Μαρία Καρυστιανού: Στην Κομισιόν τη Δευτέρα το έγκλημα των Τεμπών μαζί με 1,3 εκατ. υπογραφές

Μαρία Καρυστιανού: Στην Κομισιόν τη Δευτέρα το έγκλημα των Τεμπών μαζί με 1,3 εκατ. υπογραφές

Τη Δεύτερα, 18 Μαρτίου η πρόεδρος του Συλλόγου «Τέμπη 28-2-2023» Μαρία Καρυστιανού, που έχασε την κόρη της Μάρθη στο πολύνεκρο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών θα μιλήσει στην Κομισιόν ζητώντας συμπαράσταση για να καταργηθεί η ασυλία των βουλευτών. Η ίδια ελπίζει να είναι παρούσα η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λαϊεν».

Μαζί της θα έχει και τις 1.300.000 υπογραφές που συγκεντρώθηκαν μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας που ζητούν την άρση ασυλίας των εμπλεκομένων.

Σημειώνεται πως το ψήφισμα αναφέρει: «Οι Ελληνες πολίτες απαιτούν από τη Βουλή την έναρξη των διαδικασιών για την αναθεώρηση του Συντάγματος και την ενεργοποίηση του νόμου περί ευθύνης υπουργών, καθώς και την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας όταν προκύπτει ποινική ευθύνη πολιτικών προσώπων. Η ατιμωρησία πολιτικών προσώπων δεν συνάδει με την ηθική, ούτε με τη δημοκρατία, αρετές για τις οποίες είμαστε περήφανοι!»

Όπως η ίδια εξήγησε μετά την παρουσίαση του θέματος στην επιτροπή του Ευρωκοινοβουλίου LIBE που αφορά το Κράτος Δικαίου, η υπόθεση θα παρουσιαστεί και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Για εμάς είναι ενθαρρυντικό, γιατί υπάρχει κάποιος που σοβαρά μας ακούει, αισθανόμαστε ότι μιλάμε κάπου που ακόμα ισχύουν οι αρχές της Δημοκρατίας, της ισονομίας, όλα αυτά που έχουν πλέον καταλυθεί στην χώρα μας κι ότι θα μπορέσουμε τελικά να πιέσουμε για να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να αλλάξουν τα κακώς κείμενα γενικώς στην Ελλάδα σε ότι αφορά το Σύνταγμα, κατά πόσο μπορεί το κράτος να επεμβαίνει σε αυτά και φυσικά το θέμα της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης» είχε πει πρόσφατα σε συνέντευξή της η κ. Καρυστιανού.

Η ανάρτηση της Μαρίας Καρυστιανού

Ο Σύλλογος «Τέμπη 28-2-2023» ξανά στην Ευρωβουλή.
Στις 18 Μαρτίου 2024,
ζητάμε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο να υποστηρίξει την αναφορά που καταθέσαμε για τους χειρισμούς της κυβέρνησης .
Μιλάμε με ακρίβεια για τη συγκάλυψη.
Το έγκλημα των Τεμπών δε θα συγκαλυφθεί.
Μαζί με μας και 1.300.000 Έλληνες ζητούν την άρση της πολιτικής ασυλίας πίσω από την οποία καλύπτονται οι υπεύθυνοι για το τραγικό συμβάν .

Διαβάστε επίσης:

Ευρωπαία Εισαγγελέας για Τέμπη: «Μας μπλοκάρουν από το να βρούμε την αλήθεια!» (Video)

Σύλλογος Τέμπη: Ζητούν άρση ασυλίας- «16 βουλευτές απέναντι σε 1.319.000 πολίτες, ποιος τολμά να συγκρίνει»

Τέμπη: Δείτε το βίντεο που εξηγεί την χημική νέφωση – Υψηλή ανάλυση από τον Δρ. Μάνο Παπαδάκη στο Παν. του Χιούστον

Τέμπη: Καρέ καρέ το «μπάζωμα» του εγκλήματος

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter