Μαρινάκης – Μητσοτάκης: Ολέθρια σχέση, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗοtDoc και το Docville

Μαρινάκης – Μητσοτάκης: Ολέθρια σχέση, στο Documento που κυκλοφορεί – μαζί το ΗοtDoc και το Docville

Ο πολιτικός συνένοχος και πολιτικός συνεταίρος Βαγγέλης Μαρινάκης προκαλεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Ποια κίνηση του εφοπλιστή προκάλεσε την οργή του πρωθυπουργού. Γιατί στελέχη της ΝΔ λένε ότι ο Β. Μαρινάκης «καβάλησε το καλάμι».

Αντώνης Σαμαράς: Διαχρονικά και επικίνδυνα τοξικός. Από τέσσερα χωριά χωριάτες στη ΝΔ για το Novartis_Gate.

-Το σκάνδαλο Novartis, η σύγκρουση στην κορυφή της Δικαιοσύνης και η εμβρόντητη κοινωνία. Τι λέει ο Ιωάννης Αγγελής, τι απαντά η Ελένη Τουλουπάκη και ποιες οι πολιτικές προεκτάσεις.

-ΣΥΡΙΖΑ: Ανοίγει… windows στην κοινωνία. Καμπάνια e-εγγραφής μελών και προσκλητήριο στα κοινωνικά στρώματα που στήριξαν το κόμμα στις εκλογές.

-Ανάπτυξη: Οι μειώσεις μισθών βλάπτουν την οικονομία. Γράφουν οι καθηγητές Γιάννης Κουζής, Κώστας Μελάς, Γεράσιμος Σαπουντζόγλου, ο πρώην γ.γ Ανδρέας Νεφελούδης και ο Χρήστος Γιαμπουράνης ( ΕΚΑ).

-Ελένη Αντωνιάδου: Από Barbie, μαϊμού άριστη της… NASA. Πώς media και πολιτικοί κατασκεύασαν και αγκάλιασαν μια «μαύρη τρύπα».

-ΚΕΕΛΠΝΟ: Τινάζουν στον αέρα τη δίκη για την απάτη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ.

-Νίκος Μωραΐτης: «Είμαστε στη Δεξιά του 1961». Συνέντευξη με τον στιχουργό που όπως καταγγέλλει εκδιώχθηκε για πολιτικούς λόγους από παραγωγή του ΑΝΤ1.

– ΕΠΟ: Αποχωρούν από το ελληνικό ποδόσφαιρο οι Ευρωπαίοι τοποτηρητές!

To HotDoc

Αμαζόνιος στο πιάτο των συμφερόντων στο HotDoc, που κυκλοφορεί με το Documento

Το HotDoc μίλησε με ειδικούς επιστήμονες, κατοίκους της Βραζιλίας και καταγράφει τις απόψεις τους όπως και ιθαγενών για την επιχείρηση αποψίλωσης του τροπικού δάσους του Αμαζονίου ειδικά μετά την ανάληψη από τον Ζαΐχ Μπολσονάρου της διακυβέρνησης του μεγαλύτερου από τα εννέα κράτη που διαρρέει ο Αμαζόνιος.

Στο υπέδαφος των 5,5 εκατομμυρίων τετρ. χλμ. του παρθένου δάσους φωλιάζουν ορυκτά όπως χρυσός, σίδηρος, χαλκός και ουράνιο, αξίας τρισεκατομμυρίων. Με σημαία το κέρδος από αυτά αλλά και την επιβίωση καλλιεργητών τα οικονομικά συμφέροντα κατατρώγουν το δάσος αργά και σταθερά.

«Δεν καταστρέφετε μόνο τον δικό μας τόπο αλλά και τον δικό σας» ακούγεται η κραυγή των ιθαγενών λαών, αλλά ποτάμια αίματος ρέουν επειδή οι «φύλακες του δάσους» μπαίνουν εμπόδιο στην «ανάπτυξη» που σκέφτεται το κέρδος και όχι τον πλανήτη και τον άνθρωπο.

Και τι νοιάζει τους υπόλοιπους κατοίκους του πλανήτη; Έχουν κι αυτοί μερίδιο, με τις συνήθειές τους, όπως λένε οι ειδικοί.

Σε αυτό το τεύχος μιλούν και καταθέτουν απόψεις για τον Αμαζόνιο:

* Γιάντβιντερ Μάλι, καθηγητής της Επιστήμης των Οικοσυστημάτων στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

* Ρομπέρτο Γκουλάρτ Μενέζες, καθηγητής στο Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο της Μπραζίλια

* Χρήστος Ζερεφός, καθηγητής Φυσικής της ατμόσφαιρας

* Ραόνι Μετουκτίρε, αρχηγός της φυλής Καγιαπό

* Κάρλος Νόμπρε, ερευνητής στο τμήμα Ανώτερων Σπουδών του Πανεπιστημίου του Σάο Πάολο

* Νάιτζελ Σάιζερ, πρόεδρος της οργάνωσης Συμμαχία για τα Τροπικά Δάση (Rainforest Alliance)

* Κρίτων Ηλιόπουλος, βιολόγος, μεταφραστής, συγγραφέας

To Docville

«Ασχολήθηκα με όλα, έπαιξα όπως έπρεπε» – Ο Σταμάτης Κόκοτας στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

O Σταμάτης Κόκοτας παραχώρησε μία μεγάλη συνέντευξη στην Εμυ Ντούρου με αφορμή την εμφάνιση του στο Ηρώδειο (2/10) και μίλησε για το ξεκίνημα της καριέρας του στη Γαλλία, την Εντίθ Πιάφ και τον Σταύρο Ξαρχάκο, τη φιλία του με τον Αριστοτέλη Ωνάση, τη γεμάτη ζωή που έζησε.

-Ο Μπραντ Πιτ και ο Τζέιμς Γκρέι δεν είναι οι πρώτοι που ταξίδεψαν στο διάστημα («Ad astra») με όχημα μια κινηματογραφική μηχανή. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για τις σημαντικές διαστημικές οδύσσειες που έχουν αποδοθεί στο σινεμά.

-Ο Αρης Σερβετάλης πρωταγωνιστεί στον «Ρινόκερο» του Ιονέσκο σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα. Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Ηλέκτρα Ζαργάνη μίλησε για τον μοναχικό και αδύναμο ήρωα του, τη γοητεία που του ασκεί η πορεία προς την αυτοσυνειδησία, τις ουτοπίες και τις επιθυμίες που μας κυριεύουν στις μεγάλες πόλεις.

-Η Μαρία Τζομπανάκη αποχαιρετά τον συνοδοιπόρο της στη «Βέρα Κρουζ» Τάκη Σπυριδάκη και ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης γράφει για την κινηματογραφική του διαδρομή.

-Είκοσι τρία συγκροτήματα νέων μουσικών παραδοσιακής μουσικής εμπνέονται από τη Δόμνα Σαμίου. Ο Σωκράτης Σινόπουλος, καλλιτεχνικός διευθυντής της 2ης Συνάντησης Νέων Συγκροτημάτων Παραδοσιακής Μουσικής, δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην Αφροδίτη Ερμίδη.

-Ο σκηνοθέτης της παράστασης «Ιφιγένεια η εν Αυλίδι» του ΚΘΒΕ Γιάννης Καλαβριανός γράφει στο Documento για τους ήρωες της τραγωδίας. Ο ηγέτης Αγαμέμνονας στα πρόθυρα της κατάρρευσης και ο «μικροαστός» Αχιλλέας δεν είναι ο ήρωας που έχουμε στο μυαλό μας.

-Ο Γιώργος Λοβέρδος σε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον εκδότη των «Χανιώτικων Νέων» και ιδρυτή του Μουσείου Τυπογραφίας Γιάννη & Ελένης Γαρεδάκη.

-Το 3ο Athens Baroque Festival ετοιμάζεται να υποδεχτεί κοινό και καλλιτέχνες και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Athens Baroque Festival Αναστασία Μηλιώρη μιλάει στον Παναγιώτη Φρούντζο για αυτή την ξεχωριστή γιορτή του Μπαρόκ στην Αθήνα.

-Ο ηθοποιός Βαγγέλης Αμπατζής συστήνεται στο Docville στη στήλη New Entries.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter