Μάρτυρας υπεράσπισης «καίει» τον Νίκο Γεωργιάδη στην υπόθεση παιδεραστίας

Μάρτυρας υπεράσπισης «καίει» τον Νίκο Γεωργιάδη στην υπόθεση παιδεραστίας

Ο δικηγόρος υπεράσπισης από τη Μολδαβία παραδέχτηκε ότι ένας από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα παιδεραστίας δρούσε για λογαριασμό του Νίκου Γεωργιάδη.

Ο αλλοδαπός δικηγόρος που την περίοδο που εξαρθρώθηκε στην Μολδαβία το μεγάλο σκάνδαλο της σωματεμπορίας ανηλίκων συνεργαζόταν με τον ΟΗΕ -όπως ‘άλλωστε και ο διπλωμάτης τότε Νίκος Γεωργιάδη- μετά από σφυροκόπημα ερωτήσεων που δέχτηκε τόσο από την πρόεδρο του δικαστηρίου όσο και τον εισαγγελέα της έδρας ,παραδέχτηκε ότι :

Ένας εκ των εμπλεκομένων στο κύκλωμα της σωματεμπορίας ο φερόμενος ως μεςάζων ανάμεσα στα ανήλικα θύματα και στους θύτες του είχε πει ότι ο ίδιος δεν είχε καμιά εμπλοκή και ότι θα έλεγε στο δικαστήριο πως λειτουργούσε για λογαριασμό του Νίκου Γεωργιάδη.

Ο μάρτυρας παραδέχτηκε ακόμα ότι ο συγκεκριμένος εμπλεκόμενος συνελήφθη στο σπίτι του Νίκου Γεωργιάδη στο οποίο εργαζόταν ως …οικονόμος, ότι το όνομα του κ. Γεωργιάδη ως εμπλεκόμενου στο κύκλωμα είχε γραφτεί στον Μολδαβικό Τύπο κι ακόμα ότι το όνομα του ότι υπήρχε σε δύο δικογραφίες που είχαν σχηματιστεί για την υπόθεση .

Βέβαια ο μάρτυρας που είχε κληθεί να αναλάβει ως συνήγορος τον μεσάζοντα, αλλά δεν το έπραξε γιατι τότε είχε επαγγελματική σχέση με τον ΟΗΕ όπως και ο εμπλεκόμενος Νίκος Γεωργιάδης, εξέφρασε την άποψη ότι κατά την γνώμη του τόσο ο …επίδοξος πελάτης του όσο και ένα από τα θύματα της υπόθεσης, που επίσης “έδωσ娔 τον κ. Γεωργιάδη, δεν έλεγαν την αλήθεια αλλά τον ενέπλεξαν για να γλυτώσουν οι ίδιοι από τις ευθύνες του…

Εντυπωσιακό πάντως είναι το γεγονός ότι ο ποινικολόγος μάρτυρας αν και ερωτήθηκε επανηλειμμένα από την έδρα για τα αδικήματα που ερευνούνταν τότε από τις Μολδαβικές αρχές φάνηκε να μην γνωρίζει καν τα συγκεκριμένα άρθρα του Ποινικού Κώδικα και μόνο αφού πιέστηκε πολύ αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι επρόκειτο για κύκλωμα σωματεμπορίας .

Και ακόμα ότι ο κατηγορούμενος με τον οποίο είχε μιλήσει και του είχε πει για τον Ν.Γεωργιάδη δεν κατηγορούνταν για σεξουαλική επαφή με ανήλικο , όπως έλεγε συνεχώς σήμερα στο δικαστήριο,αλλά για προώθηση ανηλίκων σε τρίτα πρόσωπα έναντι αμοιβής. 

Ο βασικός μάρτυρας υπεράσπισης, εξεταζόμενος στο δικαστήριο για τις κατηγορίες σε βάρος του Νίκου Γεωργιάδη, είπε ότι ως δικηγόρος στη Μολδαβία κλήθηκε να υπερσπιστεί τον Γκεόργκι Ιστράτι, κατηγορούμενο για την εμπλοκή του σε κύκλωμα παιδεραστίας. 

Η παραδοχή ωστόσο του μάρτυρα επιβεβαιώνει το δημοσίευμα του HOTDOC για την εμπλοκή του Νίκου Γεωργιάδη στην υπόθεση. 

Με απόφασή του το δικαστήριο, με ψήφους 2-1 και με μειοψηφούσα την Πρόεδρο, δέχτηκε το αίτημα της υπεράσπισης του Ν. Γεωργιάδη να μη διαβαστεί το έγγραφο από τη δικογραφία της Μολδαβίας που αναφέρεται στις κατηγορίες για το κύκλωμα παιδεραστίας. 

Πρόκειται για το βασικό έγγραφο με το οποίο η Ελληνική Εισαγγελία άσκησε δίωξη εναντίον του Νίκου Γεωργιάδη και το οποίο είχε μεταφραστεί επισήμως – πριν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία – από το Υπουργείο Εξωτερικών.

Η πολύκροτη υπόθεση άρχισε να εκδικάζεται από το 2016 και μέχρι σήμερα η Ελληνική Εισαγγελία ουδέποτε έστειλε αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τη Μολδαβία και επίσης ουδέποτε επιδόθηκαν κλήσεις προς τους καταγγέλλοντες.

Διαβάστε ακόμη:Η Άννα Ασημακοπούλου υπερασπίζεται τον Νίκο Γεωργιάδη που κατηγορείται για εμπλοκή σε κύκλωμα παιδεραστίας (Video)

Στις 28 Ιανουαρίου η υπεράσπιση Γεωργιάδη είχε ζητήσει  να μην ληφθούν υπόψη του δικαστηρίου έγγραφα δικογραφίας (από τη δίκη στη Μολδαβία άλλου εμπλεκόμενου, στα οποία γίνεται αναφορά στο όνομα Γεωργιάδης) γιατί αφορούν τρίτα πρόσωπα , έχουν υφαρπαχθεί, προσκομίστηκαν στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Κώστα Βαξεβάνη κι από εκεί διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών με το σκεπτικό ότι  η υπεράσπιση δεν έχει γνώση του συνόλου της δικογραφίας.

Ο εισαγγελέας της έδρας, τότε,  ζήτησε να απορριφθεί το αίτημα υποστηρίζοντας ότι δεν πρόκειται για παράνομο αποδεικτικό μέσον και έχει μεταφραστεί και επισήμως στα ελληνικά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter