Μαρτίνς: Οι παίκτες μου σκέφτονταν την Μπάγερν»

Μαρτίνς: Οι παίκτες μου σκέφτονταν την Μπάγερν»

Εστω και με άγχος ο Ολυμπιακός ξεπέρασε το εμπόδιο του ΟΦΗ (2-1) και μπορεί πλέον να στρέψει την προσοχή του στο παιχνίδι της ερχόμενης Τρίτης απέναντι στην Μπάγερν, για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ. Αν και όπως παραδέχθηκε ο Πέδρο Μαρτίνς μετά το σαββατιάτικο ματς, οι παίκτες σκέφτονταν ήδη την γερμανική ομάδα, κατά τη διάρκεια του αγώνα με τους Κρητικούς…

Αναλυτικά όλα όσα δήλωσε ο Πέδρο Μαρτίνς στη συνέντευξη Τύπου:

«Εγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι γιατί παίξαμε σε έναν αντίπαλο που δεν έκανε αυτό που συνηθίζουν οι περισσότεροι αντίπαλοι. Έπαιξαν ανοικτό ποδόσφαιρο με πολλές μεταβιβάσεις. Πράγματι, είδαμε έναν ανοικτό ΟΦΗ που δικαιολογεί την παρουσία του στα τελευταία παιχνίδια. Είναι πολύ ποιοτική και πολύ καλή. Στα τελευταία λεπτά του αγώνα μπορεί να είχα έναν εκνευρισμό, αλλά νομίζω ότι είχε υπό έλεγχο τον αγώνα και δεν κινδυνεύσαμε καθόλου. Νομίζω ότι σήμερα είδα έναν ενδιαφέρον αντίπαλο μέσα στο Καραϊσκάκη.

Δεν θέλω να μιλήσω για τις αποφάσεις του διαιτητή. Αυτό που θέλω να σχολιάσω είναι ότι μετά την ακύρωση του τρίτου γκολ που έγινε με μία υπέροχη ενέργεια, η ομάδα πιστεύω ίσως εφησύχασε και άρχισε να σκέφτεται υποσυνείδητα το παιχνίδι με την Μπάγερν. Το γκολ όμως ακυρώθηκε και αυτό που πρέπει να δουλέψουμε είναι η διαχείριση της σκέψης μας για να πιέζουμε τον αντίπαλο έως το τέλος».

Οσο για τις αλλαγές στην τακτική της ομάδας του μετά τον τραυματισμό του Βαλμπουενά που βγήκε νοκ άουτ δύο εβδομάδες, ο Μαρτίνς τόνισε: «Το πώς θα παίζουμε, εξαρτάται από τις απαιτήσεις κάθε αγώνα, από τα χαρακτηριστικά του αντίπαλο και τις ανάγκες που έχουμε σαν ομάδα. Το 4-4-2 δεν είναι καινούριο για εμάς. Εχουμε δουλέψει και το 4-3-3. Είμαστε έτοιμοι γενικότερα για να ανταπεξέλθουμε σε διάφορες συνθήκες. Το προηγούμενο σύστημα το παίζαμε λόγω των πολύ καλών «απαντήσεων» που μας είχε δώσει ο Βαλμπουενά. Και με τον Βαλμπουενά παίζαμε 4-4-2 και έπαιζε σαν δεύτερος επιθετικός σε κάποια ματς. Θα το δούμε και στο μέλλον»

Τέλος σε ό,τι αφορά ένα πολύ ωραίο σκηνικό πριν από το παιχνίδι με τον ΟΦΗ όπου οι παίκτες του Ολυμπιακού πέταξαν κουκλάκια σε μικρά παιδιά πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, ο Πορτογάλος κόουτς ανέφερε: «Πιστεύω ότι είναι απολύτως φυσιολογικό και αναμενόμενο να γίνονται από το ποδόσφαιρο τέτοια πράγματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο ένα άθλημα, αλλά ένας χώρος που βρίσκονται πολλές σημαντικές προσωπικότητες μαζεμένες. Είμαστε άνθρωποι από πολλές χώρες και είναι ένα άθλημα που περιέχει και δημιουργεί είδωλα στον κόσμο. Το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να είμαστε κοντά στους ανθρώπους που το χρειάζονται. Να γνωρίζουμε από κοντά τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη και να τους προσκαλούμε να είναι μαζί μας. Είναι κάτι πολύ φυσιολογικό, δεν είναι κάτι σπουδαίο. Είναι κάτι αυτονόητο που πρέπει να γίνεται».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter