άνοιξε το σκορ. Και στο 24’ από κεραυνό του Ντε Μπρόινε στο οριζόντιο δοκάρι ο Χάαλαντ με καρφωτή κεφαλιά έγραψε και το 2-0.

Στο 34’ οι Γερμανοί διαμαρτυρήθηκαν εκ νέου, αυτή τη φορά για αποβολή του Εμερσον που ανέτρεψε εκτός περιοχής τον Λάιμερ αλλά ο διαιτητής θεώρησε ότι βρήκε πρώτα τη μπάλα. Και στο 45’+2’ ο Χάαλαντ και πάλι έφτασε στο χατ τρικ και στα 31 γκολ στη διοργάνωση (τα 8 φέτος).

Στο β’ μέρος η Σίτι δεν έβγαλε το πόδι από το γκάζι και στο 48’ ο Γκιντογκάν με συρτό σουτ έκανε το 4-0 για να έρθει ξανά στο 53’ το θωρηκτό που ακούει στο όνομα Χάαλαντ να σημειώσει το 4ο προσωπικό του γκολ και 5ο της ομάδας του για το 5-0. Αυτό ήταν το 32ο γκολ του 22χρονου στράικερ στην διοργάνωση με τις Ζάλτσμπουργκ, Ντόρτμουντ και Σίτι. Όμως ο απίθανος Νορβηγός ήταν ασταμάτητος και στο 57’ κέρδισε ένα ακόμη… ριμπάουντ κι έγραψε το 6-0 με δικό του «πενταρέ»! Παράλληλα έγινε μόλις ο τρίτος ποδοσφαιριστής μετά του Μέσι (Μπαρτσελόνα-Λεβερκούζεν) και Λουίς Αντριάνο (Σαχτάρ – ΜΠΑΤΕ) που έχει σημειώσει 5 γκολ σε ένα ματς. Το σκορ έκλεισε στο 90’ με δυνατό σουτ ο Nτε Μπρόινε.

 Ο Σλοβένος διαιτητής Σλάβκο Βίντσιτς έδειξε κίτρινες κάρτες στους Χένρικς, Βέρνερ, Ντε Μπρόινε, Ακάντζι.

Μάντσεστερ Σίτι :  Έντερσον, Στόουνς (64’ Γκόμες), Ακάντζι, Ντίας, Ακέ, Ρόδρι (62’ Φίλιπς), Ντε Μπρόινε, Γκιντογκάν (55’ Μάχρεζ), Σίλβα, Γκρίλις (55’ Φόντεν), Χάαλαντ (62’ Αλβαρεζ).

Λειψία: Μπλάσβιχ, Όρμπαν, Χαϊντάρα (63’ Σικαμάν), Φόρσμπεργκ (63’ Α. Σίλβα), Βέρνερ (63’ Πόουλσεν), Σομποσλάι (72’ Ολμο), Ράουμ, Λάιμερ, Γκβάρντιολ, Χένριχς (80’ Κλόστερμαν), Καμπλ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
29/04/2024, 16:32
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter