Μαρκ Ζάκερμπεργκ χάνει $24δισ. σε μια μέρα καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook

Μαρκ Ζάκερμπεργκ χάνει $24δισ. σε μια μέρα καθώς οι χρήστες εγκαταλείπουν το Facebook

Ο ιδρυτής του δημοφιλούς Μέσου κοινωνικής δικτύωσης είδε να χάνονται $24 δις από την αξία της περιουσίας του καθώς η τιμή της μετοχής του Facebook κατέρρευσε μετά την τελευταία αναφορά τριμήνου.

Οι μετοχές της Μeta, όπως είναι πλέον το όνομα της εταιρείας στην οποία ανήκει το Facebook, έπεσαν περισσότερο από 20% όταν η εταιρεία ανακοίνωσε έσοδα που ήταν λιγότερα από τα αναμενόμενα και ότι οι χρήστες του έπεσαν για πρώτη φορά στα 18 χρόνια της ιστορίας του. Ο αριθμός των ημερήσιων ενεργών χρηστών του Facebook έπεσε κατά ένα εκατομμύριο στους 1,929 δισεκατομμύρια, με την εταιρεία να κατηγορεί τους ανταγωνιστές του όπως το TikTok και το YouTube.

Η κακή απόδοση οδήγησε τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας να πέσει κατά περίπου 200 δισεκατομμύρια δολάρια, οδηγώντας σε πτώση της περιουσίας του Ζάκερμπεργκ, η οποία συνδέεται κυρίως με τη μετοχή της Meta. Ο Ζάκερμπεργκ κατατάσσεται ως ο έβδομος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, σύμφωνα με τον Δείκτη Δισεκατομμυριούχων του Bloomberg, με την καθαρή του περιουσία πριν από την κατάρρευση να εκτιμάται στα 121 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Ζάκερμπεργκ είπε ότι ήταν βέβαιος ότι η νέα εστίαση της εταιρείας στο μετα-σύμπαν θα αποδειχτεί μια τεράστια ευκαιρία για νέες ροές εσόδων και ανάπτυξης, αν και ορισμένοι είναι δύσπιστοι σχετικά με την υπόσχεση των «καινούριων, θαυμαστών» -εικονικών- κόσμων. Ο γνωστός επιχειρηματίας Ίλον Μασκ εξέφρασε πρόσφατα αμφιβολίες για το μετασύμπαν, υποστηρίζοντας ότι ήταν μια τεχνολογία περιθωρίου που δεν είχε την ελκυστικότητα των παραδοσιακών μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: Facebook: Μειώθηκαν για πρώτη φορά οι καθημερινοί χρήστες – Πτώση 22% της μετοχής της

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter