Μαρία Θεοδωρίδου: «Μάλλον ατυχής» η δήλωση Μητσοτάκη – Τα μπαρ δεν μπορούν να ανοίξουν όταν έρθει το εμβόλιο

Μαρία Θεοδωρίδου: «Μάλλον ατυχής» η δήλωση Μητσοτάκη – Τα μπαρ δεν μπορούν να ανοίξουν όταν έρθει το εμβόλιο

Μπορεί να μην μαθαίνουμε πολλά από τα διαγγέλματα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά λέει πολλά περισσότερα όταν μιλάει σε συνέδρια, όπως πρόσφατα στη διαδικτυακή συζήτησή του με τον πρόεδρο του Πανεπιστημίου Columbia, Λι Μπόλινγκερ, στο πλαίσιο της συμμετοχής του στο Φόρουμ «World Leaders».

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός είπε πως τα μπαρ και η νυχτερινή διασκέδαση θα ανοίξει όταν έρθει το εμβόλιο στην Ελλάδα.

Όπως είπε συγκεκριμένα:

«Κάποιες δραστηριότητες δεν θα λειτουργήσουν μέχρι να έχουμε το εμβόλιο. Για παράδειγμα, η νυχτερινή διασκέδαση. Δεν μπορούμε να έχουμε συνωστισμό σε μπαρ, μέχρι να έρθει το εμβόλιο. Ίσως κάποια στιγμή να είμαστε σε θέση να ανοίξουμε τα εστιατόρια με τη σωστή κοινωνική απόσταση. Σκεφτόμαστε επίσης το άνοιγμα του λιανεμπορίου, αλλά συγκεκριμένοι περιορισμοί θα ισχύουν μέχρι το εμβόλιο».

Αλλα αν ακούσουμε τους ειδικούς, δεν φαίνεται να είναι έτσι αφού η έλευση του εμβολίου δεν σημαίνει απελευθέρωση. Αντίθετα θα πρέπει να περάσει χρόνος.

Αυτή ήταν κι η δήλωση της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Μαρίας Θεοδωρίδου, μιλώντας στο Sputnik.

Η ίδια χαρακτήρισε «μάλλον ατυχή» την παραπάνω δήλωση του πρωθυπουργού, σημειώνοντας πως στην πραγματικότητα, ο πρωθυπουργός εννοούσε, κατά την ίδια, πως οι παραπάνω δραστηριότητες θα μπορούν να ανοίξουν όταν ο εμβολιασμός έχει προχωρήσει κι έχει κάνει ικανοποιητική δουλειά.

Στην ερώτηση, «και πότε θα συμβεί αυτό;» η ίδια απάντησε πως πρέπει ο εμβολιασμός να φτάσει στο 60% του πληθυσμού για να μιλάμε για επαρκές θωράκισμα.

Και πότε θα έχει εμβολιαστεί το 60%; «Μετά το καλοκαίρι» είναι η απάντηση της κυρίας Θεοδωρίδου και με την προϋπόθεση ότι εμβολιάζονται 2.000.000 Έλληνες τον μήνα. «Με την προϋπόθεση δηλαδή ότι αυτό το πλάνο προχωρά καλά και ότι ο κόσμος προσέρχεται κανονικά στους εμβολιασμούς» έσπευσε να επισημάνει.

Κατά την κα Θεοδωρίδου, είναι μετά το καλοκαίρι που θα μπορούμε ρεαλιστικά να μιλάμε για «τείχος ανοσίας». Βέβαια, σύμφωνα με την ίδια, νωρίτερα και βαθμηδόν θα αρχίσει να φαίνεται η επίδραση του εμβολιασμού στην κοινότητα, αλλά αυτή δεν θα είναι επαρκής για να προχωρήσουμε σε πιο μαζικές δραστηριότητες.

Πηγή: sputniknews.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter