Μαντζουράνης για Ντογιάκο: «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή εντολέας της Δημοκρατίας του πάγου;»

Μαντζουράνης για Ντογιάκο: «Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ή εντολέας της Δημοκρατίας του πάγου;»

Με μια σκληρή δήλωση ο δικηγόρος, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και υπεύθυνος του Τμήματος Δικαιοσύνης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Γιάννης Μαντζουράνης, ασκεί δριμύτατη κριτική στον Ισίδωρο Ντογιάκο με αφορμή τη «γνωμοδότησή» του για τις αρμοδιότητες της ΑΔΑΕ.

Δείτε επίσης: Ο Ντογιάκος δεν διατυπώνει κρίση λειτουργού της Δικαιοσύνης, αλλά παρανομεί και παίρνει μέρος σε εκτροπή

Όπως επισημαίνει ο κ. Μαντζουράνης, που σημειωτέον έχει τη νομική εκπροσώπηση των Γιώργου Κύρτσου, Ελένης Τουλούπακη και Κώστα Βαξεβάνη, οι οποίοι έχουν υποβάλλει αίτημα στην ΑΔΑΕ για να ελεγχθούν οι τηλεφωνικές συνδέσεις τους εάν είχαν τεθεί υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ για λόγους εθνικής ασφαλείας, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου με την επίμαχη «γνωμοδότησή» του «δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα».

Ο Γιάννης Μαντζουράνης, υπογραμμίζει ότι ο Ισίδωρος Ντογιάκος «Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη».

Ο νομικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες, όπως σημειώνει ο Γιάννης Μαντζουράνης, «δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη, ούτε την ασέλγεια εις βάρος της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και το βιασμό της δημοκρατίας».

Αναλυτικά η δήλωση του Γιάννη Μαντζουράνη έχει ως εξής:

«Η σημερινή “γνωμοδότηση” του Ισίδωρου Ντογιάκου για τις αρμοδιότητες της Α.Δ.Α.Ε. μετά από αίτημα ιδιωτικής εταιρείας παρόχου σταθερής και κινητής τηλεφωνίας δεν κινείται απλώς εκτός συνταγματικής και δημοκρατικής τάξης. Την υπονομεύει ευθέως και χωρίς προσχήματα.

Με ερμηνευτικές αλχημείες, ο Ισίδωρος Ντογιάκος επιχειρεί να αφαιρέσει από μια εκ του Συντάγματος Ανεξάρτητη Αρχή κάθε ανεξαρτησία και κάθε ελεγκτική αρμοδιότητα και να τη μεταλλάξει σε άβουλο παρατηρητή και φιμωμένο μάρτυρα των υποκλοπών και των βάναυσων προσβολών του κράτους δικαίου από τον κύριο Μητσοτάκη.

Τοις κείνου ρήμασι πειθόμενος, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μετατρέπεται έτσι σε εντολέα της δημοκρατίας του πάγου.

Το δίδυμο Ντογιάκου-Μητσοτάκη διαπράττει όμως, υπό το κράτος πανικού, αυτοκτονικό σφάλμα. Ο νομικός κόσμος και οι δημοκρατικοί πολίτες δεν θα επιτρέψουν ούτε τη συγκάλυψη, ούτε την ασέλγεια εις βάρος της Δικαιοσύνης, αλλά ούτε και το βιασμό της δημοκρατίας. Οψόμεθα ες Φιλίππους».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter