Μαρινόπουλος: Οι καταγγελίες για παραδικαστικό ανέβαλαν τη σημερινή δίκη

Στις 24 Μαίου 2017 θα εκδικαστούν τελικά όλες οι τριτανακοπές που έχουν κατατεθεί από πιστώτριες εταιρείες κατά του σχεδίου εξυγίανσης της "Μαρινόπουλος ΑΕ".

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες για παραδικαστικές μεθόδους στην εκδίκαση των υποθέσεων της "Μαρινόπουλος ΑΕ", η έδρα του δικαστηρίου που επρόκειτο να συζητήσει σημερα τις τριτανακοπές δήλωσε αποχή, και παρά το γεγονός ότι η σύνθεση άλλαξε, δόθηκε αναβολή ώστε να συζητηθούν τελικά στην ημερομηνία που είχε αρχικά προσδιοριστεί, δηλαδή στις 27 Μαίου.΄

Στην καταγγελία η οποία έβαλε «φωτιά» στην υπόθεση του Μαρινόπουλου προχώρησε η εταιρεία «Καρυπίδης» που είδε διαγραφή των απαιτήσεών της σε ποσοστό 98%.

Ειδικότερα, με μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε δια μέσω του δικηγόρου της Θέμη Σοφού, στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου ,κοινοποιούμενη στην προϊσταμένη της επιθεώρησης των Δικαστηρίων, η εταιρεία "Καρυπίδης" ζητούσε να εξαιρεθεί η σημερινή έδρα του δικαστηρίου (της 8ης Μαρτίου) που θα συζητούσε την τριτανακοπή που έχει κατατεθεί κατά του σχεδίου εξυγίανσης, κάνοντας λόγο ακόμη και για ύπαρξη παραδικαστικού κυκλώματος!

Σύμφωνα με όσα υποστηρίζει η πλευρά του Καρυπίδη στην μηνυτήρια αναφορά ενώ η συζήτηση των τριτανακοπών (επτά στο σύνολο) αναμενόταν να διεξαχθεί στις 24 Μαϊου 2017, εντούτοις μετά την αίτηση επίσπευσης που κατέθεσε μια άλλη πιστώτρια εταιρεία, η «Τerra Nostrum», ως ημερομηνία συζήτησης ορίσθηκε η 8η Μαρτίου.

Στην μηνυτήρια αναφορά επισημαίνεται ότι η Τerra Nostrum δεν είχε έννομο συμφέρον.

Η εν λόγω εταιρεία ασχολείται με το εμπόριο ποτών και τροφίμων και φέρεται να ανήκει στον πρώην διοικητή του ΙΚΑ, Ροβέρτο Σπυρόπουλο. Ως πρόεδρος του Δ.Σ. εμφανίζεται ο Απόστολος Σπυρόπουλος, ο οποίος φέρεται να είναι γιος του πρώην διοικητή του ΙΚΑ.

Η εταιρεία Καρυπίδης πάντως αναφέρει, «Ότι ΔΕΝ υφίσταται έννομο συμφέρον της πιστώτριας TERRA NOSTRUM διαλαμβάνεται δε ιδιαίτερη μνεία στην απόφαση επικύρωσης της συμφωνίας εξυγίανσης, δηλαδή την υπ’ αριθμ. 8/16-01-2017απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, όπως αυτή διορθώθηκε με την υπ΄ αριθμ. 61/10-2-2017 απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με την οποία επικυρώθηκε η επίδικη συμφωνία εξυγίανσης, σύμφωνα με την οποία οι αιτούσες και οι συμβαλλόμενοι με αυτές πιστωτές συμφωνούν σε μερική διαγραφή των απαιτήσεών τους και σε επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής τους, ενώ απορρίφθηκε η κυρία παρέμβασή μας και διαγράφηκε η απαίτησή μας κατά ποσοστό 98,2%», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην μηνυτήρια αναφορά. Στο δικόγραφο γίνεται λόγος και για την σύνθεση του δικαστηρίου, η οποία χαρακτηρίζεται ως «μη αμερόληπτη» καθώς είναι εκείνη που στις 21/9/2016 αποφάσισε την διατήρηση της προσωρινής διαταγής περί της λήψεως προληπτικών μέτρων υπέρ της αιτούσης εταιρείας ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ Α.Ε., έως την 14/12/2016.

Επιπλέον αναφέρεται ότι συγκεκριμένο δικηγορικό γραφείο που έχει αναλάβει την εκπροσώπηση του Μαρινόπουλου, έχει παίξει ρόλο προκειμένου την υπόθεση εξυγίανσης του Μαρινόπουλου να την δικάζουν πάντα συγκεκριμένοι δικαστές.

Οι εκπρόσωποι του Καρυπίδη ζητούν μάλιστα την κλήση τους ενώπιον των δικαστικών Αρχών προκειμένου να αποδείξουν την βασιμότητα των ισχυρισμών τους

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.