Mapping Media Freedom: «Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico

Mapping Media Freedom: «Δριμύ κατηγορώ» στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου του Politico

Έκθετη η κυβέρνηση Μητσοτάκη από τις αήθεις επιθέσεις και τη λασπολογία κατά δημοσιογράφων που εργάζονται σε διεθνή ΜΜΕ, με αφορμή δημοσιεύσεις τους για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων στην Ελλάδα.

Η πλατφόρμα «Mapping Media Freedom», που παρακολουθεί σχετικές υποθέσεις οι οποίες θέτουν επί κινδύνω την ελευθεροτυπία στις ευρωπαϊκές χώρες, κατέγραψε τη λεκτική επίθεση και τις κατηγορίες που δέχθηκε η δημοσιογράφος του Politico, Νεκταρία Σταμούλη, από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, σχετικά με το ρεπορτάζ της στο εν λόγω Μέσο.

Διαβάστε επίσης: Ηχηρή απάντηση των ανταποκριτών ξένου τύπου σε Οικονόμου: Ατόπημα για υπουργό η στοχοποίηση δημοσιογράφου

«Τον Αύγουστο του 2022, ο Έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου προσέβαλε δημόσια και προσπάθησε να δυσφημίσει τη δημοσιογράφο του Politico Europe, Νεκταρία Σταμούλη, για το ρεπορτάζ της σχετικά με το μεγάλο σκάνδαλο των υποκλοπών που εκτυλίσσεται στην Ελλάδα. Η Σταμούλη είναι απεσταλμένη του Politico στην Ελλάδα και πρόεδρος της Ένωσης Ξένου Τύπου στην Ελλάδα. Καλύπτει τις εξελίξεις που αφορούν το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων και έχει δημοσιεύσει σχετικά άρθρα στις 5 και 8 Αυγούστου, αλλά και ένα αφιέρωμα στην επιδείνωση των συνθηκών στην Ελλάδα, όσον αφορά την υπόθεση της ελευθερίας του Τύπου», σημειώνει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του Mapping Media Freedom.

Παράλληλα, επισημαίνονται οι κατηγορίες που εξαπέλυσε ο Γιάννης Οικονόμου κατά της Νεκταρίας Σταμούλη, προσάπτοντας της σχέσεις με την αντιπολίτευση, αλλά και την άμεση αντίδραση αρκετών Ελλήνων δημοσιογράφων που δημοσίως εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στη συνάδελφό τους.

Διαβάστε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Νέος διασυρμός – Το Politico εκθέτει την κυβέρνηση Μητσοτάκη για τη στοχοποίηση δημοσιογράφου

«Διεθνείς οργανισμοί για την Ελευθερία του Τύπου επισημαίνουν ότι ο Οικονόμου προσπάθησε ξεκάθαρα να δυσφημίσει την Σταμούλη, η οποία δεν υπήρξε ποτέ μέλος πολιτικού κόμματος και δεν κατείχε ανάλογη θέση. Είναι ελληνίδα δημοσιογράφος που επί σειρά ετών καλύπτει την εγχώρια ειδησεογραφία για διεθνή ΜΜΕ, όπως το Wall Street Journal επί επτά χρόνια, ενώ αποτελεί μέλος του Politico από το 2019», καταλήγει η ανακοίνωση της πλατφόρμας για την υπεράσπιση της ελευθερίας του Τύπου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter