Μαντζουράνης: Η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό της στόχο την αμαύρωση των πολιτικών της αντιπάλων

Μαντζουράνης: Η κυβέρνηση έχει ως μοναδικό της στόχο την αμαύρωση των πολιτικών της αντιπάλων

Ως ένα μεγάλο φιάσκο χαρακτήρισε ο συνήγορος υπεράσπισης του Νίκου Παππά, Γιάννης Μαντζουράνης, την προανακριτική διαδικασία κατά του πρώην υπουργού, επισημαίνοντας σε τοποθέτησή του στο «Κόκκινο 105,5» και τον Νίκο Ξυδάκη ότι ο μοναδικός στόχος της δίωξης κατά του Παππά ήταν «η αμαύρωση της εικόνας του πολιτικού αντιπάλου της κυβέρνησης και όχι η αλήθεια».

«Πόνταραν σε κουτσά άλογα και βρέθηκαν πολλαπλώς εκτεθειμένοι», επεσήμανε ο κ. Μαντζουράνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι «ο βασικός μάρτυρας κ Τόμπρας, ο διαπραγματευτής του κ Καλογρίτσα, ο οποίος είναι ο «θεμέλιος λίθος» της κατηγορίας προς τον κ Παππά, προσκόμισε στην επιτροπή ιδιόχειρο έγγραφο το οποίο υπογράφουν οι κ Καλογρίτσας, Χούρι και Τόμπρας, σύμφωνα με το οποίο αναγνωρίζεται το χρέος 3 εκατομμυρίων ευρώ στον κ Χούρι από τον κ Καλογρίτσα. Αυτό σημαίνει ότι τα τρία εκατομμύρια ευρώ θα επιστραφούν και άρα είναι χρέος και όχι δώρο, καθώς μόνο το χρέος επιστρέφεται».

Παράλληλα σημείωσε ότι με το έγγραφο που προσκομίστηκε στην επιτροπή από τον Γιάννη Στουρνάρα, καταρρίφθηκε ο ισχυρισμός ότι τα χρήματα κατευθύνθηκαν προς την εφημερίδα Documento αλλά και τον Κώστα Βαξεβάνη.

«Παρότι επισήμως η Τράπεζα της Ελλάδας λέει ότι από τα τρία εκατομμύρια, δεν πήρε ούτε μια δεκάρα ο κ Βαξεβάνης, παραπέμπεται στον εισαγγελέα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους και για να έχουν να γράφουν τα φιλοκυβερνητικά μέσα ότι ελέγχεται το Documento και παραπέμπεται ο Παππάς. Τα συγκεκριμένα μέσα όμως, δεν αναφέρουν πουθενά ότι η περί δωροδοκίας κατηγορία, όχι μόνο δεν τεκμαίρεται και δεν στοιχειοθετείται, αλλά δεν υπήρχαν καν, επαρκείς ενδείξεις», υπογράμμισε ο Γιάννης Μαντζουράνης.

H παρέμβαση του Γιάννη Μαντζουράνη

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter