Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν διαπίστωσα παρανομία Παππά, ήμουν υπέρ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Μαρινάκης στο Ειδικό Δικαστήριο: Δεν διαπίστωσα παρανομία Παππά, ήμουν υπέρ του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες

Απαλλακτικός σε ότι αφορά την ποινική εμπλοκή του πρώην υπουργού Νίκου Παππά στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες εμφανίστηκε στην κατάθεσή του στο Ειδικό Δικαστήριο ο μεγαλοεπιχειρηματίας και καναλάρχης, Βαγγέλης Μαρινάκης, τινάζοντας στον αέρα το κατηγορητήριο σε βάρος του πρώην υπουργού επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Ο Βαγγέλης Μαρινάκης παραδέχτηκε ότι είχε συναντηθεί με το Νίκο Παππά προκειμένου να παράσχει στον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα βοήθεια για το διαγωνισμό με τις τηλεοπτικές άδειες. Ωστόσο, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, δεν «διαπίστωσα τίποτα παράνομο, ούτε και κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω»

Όπως είπε στην κατάθεση του ο Μαρινάκης, την περίοδο εκείνη δέχτηκε τηλεφώνημα για συνάντηση με το Νίκο Παππά, καθώς η τότε κυβέρνηση όπως είπε «ήθελε να αποκτήσει κανάλι μέσω του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα».

«Δεν ήταν κάτι κρυφό» τόνισε ο Βαγγέλης Μαρινάκης καθώς «υπήρχαν πληροφορίες ότι η κυβέρνηση ήθελε τότε να αποκτήσει ο Καλογρίτσας τηλεοπτικό σταθμό». Όπως ανέφερε ο κ. Μαρινάκης η συνάντηση με τον Παππά έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Δεν ήταν παράνομες οι συναντήσεις της κυβέρνησης με επιχειρηματίες ενόψει του διαγωνισμού» σημείωσε ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού ο οποίος συμπλήρωσε πως «δεν διαπίστωσα τίποτα παράνομο σε σχέση με τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό».

Στην ουσία όπως είπε ο Βαγγέλης Μαρινάκης, κατά τη συνάντηση του εκφράστηκε η επιθυμία ότι ήθελαν να αποκτήσει σταθμό ο Καλογρίτσας, «Δεν μπήκαν μετά σε συζήτηση για το τι ήθελα να κάνει ο Καλογρίτσας» ανέφερε ακόμη.

«Θεωρώ νορμάλ να ζητηθεί βοήθεια. Ο κ. Καλογρίτσας καλώς ή κακώς κέρδισε στη διαδικασία. Αν μπορείς βοήθησε. Αυτό ήταν. Τίποτα άλλο» σημείωσε ακόμη.

Ωστόσο η συνάντηση απέβη άκαρπη. Όπως τόνισε ο κ. Μαρινάκης «εγώ είπα ότι δεν μπορώ να σας βοηθήσω» και υποστήριξε πως «μια κυβέρνηση δεν πρέπει να ασχολείται με αυτό. Δεν είναι σωστό».

«Δεν είδα κάποιο έγκλημα, ούτε παρανομία»

Απαντώντας σε ερώτηση της προέδρου του Ειδικού Δικαστηρίου Ιωάννας Κλάπα ο Βαγγέλης Μαρινάκης σημείωσε επίσης ότι «Δεν είδα κάποιο έγκλημα για να το καταγγείλω» ενώ υποστήριξε ακόμη πως «δεν ήταν παράνομες οι συναντήσεις της κυβέρνησης με επιχειρηματίες ενόψει του διαγωνισμού».

«Δεν διαπίστωσα τίποτα παράνομο σε σχέση με τη συμμετοχή Καλογρίτσα στον διαγωνισμό» ανέφερε ακόμη τινάζοντας στον αέρα το σαθρό κατηγορητήριο που έχει στηθεί σε βάρος του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ,

Την ίδια στάση κράτησε ο επιχειρηματίας Βαγγέλης Μαρινάκης και κατά το στάδιο των ερωτήσεων των συνηγόρων υπεράσπισης του πρώην υπουργού και ειδικότερα των Γιάννη Μαντζουράνη, Βαγγέλη Γεωργακόπουλου και Θεόδωρου Μαντά.

Σωστός ο διαγωνισμός, πολλά τα 7 κανάλια

Γιάννης Μαντζουράνης: Εκτός από αυτό το πολιτικά ή ηθικά μη σωστό διαπιστώσατε κατά την διαδικασία του διαγωνισμού μία παρατυπία η παρανομία κατά τη νομική διαδικασία;

Βαγγέλης Μαρινακης: Δεν παρατήρησα κάτι παράνομο. Θεωρούσα πάρα πολύ καλό τον διαγωνισμό. Σε μια χώρα μικρή όπως η Ελλάδα τα 4 κανάλια είναι υπεραρκετά. Μόνο έτσι θα μπορούσαν να είναι βιώσιμα και κερδοφόρα. Με 6 ή 7 κανάλια, όπως είναι σήμερα, είναι πολύ δύσκολο να είναι κερδοφόρα.

Γ. Μαντζουράνης: Υπήρξε κάποια άλλη παρέμβαση Παππά υπέρ Καλογρίτσα ή κατά άλλου υποψηφίου;

Βαγγέλης Μαρινάκης: Όχι δεν διαπίστωσα. Δεν μου είπε ο Παππάς να κάνει κάτι άλλο σε βάρος άλλο υποψηφίου

«Πολύ σωστό να γίνει αυτός ο διαγωνισμός, με 4 κανάλια, και να εισπραχθεί τίμημα μετά από πολλά χρόνια» τόνισε επίσης ο κ. Μαρινάκης .

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter