Μαρινόπουλος: Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου – «Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας»

Μαρινόπουλος: Εκδόθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου – «Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας»

Πράσινο φως για τη διάσωση της Μαρινόπουλος μέσω εξαγοράς από τον Σκλαβενίτη. «Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας» αναφέρει ο δικηγόρος μετόχων της Μαρινόπουλος ΑΕ.

Μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου θα συνεχιστεί η προσπάθεια να ολοκληρωθεί το deal στις προβλεπόμενες ημερομηνίες.

Ας σημειωθεί ότι για την υπόθεση της Μαρινόπουλος έχει προγραμματισθεί σήμερα επείγουσα συνάντηση της Σκλαβενίτης με τις τράπεζες.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν, και Express Μ, αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως η συμφωνία τελεί υπό κάποιες διαλυτικές αιρέσεις: μια εξ αυτών είναι «η μη έκδοση από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017 Δικαστικής Αποφάσεως, δυνάμει της οποίας θα επικυρώνεται η συμφωνία, υπό την έννοια ότι κατά την 14η Φεβρουαρίου 2017: (α) δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής χωρίς την άσκηση τριτανακοπής κατά των αντίστοιχων αποφάσεων επικύρωσης ή (β) δεν έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο επί εμπροθέσμως ασκηθείσας τριτανακοπής».

«Για άλλη μία φορά οι δυνάμεις που αντιμάχονται τις όποιες επιλογές της κυβέρνησης, ακόμη και αυτές που κρατούν στη ζωή επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, διαψεύστηκαν», σημειώνει σε δήλωσή του ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Ο κ. Φλαμπουράρης υπογραμμίζει ότι η απόφαση του δικαστηρίου που επικυρώνει τη συμφωνία Σκλαβενίτη-Μαρινόπουλου, όπως είχε τονίσει πριν από 15 ημέρες, εκδόθηκε και «έτσι κατοχυρώνονται όλοι, δηλαδή εργαζόμενοι, επιχειρήσεις, προμηθευτές».

Όπως τονίζει ο υπουργός Επικρατείας, «η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη, με όλες τις δυνάμεις της, να στηρίξει κάθε υγιή προσπάθεια που συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση και την αναθέρμανση της οικονομίας».

Δικηγόρος μετόχων της Μαρινόπουλος ΑΕ: «Διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας» 

«Επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Μαρινόπουλος με την απόφασή της η ελληνική Δικαιοσύνη» αναφέρει σε δήλωσή του ο δικηγόρος των Πάνου, Στέφανου και Πάνου Μαρινόπουλου, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, με αφορμή την απόφαση του Πρωτοδικείου για την επιχείρηση.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος, «η ιστορική απόφαση της ελληνικής Δικαιοσύνης επικυρώνει το σχέδιο εξυγίανσης των σούπερ μάρκετ Mαρινόπουλου, διασφαλίζοντας 13.000 θέσεις εργασίας και την σύμμετρη ικανοποίηση των απαιτήσεων 3.000 πιστωτών! Είναι μία μέρα μεγάλης χαράς και ελπίδας για το αύριο. Tην συμφωνία εγγυήθηκαν και με την προσωπική τους περιουσία οι άνω εντολείς μου».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter