Μαρινόπουλος: Ναυαγεί το mega deal της διάσωσης;

Μαρινόπουλος: Ναυαγεί το mega deal της διάσωσης;

“Στον άερα” οι 10.800 εργαζόμενοι και οι 2.500 προμηθευτές της Μαρινόπουλος. Σε λίγες ώρες θα ξέρουμε αν το “ναυάγιο” είναι οριστικό.

Τις επόμενες ώρες θα μάθουμε εάν το ναυάγιο στη διάσωση της Μαρινόπουλος εκτός από τυπικό γίνει και οριστικό, καθώς το γεγονός ότι δεν δημοσιεύτηκε η σχετική δικαστική απόφαση από το Πρωτοδικείο έως 14/1 έχει ενεργοποιήσει διαλυτική αίρεση της συμφωνίας, ενώ την ίδια ώρα έχει τελειώσει ήδη από το Δεκέμβρη η ενδιάμεση χρηματοδότηση, με τους 10.800 εργαζόμενους και τους 2.500 προμηθευτές της πολύπαθης αλυσίδας να βρίσκονται στον αέρα.

Στην περίπτωση που η δικαστική απόφαση δημοσιευτεί σήμερα ή το αργότερο αύριο, όπως αναφέρουν πληροφορίες, θα συνεχιστεί η προσπάθεια να ολοκληρωθεί το deal στις προβλεπόμενες ημερομηνίες με την προϋπόθεση φυσικά ότι το δικαστήριο δεν απορρίψει τη συμφωνία, ή βάλει όρους που στην ουσία την ακυρώνουν.

Ας σημειωθεί ότι για την υπόθεση της Μαρινόπουλος έχει προγραμματισθεί σήμερα επείγουσα συνάντηση της Σκλαβενίτης με τις τράπεζες, προκειμένου έστω και την ύστατη στιγμή να αντιμετωπιστεί το θέμα που έχει προκύψει από τη μη δημοσίευση της δικαστικής απόφασης, για την οποία σημειωτέον, κύκλοι του υπουργείου Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη ανέφεραν ότι καθαρογράφεται από τις 28/12/2016!

Το βασικό πρόβλημα που προκύπτει αφορά τις τριτανακοπές, δηλαδή τις ανακοπές που μπορούν να ασκήσουν τρίτοι οι οποίοι δεν έχουν συμμετάσχει στη δίκη και δεν έχουν καταστεί έτσι διάδικοι. Το περιθώριο άσκησης των τριτανακοπών είναι ένας μήνας από τη δημοσίευση της απόφασης και με δεδομένο ότι φτάσαμε ήδη στις 16 Ιανουαρίου ο χρόνος πλέον δεν αρκεί.

Ενδεχομένως τα εμπλεκόμενα μέρη να συμφωνήσουν να αλλάξουν οι καταληκτικές ημερομηνίες. Άλλωστε με βάση τα όσα γνωρίζουμε μέχρι τώρα από την πλευρά του επενδυτή (οικογένεια Σκλαβενίτη), η θέληση να γίνει το deal εξακολουθεί να υπάρχει. Άγνωστο βέβαια παραμένει το μέχρι πότε είναι διατεθειμένος να περιμένει.

Υπενθυμίζεται ότι στο σχέδιο εξυγίανσης των Μαρινόπουλος, Ξυνός, Πειραϊκόν, και Express Μ, αναφέρεται μεταξύ των άλλων πως η συμφωνία τελεί υπό κάποιες διαλυτικές αιρέσεις: μια εξ αυτών είναι «η μη έκδοση από το αρμόδιο Πτωχευτικό Δικαστήριο μέχρι την 14η Φεβρουαρίου 2017 Δικαστικής Αποφάσεως, δυνάμει της οποίας θα επικυρώνεται η συμφωνία, υπό την έννοια ότι κατά την 14η Φεβρουαρίου 2017: (α) δεν έχει παρέλθει η προθεσμία άσκησης τριτανακοπής χωρίς την άσκηση τριτανακοπής κατά των αντίστοιχων αποφάσεων επικύρωσης ή (β) δεν έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση από το αρμόδιο δικαστήριο επί εμπροθέσμως ασκηθείσας τριτανακοπής.».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter