Μαντζουράνης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κοινωνική καταστολή και όχι το οργανωμένο έγκλημα (Video)

Μαντζουράνης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη η κοινωνική καταστολή και όχι το οργανωμένο έγκλημα (Video)

Ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μαντζουράνης, μίλησε στο newsique.gr και τον Γιώργο Χριστοφορίδη για το μπαράζ εγκληματικών ενεργειών και χτυπημάτων που λαμβάνει χώρα τις τελευταίες εβδομάδες στην επικράτεια.

Ο κ. Μαντζουράνης επισημαίνει ότι η κυβέρνηση είναι ανίκανη να εφαρμόσει το πολιτικό της δόγμα καθώς «έχει άλλες προτεραιότητες στην εφαρμογή του Νόμος και Τάξη. «Δεν είχε το οργανωμένο και το κοινό έγκλημα. Είχε την κοινωνική καταστολή, είχε ως πρωταρχική μέριμνα να εισβάλλει στα σπίτια όπως του κ. Ινδαρέ και να δέρνει και να φιμώνει και να δένει οικογένειες ολόκληρες, χωρίς ένταλμα και χωρίς παρουσία εισαγγελέα, να ξεβρακώνει διαδηλώτριες στην Πατησίων, να χτυπάει φοιτητές, να αιματοκυλεί διαδηλώσεις, να καταλάβει τα Εξάρχεια, λες και είναι ξένο έδαφος».

Παράλληλα, υπογραμμίζει τις… προτεραιότητες της κυβέρνησης και του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, όπως το «να πάρουν 300 αστυνομικούς για να ικανοποιήσουν το νόμο για την Πανεπιστημιακή Αστυνομία -παγκόσμια πρωτοτυπία, πουθενά αλλού, σε κανένα άλλο κράτος της Γης πολιτισμένο, δεν υπάρχει μόνιμη παρουσία ένστολου αστυνομικού μέσα στα Πανεπιστήμια που δεν υπάγεται στην εξουσία του Πρύτανη».

Για τον Γιάννη Μαντζουράνη, υπάρχουν προβλήματα στα Πανεπιστήμια, αλλά «δεν λύνονται με τη μόνιμη παρουσία της Αστυνομίας. Η μόνιμη παρουσία θα δημιουργήσει περισσότερα προβλήματα, περισσότερα επεισόδια και ενδεχομένως να κλάψουμε και βαριά τραυματίες και -ω μη γένοιτο- νεκρούς».

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάννη Μαντζουράνη στο newsique.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter