Mareva-Gate: Δεν έπεισε την επιτροπή για το πόθεν έσχες η σύζυγος Μητσοτάκη – Της ζήτησαν όλα τα στοιχεία

Mareva-Gate: Δεν έπεισε την επιτροπή για το πόθεν έσχες η σύζυγος Μητσοτάκη – Της ζήτησαν όλα τα στοιχεία

Στο φως και νέα στοιχεία για το ελλιπές πόθεν έσχες της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη, η οποία, σε απάντησή της στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής αναρωτιέται αν έπρεπε να συμπεριλάβει στη δήλωσή της την offshore.

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη προφασίζεται πως η παραδείσια εταιρία δεν ήταν ενεργή, χωρίς όμως να τεκμηριώνει με κανέναν τρόπο το γεγονός αυτό και ασχέτως αν έχει αποδειχτεί πως η εταιρία έπαψε να υφίσταται κατά τη διάρκεια του 2015.

Τέσσερις ώρες διήρκεσε η συνεδρίαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, με την ένταση από τις αψιμαχίες που προέκυψαν να ακούγεται μέχρι και έξω από την αίθουσα. Κατά τις πληροφορίες, παρά τις πρόσφατες δηλώσεις στελεχών της ΝΔ, το ζήτημα του πόθεν έσχες της Μαρέβας Μητσοτάκη όχι μόνο είναι ανοικτό, αλλά της ζητείται έως τις 15 Ιανουαρίου να αποστείλει όλα τα συμπληρωματικά στοιχεία που έλλειπαν από τη δήλωσή της. Συγκεκριμένα, πρόκειται για όλες τις μεταβολές από το 2006 έως το 2015, με σκοπό να ολοκληρωθεί ο έλεγχος επί των περιουσιακών της στοιχείων και κυρίως του τρόπου κτίσης τους.

Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν τα μέλη της Επιτροπής να συναποφάσισαν πως ορθά στάλθηκε επιστολή στην κ. Γκραμπόφσκι για να διεξαχθεί ενδελεχής έλεγχος της δήλωσής της. Η κ. Γκραμπόφσκι απαντώντας στην Επιτροπή ισχυρίζεται πως έχει προσκομίσει όλα τα απαραίτητα στοιχεία και αναρωτιέται για το αν ήταν υποχρεωμένη να δηλώσει την offshore, μέσω της οποίας συνδέθηκε με τα Paradise Papers.

Επίσης, προσωπική στοχοποίηση δέχτηκε η πρόεδρος της Επιτροπής, Τασία Χριστοδουλοπούλου, με μέλη της Επιτροπής να διερωτώνται πού βρίσκει όλα αυτά τα στοιχεία το Documento. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, η στάση του εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν μεν επικριτική προς την πρόεδρο αλλά και συνάμα απολογητική για τα στοιχεία που παρέλειψε να συμπεριλάβει η κ. Μητσοτάκη στη δήλωσή της. Κατά τις ίδιες πηγές, η επίθεση που δέχτηκε η κ. Χριστοδουλοπούλου έχει ως στόχο να πληγεί η αξιοπιστία τόσο της ίδιας όσο και της Επιτροπής.

Πάντως, εντύπωση προκάλεσε πως παρά την έντονη κριτική από την πλευρά της ΝΔ, η οποία πρόσφατα διέρρεε πως το θέμα θεωρείται λήξαν, δεν έθιξε καθόλου το ζήτημα της πώλησης πίνακα από την κ. Γκραμπόφσκι, συναλλαγή που της απέφερε 800.000 ευρώ έσοδα. Γιατί άραγε;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter