Μαρκ Λόουεν του BBC: «Η Ελλάδα έδειξε ότι το πολιτικό εκκρεμές μπορεί να επιστρέψει στην κυρίαρχη τάση (mainstream)»

Μαρκ Λόουεν του BBC: «Η Ελλάδα έδειξε ότι το πολιτικό εκκρεμές μπορεί να επιστρέψει στην κυρίαρχη τάση (mainstream)»

Την άποψη ότι το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα έδειξε «σε όσους φλερτάρουν με τον λαϊκισμό, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, ότι το πολιτικό εκκρεμές μπορεί να επιστρέψει στην κυρίαρχη τάση του (mainstream)» διατυπώνει σε σύντομη ανάλυσή του ο δημοσιογράφος Μαρκ Λόουεν, ανταποκριτής του BBC στην Τουρκία εδώ και τέσσερα χρόνια και πρώην ανταποκριτής του ίδιου μέσου στην Ελλάδα.

Το σχόλιό του έχει ως εξής:

«Στους δρόμους της Αθήνας υπήρξε σιωπηρή αντίδραση όταν ανακοινώθηκαν τα αποτελέσματα. Η νίκη της Νέας Δημοκρατίας ήταν αναμενόμενη και ο κόσμος βρισκόταν στις παραλίες παρά στις συγκεντρώσεις.

Μετά την έκτη εκλογική αναμέτρηση σε μια δεκαετία, αυτή η κουρασμένη χώρα έμοιαζε να σηκώνει αδιάφορα τους ώμους.

Το 2015 η Νέα Δημοκρατία θεωρούνταν η διεφθαρμένη παλαιά φρουρά, κατηγορούμενη ότι οδήγησε την Ελλάδα στην κρίση εναλλασσόμενη στην εξουσία με τους Σοσιαλιστές για δεκαετίες. Ο αριστεριστής (leftist), λαϊκιστής Αλέξης Τσίπρας εκπροσωπούσε την αλλαγή : υποσχόταν να εξαφανίσει τα προγράμματα στήριξης και τη λιτότητα. Αλλά τον διέλυσαν η ταπεινωτική στροφή 180 μοιρών που επέβαλλε η ΕΕ, μαζί με προβλήματα κακοδιαχείρισης και σκάνδαλα.

Οσοι φλερτάρουν με τον λαϊκισμό, από το Ηνωμένο Βασίλειο μέχρι τις ΗΠΑ, μπορούν να δουν στην περίπτωση της Ελλάδας ότι το πολιτικό εκκρεμές μπορεί να επιστρέψει στην κυρίαρχη τάση του (mainstream)». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter