Μαραντόνα: «Έφυγε» ίδια μέρα με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο και τον άλλο μεγάλο της μπάλας, Τζορτζ Μπεστ

Μαραντόνα: «Έφυγε» ίδια μέρα με τον φίλο του Φιντέλ Κάστρο και τον άλλο μεγάλο της μπάλας, Τζορτζ Μπεστ

Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε ο τεράστιος Ντιέγκο Μαραντόνα να φύγει από τη ζωή την ίδια μέρα που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι πριν τέσσερα χρόνια και ο πολυαγαπημένος του, Φιντέλ Κάστρο (25/11/2016). Την ίδια μέρα επίσης, που «έφυγε» κι ένας ακόμη μάγος της μπάλας, ο Τζορτζ Μπεστ (25/11/2005)…

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα είναι κατά πολλούς ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών. Και αν όχι, είναι αναμφίβολα ένας από τους καλύτερους. Μία από τις σημαντικότερες φυσιογνωμίες στην ιστορία του παγκόσμιου αθλητισμού.

Ο Ντιεγκίτο είχε ξεκάθαρες πολιτικές πεποιθήσεις, μη διστάζοντας να εκφράζει τη συμπάθεια του προς την αριστερά και δεν δίσταζε να τα βάζει με θεούς και δαίμονες. Ήταν θαυμαστής του Ερνέστο Τσε Γκεβάρα, ενώ είχε αναπτύξει και μία ιδιαίτερη στενή φιλία με τον ιστορικό ηγέτη της Κούβας και επί σειρά ετών πρόεδρο της, Φιντέλ Κάστρο. Ο οποίος Φιντέλ είχε σε τεράστια εκτίμηση τον Μαραντόνα, όπως και ο Αργεντινός σούπερ-σταρ είχε μεγάλο σεβασμό στη φυσιογνωμία του Κουβανού ηγέτη. Μέσα στα χρόνια οι δύο άνδρες ανέπτυξαν μία ισχυρή φιλία που κράτησε μέχρι και τον θάνατο του πρώτου.

Ο Αργεντινός σούπερ σταρ επισκέφτηκε την Κούβα, για πρώτη φορά το 1987 και από τότε δημιούργησε μία στενή σχέση με τον Κουβανό ηγέτη. Σε αρκετές από τις επισκέψεις του στο νησί, έδωσε πολλές σημαντικές φανέλες στον Κάστρο, όπως αυτή που φορούσε στο ντεμπούτο του με την Ολντ Μπόις ή την εθνική Αργεντινής με τον αριθμό δέκα, φυσικά υπογεγραμμένες. Ο Mαραντόνα ταξίδεψε πολλές φορές στην Κούβα, όπου μάλιστα τον Ιανουάριο του 2000, υποβλήθηκε σε διαδικασία απεξάρτησης, από τον εθισμό του στα ναρκωτικά στη διεθνή κλινική «La Pedrera».

Το 2005 πήρε συνέντευξη από τον Φιντέλ Κάστρο για την τηλεοπτική εκπομπή της Αργεντινής «La Noche del 10». Εκτός από προσωπικός φίλος του Κάστρο, ο Μαραντόνα είναι μεγάλος θαυμαστής της κουβανικής επανάστασης, έχοντας μάλιστα τατουάζ το πρόσωπο του Κουβανού ηγέτη στο ένα πόδι, και του Ερνέστο «Τσε» Γκεβάρα, στο μπράτσο.

Δείτε στο βίντεο Μαραντόνα και Κάστρο

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter