Μαρία Αντωνίου, άλλο ένα… τεφαρίκι της διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Μαρία Αντωνίου, άλλο ένα… τεφαρίκι της διακυβέρνησης Μητσοτάκη

Η «θεσσαλονικάρχης» που αγαπάει τις γούνες και τις γιορτές μίσους στο Βίτσι

Πιστός στις προεκλογικές εξαγγελίες και πεποιθήσεις του, όπως (δεν) μας έχει συνηθίσει εξάλλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, το οποίο ο ίδιος είχε χαρακτηρίσει «άχρηστο» ορμητήριο για κομματικά ρουσφέτια, διατηρείται και αναβαθμίζεται! Τώρα αν η αναβάθμιση συνίσταται σε περισσότερα και πιο… ταχύρρυθμα ρουσφέτια δεν το γνωρίζουμε! Αυτό που μάθαμε, όμως, είναι ότι διευθύντρια του εν λόγω γραφείου αναλαμβάνει η πρώην βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου, υπέρμαχος της προάσπισης των δικαιωμάτων των γουναράδων –καθότι βουλευτής Καστοριάς– και πιστή… προσκυνήτρια ανελλιπώς στις ετήσιες γιορτές μίσους στο Βίτσι…

Η κ. Αντωνίου, η οποία, όπως είχε ανακοινώσει στην ολομέλεια της Βουλής, είναι… «κορίτσι λαϊκό», ως βουλευτής διέπρεψε πρωτίστως στην υπεράσπιση των γουναράδων, προτάσσοντας τα στήθη της απέναντι σε αυτούς τους «κακούς και αναίσθητους» ανθρώπους που διαμαρτύρονται για τα βασανιστήρια στα οποία υποβάλλονται τα ζώα για να πάρουν οι άνθρωποι τη γούνα τους! Εξού και σε μια… ιστορική ομιλία της στη Βουλή, στις 17 Ιουλίου του 2013, στη συζήτηση σχεδίου νόμου για τη φορολογία εισοδήματος, αφού προηγουμένως τόνισε… «θεωρώ τον εαυτό μου λαϊκό κορίτσι καταρχήν», προειδοποίησε τους «συναδέλφους του ΣΥΡΙΖΑ» επειδή, όπως είπε, υπάρχουν ακόμη κάποιοι που ονειρεύονται «ραντεβού στα γουναράδικα», να αφήσουν «επιτέλους ήσυχους τους γουναράδες»! Πού είσαι, Βελουχιώτη, να θαυμάσεις!

«Χρειάζονται ενίσχυση και βοήθεια»

«Κάνουν τη δουλειά τους» δήλωσε με ορμή η βουλευτής Καστοριάς, προσθέτοντας ότι είναι από τους τελευταίους παραγωγικούς κλάδους της πατρίδας μας και «χρειάζονται την ενίσχυση και τη βοήθειά μας». Αναρωτήθηκε μάλιστα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί να κλείσουν όλες οι παραγωγικές μονάδες στη χώρα και οι γουνοποιητικές επιχειρήσεις! Ωστόσο, έκανε και κάποιες δεύτερες σκέψεις, υποθέτοντας ότι «το ραντεβού στα γουναράδικα» μπορεί να είναι «μια ακόμη κραυγή αυτών που ονειρεύονται τον εμφύλιο σπαραγμό».

Κάτι ξέρει από νοσταλγούς του εμφύλιου σπαραγμού η Μ. Αντωνίου, αφού κάθε χρόνο τις τελευταίες ημέρες του Αυγούστου, όπως γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, παρευρίσκεται στο Βίτσι για να γιορτάσει «την συντριβήν του κομμουνιστοσυμμοριτισμού» και τη σωτηρία της χώρας από τον «σλαυοκομμουνισμό»!

Και παρότι είχε υποστεί τον προπηλακισμό χρυσαυγιτών στο εν λόγω «μνημόσυνο» του 2013, αφού ένα τάγμα ένστολων της Χρυσής Αυγής υπό την καθοδήγηση του Ηλία Παναγιώταρου εκδίωξε την κ. Αντωνίου από την εξέδρα των «εκλεκτών» επισήμων, το 2015 που βρέθηκε ξανά στο Βίτσι παρακολούθησε τις γιορτές μίσους αγκαζέ με την τότε κοινοβουλευτική εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής Δέσποινα Σβερώνη. Μπρος στον… κομμουνιστικό κίνδυνο περασμένα ξεχασμένα, βρε παιδιά!

Και πέρυσι πάντως, όπως κάθε χρόνο, έγραφαν τοπικά Μέσα, παρευρέθηκε στο Βίτσι η Μ. Αντωνίου ως βουλευτής της ΝΔ. Μένει να δούμε σε λίγες εβδομάδες αν, ως διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης πλέον, θα παραστεί στις φετινές εκδηλώσεις στο Βίτσι…

Οσο για τη μαχητικότητα και τις δραστηριότητες της κ. Αντωνίου, μια συνέντευξή της τον Μάρτιο του 2018 στην «Espresso» είναι αποκαλυπτική! «Μια σιδηρά κυρία, που πάει κόντρα στο κίνημα κατά της γούνας, είναι η βουλευτής Καστοριάς της ΝΔ Μαρία Αντωνίου» αναγγέλλει η εφημερίδα, ενώ μαθαίνουμε ότι η σημερινή διευθύντρια του… πρώην άχρηστου και νυν χρήσιμου πρωθυπουργικού γραφείου Θεσσαλονίκης, που κατάγεται από τον Γράμμο και το Βίτσι, «έχει μεγαλώσει σε οικογενειακή επιχείρηση γούνας (σ.σ.: έτσι πείτε μας!) και γνωρίζοντας καλά τι συνέβαινε και τι συμβαίνει σήμερα στον κλάδο της γουνοποιίας, προτρέπει όλους αυτούς που δεν ξέρουν το θέμα… να σιωπούν»!

«Πρώτα γράφτηκα στη ΔΑΠ και μετά στη σχολή μου»

Το «λαϊκό κορίτσι» μπήκε στα δεκαέξι στην πολιτική! Και… προσγειώθηκε στη Βουλή το 2012 παραμένοντας βουλευτής της ΝΔ μέχρι το 2019, καθώς δεν κατάφερε να επανεκλεγεί στις πρόσφατες εκλογές της 7ης Ιουλίου. Σε όσους ακούγεται πολύ πρόωρο το να ασχοληθεί μια 16άχρονη με την πολιτική, η απάντηση της Μαρίας Αντωνίου σε εκείνη τη συνέντευξη είναι… αποστομωτική: «Στα 16 μου μπήκα στην ΟΝΝΕΔ με μια παρέα φίλων και όταν πέρασα στο πανεπιστήμιο, πρώτα γράφτηκα στη ΔΑΠ και μετά στη σχολή μου»! Εσείς οι γονείς να τα ακούτε αυτά, που αντί να πάρετε τα παιδιά σας που διανύουν την εφηβεία από το χέρι –ή το αυτί, ό,τι βολεύει– και να τα γράψετε σε μια κομματική νεολαία, πάτε και τα γράφετε σε σχολεία, κολέγια και πανεπιστήμια!

Αφού μάθαμε, λοιπόν, και τις δύο φράσεις του Κυρ. Μητσοτάκη που την έχουν «σημαδέψει» –«δεν θα χωρίσουμε τους Ελληνες για να ενώσουμε τους Σκοπιανούς», καθώς και το… οραματικό «δεν με ενδιαφέρει πώς θα μπω στο Μαξίμου αλλά πώς θα βγω», η κ. Αντωνίου, επιστρέφοντας στα γουναράδικα (όχι του Βελουχιώτη, προς Θεού!), μας έδωσε μέσω της συνέντευξής της μια πληροφορία που θα τη ζήλευαν Greenpeace και WWF μαζί! Ως δασολόγος-περιβαλλοντολόγος που είναι η ίδια, τόνισε ότι η γούνα «είναι προϊόν φυσικό, άρα ανακυκλώσιμο», ενώ αντίθετα οι ψεύτικες γούνες είναι παράγωγα κυρίως πετρελαιοειδών. «Και έχω την εντύπωση», πρόσθεσε, «ότι όλη αυτή η καμπάνια γίνεται για να ενισχύσουν εταιρείες που τις παράγουν»! Μας αποτελείωσες, κυρία διευθύντρια, αλλά δεν μπορούμε να πούμε και πολλά, γιατί όπως έχεις δηλώσει, εξάλλου, «οι Ελληνες έχουμε ένα κακό: είμαστε ημιμαθείς»!

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter