Μαραντόνα: Βγαίνει σε δημοπρασία η φανέλα του από το «θρυλικό» Αγγλία-Αργεντινή, θα πουληθεί σε τιμή ρεκόρ!

Μαραντόνα: Βγαίνει σε δημοπρασία η φανέλα του από το «θρυλικό» Αγγλία-Αργεντινή, θα πουληθεί σε τιμή ρεκόρ!

Η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα το 1986 στο παιχνίδι της Αργεντινής με την Αγγλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο βγαίνει σε δημοπρασία και η τιμή πώλησης της αναμένεται να  σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ.

Στις 22 Ιουνίου του 1986 ο Αργεντίνος «θρύλος» στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ πέτυχε δύο από τα πιο πολυσυζητημένα γκολ στην ιστορία του ποδοσφαίρου, το πρώτο εξ αυτών είναι γνωστό ως «το χέρι του θεού», ενώ το δεύτερο θεωρείται από πολλούς ως το «γκολ του αιώνα».

Όπως επιβεβαιώθηκε από τον οίκο «Sotheby΄s», η τιμή πώλησης της φανέλας θα ξεκινήσει από τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, διαθέτοντας τις προϋποθέσεις να σπάσει όλα τα ρεκόρ και να καταστεί η ακριβότερη πώληση φανέλας όλων των εποχών.

Τα πρωτεία για την ώρα ανήκουν στον Μπέιμπ Ρουθ, εκ των κορυφαίων παικτών στην ιστορία του μπέιζμπολ, η φανέλα του οποίου πωλήθηκε τον Ιούνιο του 2019 για 4.440.000 λίρες.

Την φανέλα που φορούσε ο Μαραντόνα κατείχε ο Αγγλος ποδοσφαιριστης Στιβ Χοτζ, ο οποίος την πήρε από τον Ντιέγκο. Μετέπειτα ο Άγγλος διεθνής μέσος την χάρισε στο Ποδοσφαιρικό Μουσείο του Μάντσεστερ, οι ιθύνοντες του οποίου αποφάσισαν να την πουλήσουν μέσω του διάσημου οίκου «Sotheby΄s».

Η δημοπρασία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά από τις 20 Απριλίου έως τις 4 Μαΐου.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter