Μαρίνα Βήχου – 3η μέρα απεργίας πείνας: Τι κρίμα κύριε Δήμαρχε που μάλλον δεν ταιριάζουν οι αισθητικές μας…

Μαρίνα Βήχου – 3η μέρα απεργίας πείνας: Τι κρίμα κύριε Δήμαρχε που μάλλον δεν ταιριάζουν οι αισθητικές μας…

Η δημοσιογράφος και μέλος της ΕΣΗΕΑ Μαρίνα Βήχου πραγματοποιεί εδώ και τρεις ημέρα απεργία πείνας έξω από τα γραφεία της ΕΣΗΕΑ διαμαρτυρόμενη για την βίαιη κατάλυση της ελευθερίας της ενημέρωσης στον τόπο που γέννησε την Δημοκρατία.

Η ίδια γράφει:

«Ακαδημίας 20

3η μέρα απεργίας πείνας

11.30 τη νύχτα με ξύπνησαν οι δυνατές φωνές ενός υπαλλήλου του Δήμου. “Είναι κανείς εκεί”? Βγήκα από την σκηνή μου για να ενημερωθώ ότι μετά από εντολή Δημάρχου τα πανώ μου θα κατέβαιναν, γιατί “δεν ταιριαζαν με την αισθητική του Δήμου για τον εορτασμό της Αθήνας” για τα 200 χρόνια από την απελευθέρωση από τους Τούρκους. Στην ερώτηση μου ” γνωρίζετε μπροστά σε ποιο κτήριο είστε” η απάντηση ” μπροστά στην ΕΣΗΕΑ”. Γνωρίζετε ότι είμαι απεργός πείνας δημοσιογράφος” η απάντηση” “εγώ απλά εκτελώ εντολές”.
Αμέσως πήρα 3 τηλέφωνα, ένα φίλο δικηγόρο ζητοντας του να ενημερώσει τον Θανάση Καμπαγιαννη και τους συναδέλφους Κώστα Βαξεβανη και Γιάννη Αγγελή.
Σε 5 λεπτά επανήλθε ο υπάλληλος του Δήμου για να με πληροφορήσει ότι ” ν τάξει, εν τάξει, μπορείτε να μείνετε. Δεν θα κατέβουν τα πανω. Επικοινώνησα με το Γραφείο Δημάρχου. Ήταν καταγγελία της Αστυνομίας”.
Δεν μπορώ να γνωρίζω τι ακριβώς συνέβη. Όμως μάλλον φαίνεται κάποιους ενόχλησε η αισθητική των πανω μου. Ίσως γιατί γραφουν για θωράκιση του ΕΣΥ, εφαρμογή του Συντάγματος, ελευθερία της Ενημέρωσης και Δημοκρατία.
Φαίνεται αυτή η “αισθητική” δεν ταιριάζει με το σκηνικό που θα “απολαύσει”ο κόσμος για τον γιορτασμό των 200 χρόνων έγκλειστος στα σπίτια του. Ίσως αν είχα βάλει κάποιες ζαρντινιέρες με φοίνικες γύρω από τα πανω μου η αντιμετώπιση να ήταν διαφορετική…
Τι κρίμα κύριε Δήμαρχε που μάλλον δεν ταιριάζουν οι αισθητικές μας…»

Μυστικά & Documento

19/09/2021, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
Documento Newsletter