#Mareva_gate: Τίνος είναι βρε γυναίκα η offshore; Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

#Mareva_gate: Τίνος είναι βρε γυναίκα η offshore; Στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το HOTDOC και το Docville

– Mareva_gate : Μία ελβετική εταιρεία η οποία φαίνεται να ανήκει στη Μαρέβα Μητσοτάκη, έπρεπε να ελεγχθεί στα πλαίσια της αναζήτησης του Πόθεν Έσχες, αφού διακινεί μεγάλα ποσά που ανήκουν σε fund και ανώνυμους επενδυτές

Μια ακόμη εταιρεία, η οποία εντοπίζεται στον κατάλογο των offshore εταιρειών των νησιών Κευμάν, φαίνεται πως συνδέεται με κάποια στοιχεία με την εταιρεία της Μαρέβας Μητσοτάκη. Να βγουν όλα στο φως ζητούν βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

– Α.Τσίπρας: Πολιτική η λύση στη διαπραγμάτευση. Κόκκινο από την κυβέρνηση στις εξωφρενικές απαιτήσεις των δανειστών. Όλο το παρασκήνιο και οι επόμενες κινήσεις του πρωθυπουργού

Αποκάλυψη: Διέγραψαν πρόστιμα 100 εκατ. ευρώ σε εταιρείες και σε «επωνύμους». Αναστασιάδης και Λιακουνάκος φιγουράρουν στο πόρισμα εκατό σελίδων ειδικού συνεργείου ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την αμαρτωλή περίοδο 2012-2013

Νάνος Βαλαωρίτης: ο κορυφαίος εν ζωή Έλληνας λογοτέχνης μιλάει αποκλειστικά στο Documento και από το βάθρο των 96 του χρόνων, διατυπώνει, απόψεις ρηξικέλευθες, προκλητικές.

Λευτέρης Κρέτσος: «Ο Μητσοτάκης είναι πορφυρογέννητος και δεν μπορεί να καταλάβει τις ανάγκες του λαού». Ο ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας μιλάει στο Documento για τις τηλεοπτικές άδειες, την αξιολόγηση και τις εκλογές.

-Ο Παύλος Τσίμας και το χάρισμα των εκκρίσεων

Εμανουέλ Μακρόν: Ο αγαπημένος των τραπεζών ράβει σκούρο προεδρικό κοστούμι

Παιδιά-σκλάβοι: Τους κλέβουν τις ζωές και την αθωότητα. Η πρόσφατη διάσωση περίπου 200 παιδιών, που εργάζονταν σε καμίνι παραγωγής τούβλων στην Ινδία, επανέφερε στην επικαιρότητα την ντροπή της παιδικής δουλείας

Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης: Πώς να αποφύγετε τις παγίδες. Το «κλειδί» στην χορήγηση του ΚΕΑ είναι η σωστή καταγραφή των εισοδημάτων των δικαιούχων έως και έξι μήνες πριν από την υποβολή της σχετικής αίτησης.

Μπλοκάκια: Οι προϋποθέσεις για μείωση των εισφορών στο 9,22%

Γιάννης Αντετοκούνμπο, η ζωή και η καριέρα του παιδιού-θαύματος, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Η ιστορία ζωής του Γιάννη Αντετοκούνμπο. Τα δύσκολα χρόνια στα Σεπόλια μέσα από μαρτυρίες γειτόνων, φίλων και προπονητών.

Από τον Φιλαθλητικό μέχρι το ΝΒΑ. Το θρίλερ με το διαβατήριο, ο στρατός και η εθνική ομάδα. Και ακόμη: Τα οικονομικά μεγέθη, το νέο συμβόλαιο με τους Μπακς και η καθημερινότητα στο Μιλγουόκι. Συνέντευξη του Ομοσπονδιακού κόουτς Φώτη Κατσικάρη. Δεκάδες θρύλοι και σούπερ σταρ του ΝΒΑ αλλά και ο Μπάρακ Ομπάμα αποθεώνουν τον Giannis.

Φιλιώ Πυργάκη ο μύθος του δημοτικού τραγουδιού, στο Docville

-Συνέντευξη Φιλιώ Πυργάκη

Το όνομά της ένας θρύλος. Το χάρισμα της φωνής της μια ατόφια πηγαία δύναμη. Κυρίες και κύριοι, η ιέρεια του δημοτικού τραγουδιού μιλάει στο Documento χωρίς φόβο αλλά με πολύ πάθος: «Είμαστε λίγοι αυτοί που πατάμε στο αυθεντικό δημοτικό. Μετρημένοι. Γι’ αυτό άλλαξε με τα χρόνια. Το έχουν αλλοιώσει τώρα, δεν είναι το δημοτικό το γνήσιο που ήταν μια φορά».

-Συνέντευξη Ζουλφί Λιβανελί

Ο πολυμεταφρασμένος συγγραφέας, μουσικοσυνθέτης διεθνούς φήμης που έχει υπάρξει αρθρογράφος και βουλευτής με αναγεννησιακές και συνάμα επαναστατικές ιδέες βρέθηκε στην Αθήνα και μίλησε στο Documento για τις μεταμορφώσεις της Κωνσταντινούπολης μέσα στον χρόνο (με αφορμή το τελευταίο του βιβλίο «Οτέλ Κοσταντινίγε), τις αιτίες «απήχησης» του Ερντογάν, τη θέση της Τουρκίας στην Ευρώπη.

-Λουκιανός Κηλαηδόνης

Το storyline ενός γεμάτου νότες ταξιδιού και οι αναμνήσεις παλιών συνεργατών και φίλων (Αργύρης Μπακιρτζής – Μελέτης Πόγκας, Βασίλης Τζαβάρας των Take the Money) από συναντήσεις μαζί με τον έλληνα «Λούκι Λουκ» που έφυγε στα 74 του χρόνια.

-Τα Μαθηματικά της Αγάπης

Την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ακόμη και οι πραγματιστές αναζητούν την «τέλεια εξίσωση» της αγάπης. Στο βιβλίο της «Τα μαθηματικά της αγάπης» (εκδόσεις Key Books) η δρ Χάνα Φράι εκθέτει τα μαθηματικά μοντέλα που ορίζουν την ερωτική μας ζωή και αποδεικνύει «τι ’ναι αυτό που το λένε αγάπη».

-Συνέντευξη Σπύρος Στάβερης

Ο γνωστός φωτογράφος θυμάται έντονα στιγμιότυπα («Τα 80s είναι μια θολή χαλκομανία της σημερινής εποχής») με αφορμή μια έκθεση και πολλά events για τη θρυλική δεκαετία των 80ς στη Στέγη, η οποία φέρει την υπογραφή του μαζί με τη σκηνογράφο Ελλη Παπαγεωργακοπούλου.

-Φύσα, ρούφα, τράβα τόν’ε

Κάποτε η αιθαλομίχλη που σκέπαζε την πόλη δεν ήταν από τα τζάκια αλλά από το ντουμάνι των τεκέδων. Η Έμυ Ντούρου ψάχνει να βρει τι συνέβαινε στα πέριξ, όταν έκαιγαν φωτιές κι έπιναν οι μάγκες αργιλέ και η έρευνα της την οδηγεί στη δύσκολη δεκαετία του 1930, τότε που η ζωή κυλούσε με τις προμήθειες από τα δημοτικά συσσίτια και δεκάδες τεκέδες ξεφύτρωσαν σε όλη τη χώρα. Φαινομενικά επρόκειτο για καφενέδες, που όμως στο δίπλα δωμάτιο φυγάδευαν το ένοχο «μαυράκι»…

-Χορευτικός … «Σάλος» στο Μέγαρο Μουσικής

Ο «Σάλος» της χορογράφου Σοφίας Μαυραγάνη ήταν μία από τις χορευτικές παραστάσεις που έκλεψε τις εντυπώσεις το καλοκαίρι, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Πλέον επαναλαμβάνεται για μια βραδιά στο Μέγαρο Μουσικής στις 18 Φεβρουαρίου και η δημιουργός του μας αποκαλύπτει τα μυστικά του. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter