Marca: Πικέ, σταμάτα από την Εθνική

Marca: Πικέ, σταμάτα από την Εθνική

Μετά τον Αντρές Ινιέστα και ο Ζεράρ Πικέ θα αποχαιρετήσει την Εθνική Ισπανίας ή τουλάχιστον αυτό τον καλεί να κάνει η ισπανική εφημερίδα «Marca».

Ο 31χρονος αμυντικός είχε πει πριν από δύο χρόνια ότι θα παραμείνει στους «Φούριας Ρόχας» μέχρι και το Μουντιάλ της Ρωσίας. Από τότε δεν έχει ξαναθίξει το θέμα, ωστόσο η «Marca» υπενθυμίζει σήμερα την τότε δήλωσή του και θεωρεί δεδομένη την αποχώρησή του. Μάλιστα κάνει μια σκληρή κριτική στον άσο της Μπαρτσελόνα, γράφοντας «Το χειρότερο αντίο του Πικέ».

Συγκεκριμένα αναφέρει το τελευταίο ματς με την Εθνική ως ένα από τα χειρότερα της καριέρας του, «γιατί έδωσε την ευκαιρία στη Ρωσία να ισοφαρίσει, ακριβώς λίγο πριν την ολοκλήρωση του ημιχρόνου, με το ξεκάθαρο χέρι που έκανε μέσα στην περιοχή και σε μια φάση που δεν έδειχνε ιδιαίτερα επικίνδυνη για τον Νταβίντ Ντε Χέα».

Στη συνέχεια η ισπανική εφημερίδα χαρακτηρίζει όλο το παιχνίδι του Πικέ «ιδιαίτερα περίπλοκο», που συνοδεύτηκε από έλλειψη συγκέντρωσης στις κινήσεις του. Και θυμίζει το περιστατικό που είχε συμβεί τον Οκτώβριο του 2016, όταν στο ματς με την Αλβανία για τα προκριματικά, έγινε ο πρωταγωνιστής μιας νέας -τότε- πολεμικής, καθώς είχε κόψει την άκρη από τα μανίκια της φανέλας του, για να μην υπάρχουν τα χρώματα της Ισπανίας. Στην επόμενη διετία ο Πικέ εξέφρασε πολλές φορές την υποστήριξή του στην ανεξαρτησία της Καταλονίας, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από την μεριά των Ισπανών φιλάθλων και επέφερε αποδοκιμασίες προς το πρόσωπό του, επειδή συνέχιζε να αγωνίζεται με την Εθνική ομάδα. Η «Marca» θυμίζει ακόμη πως μετά το τέλος εκείνου του αγώνα με την Αλβανία, ο Πικέ είχε δηλώσει πως στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας θα είναι η τελευταία φορά που θα αγωνιστεί με την ισπανική φανέλα. Πλέον ο 31χρονος κεντρικός αμυντικός συμπλήρωσε 102 διεθνείς συμμετοχές, η Ομοσπονδία του πρόσφερε και μια φανέλα μετά το ματς με το Ιράν (επειδή έφτασε τις 100 παρουσίες στην Εθνική) και, αν όντως σταματήσει, τότε θα είναι ο δεύτερος που αποχωρεί σε αυτό το Μουντιάλ μετά τον 34χρονο Αντρές Ινιέστα.

Οι δυο τους ήταν από τους λίγους που έχουν απομείνει στην Εθνική Ισπανίας, από την ομάδα που είχε κατακτήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο το 2010. Οι άλλοι τέσσερις είναι ο Σέρχιο Ράμος, ο Νταβίντ Σίλβα, ο Σέρχιο Μπούσκετς και ο Πέπε Ρέινα. Ο 35χρονος πλέον τερματοφύλακας, τότε ήταν αναπληρωματικός του Ίκερ Κασίγιας, τώρα ήταν αναπληρωματικός του Νταβίντ Ντε Χέα και θεωρείται δεδομένο πως θα σταματήσει και αυτός από την Εθνική.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter