Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίζει τους ανέργους τους κόβει τα επιδόματα

Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αντί να στηρίζει τους ανέργους τους κόβει τα επιδόματα

Η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Βόρειας Αθήνας σε δήλωσή της αναφέρθηκε στον απάνθρωπο τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται η Κυβέρνηση Μητσοτάκη τις ευάλωτες κοινωνικές κατηγορίες και συγκεκριμένα εκείνη των ανέργων, που σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ αγγίζουν τον εξωφρενικό αριθμό του 1.100.000. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στην απόφαση περικοπής των επιδομάτων ανεργίας που αφορούν μακροχρόνια άνεργους εν μέσω οικονομικής κρίσης και πανδημίας.

Δεν υπάρχει όριο στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη! Εν μέσω της βαθιάς ενεργειακής και κοινωνικής κρίσης και της συνεχώς αυξανόμενης ακρίβειας, ο κ. Χατζηδάκης, αντί να λάβει μέτρα στήριξης των ανέργων, ανακοίνωσε σήμερα το κόψιμο του επιδόματος ανεργίας για χιλιάδες μακροχρόνια ανέργους και την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων στα βοηθήματα και τις παροχές του ΟΑΕΔ.

Πρόσχημα οι διαφορές στην καταγραφή των ανέργων από την ΕΛΣΤΑΤ και τον ΟΑΕΔ,  ενδεικτικά τον Δεκέμβριο του 2021 η ΕΛΣΤΑΤ κατέγραψε 596.000 ανέργους, ενώ ο ΟΑΕΔ 1.100.000. Ο πρώτος λόγος είναι προφανής, να μην διαψευστεί το κυβερνητικό αφήγημα για την μείωση της ανεργίας. Για την κυβέρνηση όταν η κοινωνική πραγματικότητα δεν συμφωνεί μαζί της και δεν υπηρετεί τις σκοπιμότητες της τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα!

Ο δεύτερος λόγος είναι η μεγάλη μείωση των εσόδων του ΟΑΕΔ εξαιτίας της μείωσης των εισφορών και η άρνηση της κυβέρνησης να τον στηρίξει οικονομικά, εις βάρος των ανέργων και των κοινωνικών προγραμμάτων του Οργανισμού. Είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι ο απώτερος σκοπός της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη, στη λογική Πισσαρίδη ότι «οι άνεργοι ευθύνονται για τη ανεργία τους», είναι η απαξίωση του ΟΑΕΔ, η περικοπή των προγραμμάτων και επιδομάτων του, και ο προσανατολισμός του πακτωλού των πόρων της κατάρτισης του Ταμείου Ανάκαμψης που ξεπερνούν το 1 δις ευρώ στα ιδιωτικά συμφέροντα! Εξάλλου, σήμερα ο κ. Χατζηδάκης ανακοίνωσε την «αναδιοργάνωση» του ΟΑΕΔ και της πολιτικής κατάρτισης με σχέδιο νόμου που θα θέσει αύριο σε διαβούλευση, για να συμπληρώσει τη νομοθετική αντεργατική και αντικοινωνική νομοθετική αντιμεταρρύθμιση του!

Την απάντηση θα την λάβει από τον κόσμο της εργασίας που ζει στην επισφάλεια, τους χιλιάδες ανέργους που είναι αόρατοι γι’ αυτήν την κυβέρνηση και την κοινωνική πλειοψηφία που υποφέρει από την κρίση και τις κυβερνητικές επιλογές και επιδιώκει την πολιτική και κοινωνική αλλαγή και μία προοδευτική διέξοδο και προοπτική.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter