Μάριος Κάτσης στο documentonews.gr: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας – Nα τιμωρηθεί η αλαζονεία του 41%

Μάριος Κάτσης στο documentonews.gr: Στόχος του ΣΥΡΙΖΑ να επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας – Nα τιμωρηθεί η αλαζονεία του 41%

«Δεσμεύομαι στον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ να στηρίζει υποψηφίους ευρωβουλευτές που τον προδίδουν παίρνοντας τις έδρες σπίτι τους, πως εγώ δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη τους, όπως δεν το έκανα και τόσα χρόνια που βίωσα τρεις διασπάσεις» τονίζει ο Μάριος Κάτσης στο documentonews.gr.

O υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ μιλά για τους στόχους του κόμματος στις εκλογές της 9ης Ιουνίου, τονίζει πως «το 75% των αποφάσεων που λαμβάνονται στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ εκπορεύονται από την ίδια την ΕΕ», και απαντά για το περιθώριο συγκλίσεων των προοδευτικών κομμάτων.

Πως σχολιάζετε το bonus που δίνει η κυβέρνηση στους δημόσιους υπαλλήλους; Θεωρείτε πως είναι προεκλογική παροχή; 

Είναι ξεκάθαρα μια προεκλογική παροχή μπροστά στον πανικό της τιμωρίας στην κάλπη και μάλιστα γίνεται με χυδαίο τρόπο. Η κυβέρνηση με τα ματωμένα υπερέσοδα και την αισχροκέρδεια, τάζει ψίχουλα πριν την κάλπη και μάλιστα μόνο στα γαλάζια παιδιά, καθώς η αξιολόγηση της παραγωγικότητας του υπαλλήλου θα εξαρτάται από την κομματικά τοποθετημένη διοίκηση. Ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης μίλησε ξεκάθαρα, ζητά και δεσμεύεται για την επαναφορά του 13ου και του 14ου μισθού στον δημόσιο τομέα για να αποκατασταθεί μια αδικία που δημιούργησε εργαζόμενους δύο ταχυτήτων.

Γιατί ο κόσμος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές;

Για όλους τους λόγους του κόσμου που λέει και ένα τραγούδι: Γιατί είμαστε το μόνο κόμμα που φοβάται η ΝΔ και ασχολείται συνέχεια αρνητικά μαζί μας. Γιατί έχουμε την κυβερνητική εμπειρία και την καθαρή διαδρομή μας, η οποία εμπλουτίζεται με νέες ιδέες και νέα στελέχη με πλούσια βιογραφικά. Γιατί έχουμε ένα νέο ξεκίνημα και έναν νέο πρόεδρο, τον σύντροφο Κασσελάκη που δίνει ευκαιρίες σε όλους μακριά από των τοξικότητα των αδικαιολόγητων διασπάσεων. Γιατί πρέπει να τιμωρηθεί η αλαζονεία του 41% που οδηγεί σε αισχρές δηλώσεις, κακοδιοίκηση και συγκάλυψη σκανδάλων που παραβιάζουν θεμελιώδεις αρχές τις δημοκρατίας. Το πολιτικό σύστημα πρέπει να ισορροπήσει σε δύο πόλους, γιατί αυτό είναι καλό για τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, τις επιχειρήσεις και την κοινωνία.

Και γιατί να ψηφίσει Μάριο Κάτση συγκεκριμένα;

Κατεβαίνω για να στηρίξω, ζητώντας τη στήριξη των απανταχού Ελλήνων, με παρρησία και παρακαταθήκη τα 8.5 χρόνια στη Βουλή. Έδωσα μάχες στην πρώτη γραμμή με εργατικότητα και ήθος χωρίς να εκθέσω ποτέ τον χώρο μου ή τον εαυτό μου. Υπήρξα κοσμήτορας της Βουλής με την ψήφο των συναδέλφων μου και τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ όπου έχω συμβάλει στην διαμόρφωση των θέσεων μας μακριά από την τεχνοφοβία της παρωχημένης Αριστεράς αλλά και με γνώμονα να διαχυθούν τα οφέλη της 4ης βιομηχανικής επανάστασης και του ΑΙ, όχι μόνο στις επιχειρήσεις, αλλά και στους εργαζόμενους, προσδίδοντας ανθρωποκεντρικό προοδευτικό περιεχόμενο στο επίδικο. Τέλος, δεσμεύτηκα στην παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου σε όλο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει ταλαιπωρηθεί πολύ να στηρίζει υποψηφίους ευρωβουλευτές που τον προδίδουν παίρνοντας τις έδρες σπίτι τους, πως εγώ δεν πρόκειται να προδώσω την εμπιστοσύνη τους, όπως δεν το έκανα και τόσα χρόνια που βίωσα τρεις διασπάσεις.

Με ποιο ποσοστό θα είστε ικανοποιημένοι;

Όσο πιο ψηλά μπορούμε. Δεν έχουν σημασία τα ποσοστά αλλά την 10η Ιουνίου να ξημερώσουμε σε μια νέα μέρα πολιτικά, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει επιστρέψει σε τροχιά εξουσίας και η ΝΔ θα «χαμηλώσει τον αμανέ» και την αλαζονεία της αντιλαμβανόμενη πως αν δεν ακούει την κοινωνία θα πάει εκεί που πήγαν κι άλλοι.

Πόσο επηρεάζουν τελικά την καθημερινότητα μας, όσα συμβαίνουν στο Ευρωκοινοβούλιο;

Είναι μετρήσιμο πως το 75% των αποφάσεων που λαμβάνονται στα εθνικά κοινοβούλια των κρατών μελών της ΕΕ εκπορεύονται από την ίδια την ΕΕ. Στην Ευρώπη καθορίζεται η κοινή αγροτική πολιτική και οι επιδοτήσεις, εκεί θα δοθεί η μάχη για την παράταση του Ταμείου Ανάκαμψης που ήταν η πρώτη νίκη των προοδευτικών δυνάμεων που ζητούσαν το ξεπέρασμα της κρίσης όχι με λιτότητα που πρεσβεύει η Ευρωπαϊκή δεξιά αλλά με αμοιβαιοποίηση χρέους και αναπτυξιακές πολιτικές, εκεί δίνονται μάχες για το κράτος δικαίου, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα εθνικά μας θέματα. Εκεί θα δοθεί η μάχη ώστε η Ευρώπη να αποκτήσει αυτονομία απέναντι σε ΗΠΑ και BRICS που την αντιμετωπίζουν ως γεωπολιτικό σάκο του μποξ. Οι ευρωεκλογές δεν είναι πασαρέλα για προβολή ούτε β’ κατηγορίας για να απέχουμε.

Βλέπετε πιθανότητες σύγκλισης με ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά στην αντιπολιτευτική σας δράση; Κάποιοι κάνουν λόγο ακόμα και για προσπάθεια κοινού ψηφοδελτίου…

Ο ΣΥΡΙΖΑ ως ο κορμός της μεγάλης προοδευτικής αριστερής δημοκρατικής παράταξης έχει αποδείξει ότι επιδιώκει προγραμματικές συμμαχίες απέναντι στην νεοφιλελεύθερη και δεξιά ηγεμονία. Ωστόσο το ΠΑΣΟΚ δεν έχει απολογηθεί ακόμα για την συγκυβέρνηση με την ΝΔ και το ΛΑΟΣ, ούτε για τη στάση του στην απλή αναλογική το 2023 που πέταξε την ευκαιρία παίζοντας το παιχνίδι του Μητσοτάκη, ούτε για τη στήριξή του σε κρίσιμα νομοσχέδια. Η Νέα Αριστερά που έφυγε γιατί έχασε τα οφίτσια δυστυχώς επαναλαμβάνει τα λάθη της ΛΑΕ που καθύβριζε τον ΣΥΡΙΖΑ. Εάν συγκροτηθούν σε κόμμα και έχουν διάρκεια και δεν τσιμπάνε τα «τυράκια» του κ. Μητσοτάκη από τον αντιπολιτευτικό οίστρο τους για τον ΣΥΡΙΖΑ, εδώ είμαστε. Βεβαίως στη Βουλή και τους κοινωνικούς χώρους σε επίπεδο βάσης, πάντα υπάρχει περιθώριο συγκλίσεων, ωστόσο τα σενάρια περί κοινού ψηφοδελτίου με πρόσωπο κοινής αποδοχής που διακινούνται, θεωρώ πως είναι ανεδαφικά και υποτιμούν πρόσωπα και καταστάσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter