Μαραθώνια συνεδρίαση και έντονο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες

Μαραθώνια συνεδρίαση και έντονο παρασκήνιο στις Βρυξέλλες

Μπρα ντε φερ Κομισιόν – Σόιμπλε με θύμα την Ελλάδα

Το μπρα ντε φερ Κομισιόν – Σόιμπλε, ESM που εκδηλώθηκε σήμερα στις Βρυξέλλες με τον πιο κραυγαλέο τρόπο από την αρχή της ελληνικής κρίσης χρέους πάγωσε τα χαμογέλα στην ελληνική αποστολή στη Σύνοδο Κορυφής.

Νωρίς το απόγευμα οι δηλώσεις υπέρ της Ελλάδος τόσο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών (Πιτέλα) όσο και των Σουλτς, Μοσκοβισί, Σαπέν αλλά και η διαρροή στο MNI αξιωματούχου του Eurogroup ότι οι αρνητικές δηλώσεις Ντάισελμπλουμ για τα κοινωνικά μέτρα Τσίπρα, ήταν «βιαστικές» και χωρίς να ενημερωθεί το Συμβούλιο, προκάλεσαν ευφορία στην ελληνική αποστολή την οποία θα αποτύπωνε ο πρωθυπουργός σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου στις Βρυξέλλες αμέσως μετά το πέρας της Συνόδου.

Ωστόσο η ανακοίνωση του ESM ότι σε μια πρώτη αξιολόγηση, των μέτρων που πρότεινε η κυβέρνηση, από τους θεσμούς η οποία δόθηκε στα μέλη του ESM, εκφράζεται η έντονη ανησυχία, τόσο ως προς τη διαδικασία όσο και ως προς την ουσία σχετικά με τις δεσμεύσεις του μνημονίου, ειδικά σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, «πάγωσε» τα ελληνικά χαμόγελα.

Τελικά και μέχρι αυτήν την ώρα (11:30) οι ηγέτες των κρατών – μελών πλην της Τερέζα Μέι, στο δείπνο διαβουλεύονταν σχετικά με τα βήματα που θα ακολουθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την επίσημη ειδοποίηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για την έξοδό του.

Μετά και από αυτήν την καθυστέρηση το πιο λογικό είναι να αναβληθεί και η συνέντευξη του πρωθυπουργού εν όψει και της συνάντησής του με την Γερμανίδα Καγκελάριο αύριο στο Βερολίνο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter