Μαρία Σπυράκη: Ποδαρικό με γκάφα για το σκάνδαλο Αυγενάκη

Μαρία Σπυράκη: Ποδαρικό με γκάφα για το σκάνδαλο Αυγενάκη

Με γκάφα έκανε… ποδαρικό η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, στα νέα της καθήκοντα, σε ό,τι αφορά τις αποκαλύψεις της εφημερίδας Documento για τις επαφές και συνομιλίες του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λευτέρη Αυγενάκη, με εμπλεκόμενους σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών.

Στην πρώτη για τη νέα εκπρόσωπο Τύπου ενημέρωση των συντακτών, η Μαρία Σπυράκη, επιχειρώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, σχολίασε πως «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός ότι βλέπουμε συχνά στη δημοσιότητα υποκλαπείσες συνομιλίες για στελέχη της ΝΔ»! Όταν ρωτήθηκε από το Documento, αν με αυτό το σχόλιο εννοεί πως πρόκειται για πρωτοβουλία της κυβέρνησης προκειμένου να στοχοποιήσει την αξιωματική αντιπολίτευση, απάντησε απλά… «δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτό». Και όταν της επισημάνθηκε πως αυτές οι συνομιλίες «αφορούν σε υπόδικους και όχι σε στελέχη της ΝΔ», απάντησε επίσης με τον ίδιο… αφοπλιστικό τρόπο: «δεν έχω να προσθέσω τίποτα σε αυτό»!

Προηγουμένως, είχε προσθέσει πως ο κ. Αυγενάκης έχει ήδη κινηθεί νομικά – εννοώντας προφανώς το εξώδικο Αυγενάκη προς το Documento – ωστόσο, δεν είχε να πει τίποτα και για την εσπευσμένη κίνηση Αυγενάκη να ζητήσει την απομάκρυνση του προσωπικού του φρουρού, που επίσης έχει καταγραφεί στις συνομιλίες με εμπλεκόμενο σε υποθέσεις ναρκωτικών και εκβιασμών…

Η Μαρία Σπυράκη κλήθηκε να σχολιάσει και την υπόθεση Χριστοφοράκου-Siemens, μετά την κατάθεση της πρώην γραμματέα του, Αικατερίνης Τσακάλου, αναφορικά με την γνωστή… «δωρεά» τηλεφωνικού κέντρου στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου της ΝΔ, διαπιστώνεται η «απέλπιδα προσπάθεια της κυβέρνησης να επαναλαμβάνει συκοφαντίες εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη», ενώ επεσήμανε ότι η κυρία Τσακάλου – η οποία, όπως μας υπενθύμισε η κυρία Σπυράκη, «υπήρξε υποψήφια του ΛΑΟΣ (σ.σ. ενώ ο αντιπρόεδρος Άδωνις, όχι ε;) – είπε στην κατάθεσή της πως το κόστος κάλυψε ο κ. Μητσοτάκης…

Κατά τα λοιπά, η νέα εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, στην εισαγωγική της τοποθέτηση, ανέδειξε το φαινόμενο της «γενικευμένης ανομίας που επικρατεί στην χώρα και τις ευθύνες της κυβέρνησης», λέγοντας πως περιμένει αύριο στη Βουλή «να απολογηθεί ο κ. Τσίπρας», ωστόσο, απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση που δέχτηκε εάν η ΝΔ θα ζητήσει την παραίτηση του Νίκου Τόσκα. Επιπλέον, σχολιάζοντας πρόσφατες δηλώσεις του Γιώργου Χουλιαράκη, τόνισε πως «η κυβέρνηση παραδέχεται ότι εξοντώνει τους συνεπείς και αδύναμους φορολογούμενους», ενώ είναι «απολύτως ανίκανη» να ελέγξει τη φοροδιαφυγή, καλώντας την να ασχοληθεί με τον παράνομο διαδικτυακό τζόγο. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter