Μαρινάκης για καταγγελίες BBC για pushbacks: «Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται»

Μαρινάκης για καταγγελίες BBC για pushbacks: «Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται»

Μεγάλες διαστάσεις λαμβάνει το σοβαρότατο ρεπορτάζ του BBC σύμφωνα με το οποίο καταγγέλλεται ότι το ελληνικό λιμενικό έχει προχωρήσει σε παράνομες επαναπροωθήσεις μεταναστών οι οποίες έχουν προκαλέσει το θάνατο άνω των 40 ανθρώπων, σε 15 διαφορετικά περιστατικά στο διάστημα Μαΐου 2020 έως το 2023.

Σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης είπε ότι «κάθε καταγγελία που ανακύπτει, ως έχει υποχρέωση η καθ’ ύλην αρμόδια αρχή -είτε είναι η Αρχή Διαφάνειας, είτε η Ειδική Επιτροπή του Υπουργείου Μετανάστευσης- ερευνάται. Και βέβαια ερευνάται και σε επίπεδο Δικαιοσύνης. Τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται. Και μάλιστα αξίζει να επισημάνουμε πως χάρη στην καλή συνεργασία μεταξύ των ελληνικών και των τουρκικών αρχών έχει εξαρθρωθεί σημαντικός αριθμός διακινητών, ώστε να καταπολεμηθεί στην ρίζα της η παράνομη μετανάστευση».

Μάλιστα, πρόσθεσε ότι «το ελληνικό Λιμενικό έχει δείξει την εντελώς αντίθετη εικόνα. Ως έχει καθήκον-και πολλές φορές γυναίκες και άνδρες του ΛΣ ξεπερνούν και τα όρια του καθήκοντος, αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεών τους-σώζουν καθημερινά δεκάδες ανθρώπινες ζωές. Υπάρχουν και ημέρες που είναι παραπάνω από δεκάδες. Δύσκολες ημέρες. Και αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν. Είναι λάθος να τους στοχοποιούμε. Εμείς σε κάθε περίπτωση, παρακολουθούμε κάθε δημοσιεύμα κάθε έρευνα. Αλλά επαναλαμβάνω πως τα όσα αναφέρονται δεν αποδεικνύονται σε καμία περίπτωση».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση ότι επιτρέπει παράνομες επαναπροωθήσεις, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων.

Διαβάστε επίσης:

Ενοχλούν το Μαξίμου οι συζητήσεις για νέο πρόεδρο της Δημοκρατίας

Greek Mafia: Τα μηνύματα που καίνε τον Θεοδωρικάκο και το Μαξίμου

Μαξίμου: Πλήρης κάλυψη σε Θεοδωρικάκο για τη δικογραφία της Greek Mafia που «λιμνάζει» στη Βουλή

Ο Μαρινάκης αδειάζει τον Κακλαμάνη για τη λαϊκή δεξιά: «Οι πολίτες μας είπαν τρέξτε πιο γρήγορα, όχι γυρίστε πίσω»

Απολογούμενο στη Βουλή στέλνει τον Λιβάνιο ο ΣΥΡΙΖΑ για τα χρέη της ΝΔ, τον Γκρίνμπεργκ και την τεράστια προεκλογική καμπάνια

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter