Μαραθώνια η απολογία Παπαντωνίου – Διεκόπη μετά από σχεδόν 12 ώρες λόγω κόπωσης

Μαραθώνια η απολογία Παπαντωνίου – Διεκόπη μετά από σχεδόν 12 ώρες λόγω κόπωσης

Αύριο το πρωί θα συνεχιστεί η… μαραθώνια απολογία του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ Γιάννου Παπαντωνίου, η οποία μετά από σχεδόν δώδεκα ώρες διακόπηκε λόγω κόπωσης. 

Ο πρώην υπουργός επιμένει να αρνείται κατηγορηματικά την κακουργηματική κατηγορία που του αποδίδεται.

Αύριο αναμένεται να καταθέσει και η, επίσης κατηγορουμένη, σύζυγός του, Σταυρούλα Κουράκου. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου, που βολιδοσκοπείται από τις ερωτήσεις των ανακριτών διαφθοράς, Ηλιάννας Ζαμανίκα και Γ. Ευαγγέλου για την υπόθεση των παράνομων αμοιβών που φέρεται να έλαβε για το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού έξι φρεγατών το 2003, έχει υποστηρίξει, μεταξύ άλλων, ότι :

«Μετά από 15 χρόνια ερευνών δεν έχει προκύψει σε βάρος μου καμία απολύτως ένδειξη παράνομης λειτουργίας , ούτε έμβασμα , ούτε τραπεζική ροή, ούτε μαρτυρία παράνομης συναλλαγής. Οι ελβετικοί λογαριασμοί τους οποίου έθεσα αμέσως και οικειοθελώς στη διάθεση των δικαστικών αρχών αποδείχθηκε μετά από ενδελεχή έρευνα πως είναι πεντακάθαροι. Είχαν εξάλλου ανοίξει πριν από 35 χρόνια, στις αρχές της δεκαετίας του 80, όταν ζούσα και εργαζόμουν στο εξωτερικό».

Χαρακτήρισε τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του ως “ένα πρωτοφανές σενάριο” το οποίο «εφηύραν οι διώκτες του , όταν βρέθηκαν σε αδιέξοδο, συνδέοντας τραπεζικές κινήσεις που δεν έχουν σχέση με τα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση».

«Όσοι προσπαθούν -είπε στους ανακριτές – να συνδέσουν τις αναλήψεις μετρητών με τις καταθέσεις άλλων προσώπων πραγματοποιούν ένα ταξίδι στο διάστημα για να μεταβούν σε ένα άλλο σύμπαν αποσιωπώντας πλήρως το αποδεικτικό υλικό. Τα περί δαιδαλωδών διαδρομών αποδεικνύουν αγνοία του σύγχρονου τραπεζικού συστήματος», κάνοντας επίσης λόγο για «δόλιες συρραφές δήθεν στοιχείων».

Μυστικά & Documento

04/12/2022, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter