Μαρτίνς: «Ιδανικό να νικήσουμε την Κράσνονταρ χωρίς να δεχθούμε γκολ»

Μαρτίνς: «Ιδανικό να νικήσουμε την Κράσνονταρ χωρίς να δεχθούμε γκολ»

O Ολυμπιακός δίνει αύριο (21/8) το πρώτο παιχνίδι του για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη ρώσικη Κράσνονταρ στο γήπεδο «Καραϊσκάκη» και στη σημερινή συνέντευξη Τύπου, ο προπονητής του, Πέδρο Μαρτίνς τόνισε ότι αυτό που θα επιθυμούσε είναι νίκη χωρίς να δεχθεί η ομάδα του γκολ.

Εκτός αυτού όμως ο Πορτογάλος τεχνικός δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο πρόβλημα υγείας του Ντέιβιντ Μπλατ και του ευχήθηκε να είναι γρήγορα στη θέση του, ενώ του έστειλε τις θερμότερες ευχές του.

Αναλυτικά ο Πέδρο μαρτίνς τόνισε:

Για τις ομοιότητες που μπορεί να έχει η Κράσνονταρ με τις δύο προηγούμενες αντιπάλους του Ολυμπιακού στα προκριματικά: Η ομοιότητα που έχουν οι τρεις αντίπαλοί μας είναι ότι και οι τρεις διεκδικούν τον τίτλο στη χώρα τους και όλοι ξέρουν πώς μπορούν να διαχειρίζονται τέτοιου είδους ματς. Αυτό είναι το κοινό χαρακτηριστικό τους. Η κράσνονταρ έχει διαφορές με την Μπασάκσεχιρ. Διαχειρίζεται πολύ καλά τις αντεπιθέσεις, έχει καλή κατοχή και κυκλοφορία και έχει πετύχει πολλά γκολ με αυτόν τον τρόπο. Ξέρει να είναι κυρίαρχος στον αγωνιστικό χώρο. Από την άλλη εμείς θα πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε δουλέψει πολύ τις επιθετικές μας λειτουργίες. Αντιμετωπίζουμε έναν αντίπαλο που είναι πολύ καλά οργανωμένος, θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ, να είμαστε υπομονετικοί κατά τη διάρκεια του αγώνα όλοι, από τους παίκτες εώς τον κόσμο. Θα πρέπει να είμαστε καλοί στην κατοχή και στην κυκλοφορία και θα πρέπει να διαχειριστούμε το παιχνίδι με όσο το δυνατόν καλύτερο τρόπο. Δύναμη θα είναι η έδρα μας και ο κόσμος μας όπως γίνεται σε όλα τα ματς. Ολοι οι παίκτες γνωρίζουν τη σημασία που έχει η απόδοσή τους. Ολοι οι παίκτες έχουν τη φιλοδοξία να βρεθούν στην κορυφαία διοργάνωση. Ξέρουν ότι μέσα από αυτό το παιχνίδι εξαρτάται το μέλλον τους στην Ευρώπη, όπως και του συλλόγου.

Για το μηδέν στην άμυνα και τυχόν αλλαγές αύριο στην ενδεκάδα είπε: «Σίγουρα θέλουμε να διατηρήσουμε τα καλά αποτελέσματα και την καλή φόρμα. Ενα καλό σύνολο μπορεί να φέρει τα καλά αποτελέσματα. Δεν θέλω να σας πω κάτι για την ενδεκάδα, αλλά δεν συμφωνώ με αυτή τη φράση γιατί μπορεί σε μία εβδομάδα να δείξει ένας ποδοσφαιριστής ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση. Εξαρτάται από τον αντίπαλο, από την τακτική που θα ακολουθήσουμε και από την προετοιμασία της ομάδας».

Για την αξιολόγηση της ρώσικης ομάδας: «Δεν θα ήθελα να βάλω κάποιον βαθμό. Όμως ειλικρινά γνωρίζοντας την Κράσνονταρ και την Πόρτο σε τι κατάσταση βρισκόταν τη δεδομένη στιγμή, εσωτερικά η συζήτηση ήταν ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει μετά το πρώτο ματς. Η Κράσνονταρ έχει ποιοτική ομάδα και η πρόκριση ήταν ανοικτή. Εχει πολύ καλό σύνολο, δεν οφείλεται μόνο σε μεμονωμένους ποδοσφαιριστές, είναι πολύ καλή στις αντεπιθέσεις και στις μεταβιβάσεις που μπορεί να κάνει ζημιές παντού. Το κατάφερε κιόλας. Υπάρχουν παίκτες όπως ο Καμπελά, ο Μπεργκ και άλλοι. Δεν οφείλεται όμως η ποιότητα σε μεμονωμένα ονόματα. Στο σύνολό της είναι πολύ καλή ομάδα».

Για την απειρία της Κράσνονταρ στην Ευρώπη: «Η Κράσνονταρ δεν έχει μεγάλη εμπειρία σε σχέση με τον Ολυμπιακό, αλλά έχει παίκτες που έχουν εμπειρία στη διοργάνωση, έχουν πολλά να δώσουν, είναι μία ομάδα που δεν μπορεί να θεωρηθεί άπειρη και η οποία μπορεί να βοηθήσει την ομάδα τους. Εμείς θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι, να είμαστε οργανωμένοι, να είμαστε δυνατοί και να είμαστε προσεκτικοί. Νομίζω ότι οι πιθανότητες είναι μοιρασμένες και τίποτα δεν θα κριθεί αν δεν τελειώσουν τα δύο παιχνίδια».

Για το ποιο σκορ δίνει μεγαλύτερη ασφάλεια ενόψει της ρεβάνς: «Φυσικά το καλύτερο αποτέλεσμα θα ήταν να κερδίσουμε και χωρίς να δεχτούμε γκολ. Αυτό θα ήταν άριστο. Η πρόκριση θα παιχτεί σε δύο παιχνίδια και έχει αποδείξει η Κράσνονταρ στον προηγούμενο γύρο ότι το πρώτο ματς δεν καθορίζει τίποτα. Ο,τι και να καταφέρουμε εμείς, δεν σημαίνει ότι θα έχουμε πάρει κάτι. Ακόμα κι αν πάρουμε νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ, τίποτα δεν θα έχει κριθεί, γιατί η πρόκριση κρίνεται σε δύο παιχνίδια».

Για τον Μπλατ: «Εύχομαι στον προπονητή του μπάσκετ να νιώσει πολύ καλύτερα και να επιστρέψει σε αυτό που αγαπάει πολύ. Το μπάσκετ τον έχει ανάγκη και ο αθλητισμός γενικότερα. Του στέλνω μία αγκαλιά».

Από την πλευρά του ο Κώστας Τσιμίκας τόνισε πως το σημαντικό είναι πως υπάρχει ίδιος προπονητής και ίδιος κορμός.

«Σημαντικός παράγοντας για τις καλές εμφανίσεις μας είναι πως ο κορμός είναι ίδιος και ο προπονητής επίσης. Ξέρει ο προπονητής τι θέλει από κάθε παίκτη και τι θέλουμε κι εμείς από τον προπονητή. Όταν ξεκινάει το παιχνίδι, τα ξεχνάς όλα. Βλέπεις όλο τον κόσμο να φωνάζει και να τραγουδάει για την ομάδα. Δεν υπάρχει κανένας πόνος, δίνεις τα πάντα, είσαι 100% συγκεντρωμένος και το μόνο αποτέλεσμα είναι η νίκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter