Markische Allgemeine: Γραμματόσημο από την Ελλάδα στη βόμβα με παραλήπτη τον Σόιμπλε

Markische Allgemeine: Γραμματόσημο από την Ελλάδα στη βόμβα με παραλήπτη τον Σόιμπλε

Με γραμματόσημο και διεύθυνση αποστολέα από την Ελλάδα ήταν σημασμένο το δέμα-βόμβα με παραλήπτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σύμφωνα με την εφημερίδα Markische Allgemeine. Επικαλούμενες αστυνομικές πηγές οι Γερμανικές εφημερίδες επισημαίνουν τη σοβαρότητα της ενέργειας. Μέχρι στιγμής πάντως οι αρχές δεν έχουν επιβεβαιώσει το σκέλος του ρεπορτάζ που αναφέρει την Ελλάδα ως χώρα αποστολής του εκρηκτικού δέματος.

Το πακέτο, το οποίο ανακαλύφθηκε στο ταχυδρομικό γραφείο του υπουργείου, περιείχε ένα «εκρηκτικό μίγμα (…) που χρησιμοποιείται συχνά στην πυροτεχνουργία», ανέφερε η βερολινέζικη αστυνομία.

Αυτό το μίγμα «θα μπορούσε να προκαλέσει κατά το άνοιγμα του πακέτου σοβαρούς τραυματισμούς», σύμφωνα με την ίδια πηγή, που διευκρίνισε ότι το πακέτο συνεχίζει να εξετάζεται από τους αστυνομικούς που διεξάγουν την έρευνα και ότι ένας από τους στόχους είναι να εξακριβωθεί η προέλευσή του.

Η αστυνομία απομάκρυνε όλο το προσωπικό από την ταχυδρομική υπηρεσία του υπουργείου και όλους τους ανθρώπους που βρίσκονταν γύρω από αυτό όταν εντοπίστηκε το πακέτο, που οι δυνάμεις επιβολής της τάξης αρχικά χαρακτήρισαν «ύποπτο».

Μια ακτινογραφία του πακέτου δεν επέτρεψε να προσδιοριστεί το περιεχόμενό του και μεταφέρθηκε ως ασφαλή χώρο, όπου διαπιστώθηκε πως η ουσία που περιείχε ήταν πράγματι επικίνδυνη.

Τόσο η Bild όσο και η Berliner Zeitung υποστηρίζουν ότι παραλήπτης του ύποπτου πακέτου ήταν ο υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Στο σχετικό της ρεπορτάζ η Bild κάνει μάλιστα λόγο για «απόπειρα επίθεσης εναντίον του Β. Σόιμπλε». Η αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει μέχρι στιγμής τις εν λόγω πληροφορίες ενώ το ίδιο το υπουργείο δεν θέλησε να τις σχολιάσει.

Το σημερινό συμβάν ξυπνά μνήμες από παρόμοιο περιστατικό που σημειώθηκε πριν από έξι περίπου χρόνια. Συγκεκριμένα, το Νοέμβριο του 2010 είχε εντοπιστεί στην καγκελαρία δέμα με εκρηκτική ύλη το οποίο είχε ως παραλήπτη την καγκελάριο Α. Μέρκελ και εμφάνιζε ως αποστολέα το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter