Μαρινάκης: Δεν υπάρχει πειθαρχική έρευνα εναντίον της μαθήτριας με το αυτοκόλλητο στην παρέλαση
«Καμία δήλωση από στελέχη του υπουργείου Παιδείας».

Μεγάλη συζήτηση προκλήθηκε τα τελευταία 24ωρα από τα δημοσιεύματα, τα οποία υποστήριζαν πως δόθηκε εντολή από του υπουργείο Παιδείας να διερευνηθεί το γεγονός πως μια μαθήτρια επέλεξε να στείλει το δικό της μήνυμα ελευθερίας στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, φορώντας στο μανίκι της το καρπούζι – σύμβολο αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη.
Σε σχετική ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης μίλησε για «ψέμα» και δήλωσε πως «δεν υπάρχει καμία δήλωση από κανένα στέλεχος του υπουργείου Παιδείας για πειθαρχική έρευνα εναντίον της μαθήτριας και το διαψεύδει. Επικοινωνήσαμε με το υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία τέτοια, ούτε καν διάθεση».
Έριξε την μπάλα στην περιφέρεια για καταγγελίες Παπανδρέου
Επίσης, ερώτηση έγινε και για τα όσα κατήγγειλε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Παπανδρέου, ο οποίος μίλησε για τη συμμετοχή της «Ελληνικής Ορθόδοξης Νεολαίας» στο πολιτικό κομμάτι της μεγάλης στρατιωτικής παρέλασης της Θεσσαλονίκης. Όπως είπε ο ευρωβουλευτής «η έννοια της παρέλασης των “πολιτικών τμημάτων” συνιστά θεσμό για την απόδοση τιμής στο εθελοντισμό και την προσφορά στον συνάνθρωπο και όχι για κηρύγματα μίσους και μισαλλοδοξίας από μια οργάνωση με σαφή υπέρ-ακροδεξιά χαρακτηριστικά».
Στην απάντησή του ο Παύλος Μαρινάκης είπε πως «είναι αρμοδιότητα της εκάστοτε περιφέρειας, εν προκειμένω της περιφέρειας κεντρικής Μακεδονίας ποιοι συμμετέχουν στις παρελάσεις και ποιοι όχι. Προφανώς έχει διαβιβαστεί στην περιφέρεια η καταγγελία του ευρωβουλευτή και θα απαντήσει σχετικώς η περιφέρεια».




















