Μαρία Παπασπύρου: Υπεύθυνος ο Αγγελής αν μου συμβεί οτιδήποτε

Μαρία Παπασπύρου: Υπεύθυνος ο Αγγελής αν μου συμβεί οτιδήποτε

Και νέα στοιχεία από την κατάθεση της πρώην επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου στο πλαίσιο της έρευνας για πιθανές παρατυπίες της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη κατά τη διερεύνηση του σκανδάλου Novartis φέρνει στο φως το documentonews.gr. 

Στην πλήρη διάψευση και μάλιστα με βαρείς σε ορισμένα σημεία της κατάθεσής της χαρακτηρισμούς, των λεγομένων του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή προχώρησε σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης Μαρία Παπασπύρου η οποία εξετάστηκε στο πλαίσιο έρευνας για την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Φέρεται μάλιστα να είπε ότι καθιστά υπεύθυνο τον κ. Αγγελή σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην ίδια ή στην οικογένειά της.

Στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγει ο Άρειος Πάγος για πιθανές παρατυπίες της εισαγγελέως Ελένης Τουλουπάκη στην υπόθεση Novartis, η Μαρία Παπασπύρου κατέθεσε ενώπιον του αντεισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου Ευάγγελου Ζαχαρή, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι ποτέ δεν υπήρξε έστω νύξη από την πλευρά Τουλουπάκη για άσκηση διώξεων κατά πολιτικών προσώπων. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μαρία Παπασπύρου, διέψευσε κατηγορηματικά τον ισχυρισμό του Ιωάννη Αγγελή ότι και εκείνη, όπως και ο ίδιος, γνώριζε ότι λίγο πριν από τις τελευταίες εθνικές εκλογές ετοιμάζονταν προφυλακίσεις τριών πολιτικών προσώπων.

Η κυρία Παπασπύρου κατηγόρησε κατά πληροφορίες τον Ιωάννη Αγγελή για συνεχή ψέματα λέγοντας ότι σε περίπτωση που υπήρχε πράγματι σχέδιο προφυλάκισης πολιτικών προσώπων τότε αφενός δεν θα αποστέλλονταν από τους εισαγγελείς νέα αποδεικτικά στοιχεία προς συμπλήρωση των υπό έρευνα περιστατικών και αφετέρου δεν θα υπήρχαν αρχειοθετήσεις για τους περισσότερους από τους εμπλεκόμενους πολιτικούς.

«Αν γνώριζε και αποσιωπούσε είναι συνεργός»

Ταυτόχρονα η Μαρία Παπασπύρου κατακεραύνωσε όπως πληροφορείται το documentonews.gr τον Ιωάννη Αγγελή υπογραμμίζοντας στην κατάθεσή της ότι αν εκείνος είχε πράγματι εντοπίσει τέτοιες παρανομίες από πλευράς Τουλουπάκη θα όφειλε να τις έχει αναφέρει αρμοδίως ώστε αμέσως να είχαν κινηθεί οι προβλεπόμενες ποινικές και πειθαρχικές διαδικασίες. Όπως μάλιστα εμφανίζεται να έχει πει η ίδια, σε περίπτωση που ο κύριος Αγγελής γνώριζε αλλά αποσιωπούσε τα γεγονότα αυτά, τότε είναι και ο ίδιος συνεργός στην κατά τους ισχυρισμούς του παράνομη πράξη.

Μάλιστα η πρώην επιθεωρήτρια δημόσιας διοίκησης κατηγόρησε τον Ιωάννη Αγγελή ότι ενώ στις αρχικές αναφορές του στις αρχές του 2019 δεν έκανε πουθενά αναφορά στο όνομά της, το έπραξε κατά σύμπτωση την περίοδο της κυβερνητικής αλλαγής στη χώρα. «Το περιεχόμενο των καταθέσεών του φέρεται να παραλλάσσεται συνέχεια και να προστίθενται συνεχώς νεότερα στοιχεία τα οποία, κατά τις καταθέσεις, ενώ γνώριζε προγενέστερα δεν κατέθεσε εγκαίρως ως όφειλε» εμφανίζεται να είπε κατά την εξέτασή της η Μαρία Παπασπύρου σημειώνοντας πως το στοιχείο αυτό αρκεί για να καταδείξει την αναξιοπιστία του Ιωάννη Αγγελή.

«Υπεύθυνος ο Αγγελής αν μου συμβεί οτιδήποτε»

Καταλήγοντας η πρώην επιθεωρήτρια κατήγγειλε τον κ. Αγγελή ότι έχει υποπέσει σε ορισμένες περιπτώσεις στο αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης, είτε αποκρύπτοντας την αλήθεια είτε καταθέτοντας ψευδή στοιχεία και αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν να έχει στη διάθεσή του και να καταθέτει ευαίσθητα υπηρεσιακά έγγραφα τα οποία δεν θα έπρεπε να βρίσκονται στην κατοχή του.

Τέλος, η κυρία Παπασπύρου κατονόμασε τον Ιωάννη Αγγελή ως υπεύθυνο σε περίπτωση που συμβεί κάτι στην ίδια ή στην οικογένειά της. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρώην επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε ότι από τότε που ο Ιωάννης Αγγελής κατέθεσε αήθη ψεύδη, όπως τα χαρακτήρισε, εναντίον της, δέχεται συνεχώς απειλές και ανώνυμα τηλεφωνήματα, ενώ παρακολουθείται και από αγνώστους.

Υπενθυμίζεται ότι είναι η δεύτερη φορά που η κυρία Παπασπύρου κατέθεσε στον κύριο Ζαχαρή. Τον περασμένο Οκτώβριο είχε εξεταστεί για πρώτη φορά, όπου και τότε είχε αρνηθεί την καταγγελία Αγγελή ότι συμμετείχε σε σύσκεψη στο υπουργείο Δικαιοσύνης που αφορούσε την απομάκρυνση της Ελένης Τουλουπάκη από τη θέση της Εισαγγελέως κατά της διαφθοράς

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter