Μαραθώνιος της Αθήνας, μαραθώνιος και της Κεντροαριστεράς!

Μαραθώνιος της Αθήνας, μαραθώνιος και της Κεντροαριστεράς!

«Κλείδωσαν» οι ημερομηνίες διεξαγωγής των εκλογών για την ανάδειξη επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς, με τον καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο να ενημερώνει τους υποψηφίους ότι οι νέες ημερομηνίες των εκλογών θα είναι στις 12 Νοεμβρίου και στις 19, αν χρειαστεί δεύτερος γύρος, καθώς τότε θα είναι έτοιμες οι δύο εταιρείες που ανέλαβαν τη διαδικασία – Wind και OTS.

Προηγουμένως και αφού ξεπεράσαμε – αν και όχι οριστικά – το σίριαλ της εξ αποστάσεως ψήφου, είχε έρθει ο… Μαραθώνιος της Αθήνας να βάλει εμπόδια στο «κατοστάρι» των δέκα υποψηφίων για τη θέση του επικεφαλής της Κεντροαριστεράς! Έτσι, είχε προηγηθεί άλλο ένα πινγκ – πονγκ διαφωνιών μεταξύ ΠΑΣΟΚ και Ποταμιού, με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη να θέτει το ζήτημα του Μαραθωνίου, που θα αποτελέσει εμπόδιο για την προσέλευση των ψηφοφόρων στις 12 Νοεμβρίου και την Φώφη Γεννηματά να βάζει «τελεία και παύλα» στα διαδικαστικά, υποστηρίζοντας ότι ήταν εξαρχής γνωστή η ημερομηνία του Μαραθωνίου, όπως και εκείνες της διεξαγωγής των εκλογών (σ.σ. 5 και 12 Νοεμβρίου).

Το Ποτάμι, μάλιστα, με μία αιχμηρή ανακοίνωση είχε σχολιάσει την άποψη του επιτελείου της Φώφης Γεννηματά, πως «θα κοπεί για 3 ώρες η κυκλοφορία σε ένα κομμάτι του Κέντρου», αναρωτώμενο «μα καλά δεν έχουν ούτε ένα νέο, που να έχει πάρει μέρος στο μαραθώνιο; Ούτε έναν! Έλεος!». Η αλήθεια, Σταύρο, είναι ότι είχαν κυρίως τον Γιώργο Παπανδρέου – γνωστό δρομέα κι αθλητή – αλλά δεν θα υπάρξει πρόβλημα καθώς βρήκε λύση ο Αλιβιζάτος!

Πάντως, και ο Σταύρος Θεοδωράκης προσωπικά είχε αναρτήσει στο Facebook τη διαφωνία του με την ημερομηνία της 12ης Νοεμβρίου, γράφοντας πως «τότε όλοι τρέχουμε ή χειροκροτάμε αυτούς που τρέχουν»… Μετά την επιστολή Αλιβιζάτου, όμως, που διαβεβαιώνει ότι θα παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας στις 12 Νοεμβρίου, ακριβώς για να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους, ε μπορεί και ο Σταύρος να τρέξει άφοβα ή να πάει να… χειροκροτήσει όσους τρέχουν!

Ολόκληρη η επιστολή του Νίκου Αλιβιζάτου:

«Οι εταιρείες που έχουν αναλάβει το έργο της διεξαγωγής της on line ψηφοφορίας για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου πολιτικού φορέα διαβεβαίωσαν σήμερα τον καθηγητή Ν. Κ. Αλιβιζάτο ότι το επιθυμητό επίπεδο ασφάλειας επιτυγχάνεται αν η εκλογή πραγματοποιηθεί μετά τις 10 Νοεμβρίου 2017. Κατόπιν αυτού, η διεξαγωγή του 1ου γύρου της εκλογής μετατίθεται για τις 12 Νοεμβρίου και του 2ου, αν χρειασθεί, για τις 19 Νοεμβρίου 2017.

Υπενθυμίζεται ότι, έως το τέλος του έτους, δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες για την πραγματοποίηση της ψηφοφορίας, είτε λόγω των εκλογών των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας (26.11 και 3.12.2017), είτε λόγω συνεδρίων άλλων πολιτικών φορέων (17.12.2017). Ειδικά στην Αθήνα, πάντως, και για τον 1ο γύρο (12.11.2017), αποφασίσθηκε μεταξύ άλλων να παραταθεί το ωράριο της ψηφοφορίας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέλευση αθλητών που επιθυμούν να ψηφίσουν, αλλά και όσων, λόγω του διεθνούς Μαραθωνίου, δυσκολευθούν στις μετακινήσεις τους.

Διευκρινίζεται, τέλος, ότι η προετοιμασία της ψηφοφορίας συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια, καθώς πολλοί εθελοντές δηλώνουν πρόθυμοι να συνδράμουν (www.dpekloges.gr). Για την υποστήριξη, πάντως, της Επιτροπής σε οργανωτικά ζητήματα, ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, τ. Υπουργός, δέχθηκε να τη συνδράμει ως Σύμβουλος σε ζητήματα διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού». 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter