Μαρούσι-Mega Εμβολιαστικό Κέντρο: Δυναμικότητα, χώροι εμβολιασμού και ωράριο λειτουργίας (Photos)

Μαρούσι-Mega Εμβολιαστικό Κέντρο: Δυναμικότητα, χώροι εμβολιασμού και ωράριο λειτουργίας (Photos)

Στο Mega Εμβολιαστικό Κέντρο στο Μαρούσι βρέθηκε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να εγκαινιάσει το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα που ετοιμάζονται.

Μεταξύ άλλων δήλωσε: «Να πω και εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους όσοι έχουν εμπλακεί στην επιχείρηση ‘’Ελευθερία’’. Ξεπεράσαμε χθες τους 500.000 εμβολιασμούς, έχουμε κλείσει παραπάνω από ένα εκατομμύριο ραντεβού. Είμαστε απολύτως συνεπείς στη δέσμευση την οποία έχουμε αναλάβει να εμβολιάζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και με τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια τους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν να εμβολιαστούν, ανάλογα με τη ροή εμβολίων πού λαμβάνουμε κάθε εβδομάδα. Εδώ στο Μαρούσι είχα την ευκαιρία να επιθεωρήσω σήμερα, το πρώτο από τα τέσσερα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα τα οποία έχουμε οργανώσει προκειμένου να αυξήσουμε σημαντικά την καθημερινή δυνατότητα εμβολιασμών.

Ο σταθμός, οι χώροι, το προσωπικό

Ο εμβολιαστικός σταθμός στεγάζεται στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo στο Μαρούσι και σε πλήρη ανάπτυξη θα λειτουργήσουν σε αυτόν, 96 εμβολιαστικά κέντρα. Η δυναμικότητα του μέγα σταθμού στη Helexpo για το Φεβρουάριο είναι 2.400 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 5.760 εμβολιασμοί τη μέρα και 150.000 το μήνα. Η έναρξη του σταθμού θα γίνει τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 με ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού 48 εμβολιαστικών κέντρων. Το ωράριο λειτουργίας του θα είναι από Δευτέρα έως και Σάββατο 08:00 έως 20:00 με δυνατότητα επέκτασης του ωραρίου. Στην πρώτη φάση τα ραντεβού προγραμματίζονται ανά 15 λεπτά.

Τα 96 εμβολιαστικά κέντρα εκτείνονται σε δύο επίπεδα των 3.000 τ.μ. και στοιχίζονται σε έξι τομείς των οκτώ κυψελών. Υπάρχει διαφορετική είσοδος και διαφορετική έξοδος ενώ για Άτομα με Ειδικές Ανάγκες υπάρχει διάδρομος για τη μετακίνηση τους στο χώρο. Επίσης, διατίθεται ιατρείο για κλινική εξέταση και χώρος βραχείας νοσηλείας με monitor, καρδιογράφο, μηχάνημα παροχής οξυγόνου και δύο φορεία για περιπτώσεις που χρήζουν άμεσης παρακολούθησης των ζωτικών σημείων ή εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών. Στο χώρο έχουν τοποθετηθεί, επίσης, ειδικές σημάνσεις για την καθοδήγηση των πολιτών στους ειδικούς χώρους (αναμονής, εμβολιασμού, γραμματείας) και για τη διατήρηση των προβλεπόμενων αποστάσεων.

Σε λειτουργία και το εμβολιαστικό κέντρο της Θεσσαλονίκης

Την Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 εκτός από την ενεργοποίηση τμήματος του σταθμού στο Μαρούσι (48 εμβολιαστικά κέντρα) ενεργοποιείται και στη Θεσσαλονίκη στη ΔΕΘ (24 εμβολιαστικά κέντρα). Η δυναμικότητα εμβολιασμού στη Θεσσαλονίκη για το Φεβρουάριο είναι 1.000 εμβολιασμοί τη μέρα και σε πλήρη ανάπτυξη είναι 6.480 εμβολιασμοί τη μέρα και 160.000 το μήνα. Στην παρούσα φάση το προσωπικό του μεγάλου εμβολιαστικού κέντρου στο Μαρούσι αποτελείται από περίπου 136 άτομα συνολικά και πιο συγκεκριμένα από ιατρικό, νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ) ενώ σημειώνεται πως διάρκεια του ωραρίου θα εναλλάσσεται σε δύο βάρδιες. Τονίζεται δε πως κάθε 8 εμβολιαστικά κέντρα στελεχώνονται από έναν ιατρό, οκτώ νοσηλευτές και δύο διοικητικούς. Για την άμεση αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών υπάρχει προσωπικό και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ που θα καλύπτει την εμβολιαστική δράση και στις δυο βάρδιες ενώ το προσωπικό του εμβολιαστικού κέντρου έχει εκπαιδευτεί σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες διαχείρισης εμβολιασμού και αποθήκευσης στις μονάδες εμβολιασμού, καθώς και για το χειρισμό των tablets και τη λειτουργία της εφαρμογής «COVID-19 – Vaccination».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter