Μαραθώνας: Μετανάστης μαθητής Γυμνασίου έμεινε σε κελί 23 μέρες επειδή βρέθηκε χωρίς χαρτιά

Ελεύθερος αφέθηκε τελικά ο μετανάστης μαθητής του Γυμνασίου Μαραθώνα που είχε συλληφθεί στις 19 Ιούνη από την Αστυνομία γιατί είχαν λήξει τα χαρτιά του με ευθύνη της ΜΚΟ που τον είχε αναλάβει.

Η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» στην Ε' ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, όπως τονίζει σε σχετική ανακοίνωσή της, από την πρώτη στιγμή είχε ενεργοποιηθεί για την απελευθέρωση του μαθητή. Σχολιάζει δε πως πρόκειται για π«ολύ ευχάριστη εξέλιξη, αλλά όχι ο κανόνας».

Μεταξύ άλλων επισημαίνει: 

«Όχι λίγοι άνθρωποι, που έχουν βρει στην πατρίδα μας καταφύγιο από τον πόλεμο ή το φάσμα της βαθιάς φτώχειας, βιώνουν τη στυγνή εκμετάλλευση δίπλα στην έλλειψη υποστηρικτικών δομών υγείας, στέγασης και εκπαίδευσης. Ακόμη, η κυβέρνηση απορρίπτει μαζικά αιτήσεις ασύλου, εντείνει την καταστολή, τροφοδοτεί την πολιτική εργαλειοποίηση των μεταναστών, συναινώντας στη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας και στο γενικότερο πλαίσιο της ΕΕ για τους μετανάστες. Φτηνό εργατικό δυναμικό, χωρίς δικαιώματα, σχεδόν χωρίς ανθρώπινη υπόσταση, ευάλωτοι όχι μόνο στις κακουχίες (ιδιαίτερα εν μέσω πανδημίας), αλλά και στην πολιτική και οικονομική εκμετάλλευση εντός και μεταξύ των κρατών.»

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.