Mάρκος Δρακωτός: «Ο Αλαφούζος θέλει συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό, όχι αγοραστή»

Mάρκος Δρακωτός: «Ο Αλαφούζος θέλει συμπαίκτη στον Παναθηναϊκό, όχι αγοραστή»

Ο Μάρκος Δρακωτός είναι επιχειρηματίας και πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου και επικεφαλής των ανθρώπων που ενδιαφέρονται να αγοράσουν τον Παναθηναϊκό. 

Όμως παρά τις προτάσεις που έχει κάνει σε βάθος χρόνου (τρεις συνολικά) διαπίστωσε όπως ο ίδιος υποστηρίζει με δηλώσεις του στην αθλητική εφημερίδα «Sportday» ότι ο Αλαφούζος «δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη».

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

Για το ποιοι άλλοι συμμετέχουν σ’ αυτό το κονσόρτσιουμ: «Εκτός από εμένα, υπάρχει μία ομάδα Αμερικανών επιχειρηματιών, οι οποίοι έχουν τη θέληση και την επιφάνεια να επενδύσουν στην ομάδα. Ισχύει ότι υποβάλαμε μία άκρως δελεαστική και δίκαιη αρχική πρόταση, μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, υπό την προϋπόθεση της αποστολής των οικονομικών στοιχείων. Αναλόγως με τα αποτελέσματα του ελέγχου που θα ακολουθούσε, θα καταθέταμε την τελική μας πρόταση. Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε σαφή εικόνα της οικονομικής κατάστασης. Πρόθεσή μας είναι να προχωρήσουμε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα γι’ αυτό και επιμένουμε στα οικονομικά στοιχεία».

Για το αν ενδιαφέρονται και για το γηπεδικό πρότζεκτ του Παναθηναϊκού: «Μας ενδιαφέρει η Λεωφόρος και πιστεύουμε ότι το εν λόγω εγχείρημα μπορεί να υλοποιηθεί εφόσον υπάρξει πολιτική βούληση. Η ιστορική έδρα του Παναθηναϊκού βρίσκεται σχεδόν έναν αιώνα στο κέντρο της Αθήνας, η δε αξία του γηπέδου εκτιμάται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ. Όλες οι ανταγωνιστικές ομάδες έχτισαν ή χτίζουν γήπεδο στη φυσική τους έδρα. Το ίδιο οφείλει να πράξει η ελληνική πολιτεία και για τον Παναθηναϊκό. Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε άλλη λύση. πέραν του «Απόστολος Νικολαΐδης». θα μπορούσε να συζητηθεί υπό την προϋπόθεση και μόνο ο Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος να αποκτήσει ιδιόκτητες και μόνιμες εγκαταστάσεις, άνευ ενοικίου και ημερομηνίας λήξεως, αντίστοιχης αξίας με τη Λεωφόρο, οι οποίες θα στεγάζουν όλα τα τμήματα. Οποιαδήποτε κι αν είναι η τελική απόφαση, οφείλει να σέβεται την ιστορία του συλλόγου και να εξυπηρετεί τα συμφέροντά του».

Για την αγορά ή την συμμετοχή στην ΠΑΕ υπό τον Γ. Αλαφούζο απάντησε: «Μας ενδιαφέρει μόνο το πλειοψηφικό ποσοστό. Όπως μας μεταφέρθηκε, ο Αλαφούζος δεν αναζητεί αγοραστή, αλλά συμπαίκτη αυτή την περίοδο. Είναι δικαίωμά του και οφείλουμε να το σεβαστούμε. Εμείς θα είμαστε εδώ, εφόσον αποφασίσει να πωλήσει την ΠΑΕ και να εξετάσουμε τα δεδομένα όταν έρθει εκείνη η στιγμή».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter