Μαρτυρία: Με ατομική κινητοποίηση ξεπεράσαμε τον κορονοϊό στο σπίτι μας!

Μαρτυρία: Με ατομική κινητοποίηση ξεπεράσαμε τον κορονοϊό στο σπίτι μας!

Επιστολή-γροθιά στο στομάχι για τις μεγαλοστομίες των κυβερνώντων και την απουσία του ΕΟΔΥ και εξατομικευμένων οδηγιών και κατευθύνσεων

Συγκλονιστική η επώνυμη μαρτυρία συζύγου στρατιωτικού που έφτασε στην ηλεκτρονική θυρίδα του documentonews.gr αφού οι θυρίδες επικοινωνίας με τα social media του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είναι «νεκρές» είτε επειδή έχουν φρακάρει είτε επειδή είναι γραμμένα λάθος τα στοιχεία, όπως γράφει η καταγγέλλουσα.

Στην επιστολή αυτή επισημαίνει την τραγική αντιμετώπιση που επιφύλαξε η «επιτελική» κυβέρνηση και κρατικές υπηρεσίες όπως ο ΕΟΔΥ στην περίπτωση του ασθενούς στρατιωτικού συζύγου της, παρά τις πομφόλυγες που βγαίνουν από τα πρωθυπουργικά χείλη, ζητώντας «να σκύψετε με ενδιαφέρον και κατανόηση στα προβλήματα όσων υπηρετούν αυτό το διάστημα ενόψει Covid, μπας και καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει».

Οδηγία για τεστ από τον ΕΟΔΥ ο ασθενής ούτε έγινε τεστ στους συναδέλφους του στην υπηρεσία του για ιχνηλάτηση. Εδώ και σχεδόν είκοσι μέρες βρισκόταν απομονωμένος στην κρεβατοκάμαρα αλλά σε κοινόχρηστο μπάνιο κι αν δεν είχε προνοήσει να ζητήσει οδηγίες από το περιβάλλον και δεν είχε την οικονομική δυνατότητα, η κατάσταση θα είχε επιδεινωθεί. Και μέσα σε όλα, να γίνεται τηλεκπαίδευση με… βάρδιες.

Μια επιστολή που δείχνει την κατάσταση που βιώνει μια μέση οικογένεια που έχει μια δυνατότητα να αγοράσει μεν οξύμετρο, π.χ., αλλά κανείς γιατρός από τον ΕΟΔΥ να μην έχει εμφανιστεί για να εξατομικεύσει οδηγίες και με τον ασθενή να γλιτώσει χάρις στην «ατομική» ευσυνειδησία του.

Πόσες άλλες επιστολές θα μπορούσαν να γραφτούν για αντίστοιχες περιπτώσεις, άλλες που φτάνουν ανώνυμα ως καταγγελίες, άλλες που ψιθυρίζονται κι άλλες που καταπίνονται από την αντίληψη «δεν θα γίνει και τίποτα, δεν θα κάνουν τίποτα». Γιατί να το επιτρέψουμε;

Ακολουθεί ολόκληρη η συγκλονιστική επιστολή:

Όταν νόσησε από Covid o στρατιωτικός σύζυγός μου

«Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα. Μας κάνετε υπερήφανους» (Κυριάκος Μητσοτάκης)

Λέγομαι Ζέτα Φλισκανοπούλου, είμαι σύζυγος στρατιωτικού και με όλο το σεβασμό δεν δέχομαι το ευχαριστώ σας, δέχομαι όμως να σκύψετε με ενδιαφέρον και κατανόηση στα προβλήματα όσων υπηρετούν αυτό το διάστημα ενόψει Covid, μπας και καταλάβετε τι πραγματικά συμβαίνει.

Ο σύζυγος μου, μαζί με 3 συναδέλφους του, γύρισε από την υπηρεσία του στις 6 Νοέμβρη με δέκατα και κανένα άλλο σύμπτωμα. Το αίσθημα καθήκοντος και ευθύνης που στον στρατό έχει διδαχθεί και καμία οδηγία EOΔΥ (απλά του είπαν να περιμένει) τον οδήγησε να κάνει ιδιωτικά το rapid test που βγήκε θετικό. Ειδοποιώντας τους συναδέλφους του προχώρησαν και εκείνοι στις ίδιες ενέργειες, ήταν και οι δυο θετικοί, ο ένας μάλιστα εξ αυτών τελείως ασυμπτωματικός.

Επειδή όμως είναι εν ενεργεία στρατιωτικός και έχει δικαίωμα να εξετάζεται μόνο από γιατρούς του ΝΝΑ, έπρεπε να μεταβεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο δύο μέρες μετά την αρχική διάγνωση με 39 πυρετό να κάνει και το μοριακό. Αυτό για το οποίο περίμενε στα εξωτερικά ιατρεία του ΝΝΑ για 4 ώρες, ενώ είχε ήδη δηλώσει ότι είναι θετικός, για να βγει έντρομη τελικά μια νοσηλεύτρια μετά από τόσες ώρες φωνάζοντας στους υπόλοιπους εν δυνάμει ασθενείς «Πίσω… πίσω είναι θετικός».

Τραγελαφικές καταστάσεις που παραπέμπουν το λιγότερο σε ταινία Αλμοδόβαρ. Σήμερα που ο μήνας έχει 24 ο σύζυγός μου νοσηλεύεται ακόμα σπίτι, απομονωμένος στην κρεβατοκάμαρα ενός διαμερίσματος 80 τετραγωνικών, γιατί κύριε Μητσοτάκη δεν έχουμε όλοι σπίτια 200 τετραγωνικών, ούτε ατομικές τουαλέτες μια και η οδηγία του ΕΟΔΥ ήταν να χρησιμοποιεί το δικό του μπάνιο.

Ο σύζυγός μου νόσησε στην υπηρεσία του, εκεί που όλο αυτό το διάστημα δεν έχετε δώσει εντολή να γίνει κανένα τεστ, εκεί που οι βάρδιες γίνονται σε δωμάτια υπογείων και σε θαλάμους επιχειρήσεων δεν ξέρω με τι μέτρα, τι κανόνες υγιεινής και τι απολυμάνσεις. Ο σύζυγός μου έφερε τον Κορωνοιό στο σπίτι μας.

Εγώ με τα παιδιά μου με το αρνητικό τεστ είμαστε μέρα-νύχτα εδώ, 17 ολόκληρες μέρες να τον φροντίζουμε, να αγωνιούμε και να πηγαίνουμε αρχικά στα τυφλά, γιατί κανείς δεν είχε να μας δώσει μια σαφή οδηγία και ο τρόμος των γιατρών ήταν μεγαλύτερος από τον δικό μας. Καμία συντονισμένη ιατρική ομάδα δεν υπάρχει στον ΕΟΔΥ να δώσει εξατομικευμένες συμβουλές, γιατί όπως γνωρίζετε καλά κανένας ασθενής δεν έχει ίδια συμπτώματα και ούτε την ίδια εξέλιξη στην ασθένεια.

Έχοντας διαβάσει ιατρικά άρθρα και με τη συμβουλή μιας παθολόγου του στενού οικογενειακού μας κύκλου πήραμε οξύμετρο για να μετράμε τα επίπεδα κορεσμού του οξυγόνου στο αίμα. Συμβουλή που από κανέναν ΕΟΔΥ δεν μας δόθηκε και όταν επικοινώνησα με δέκα τουλάχιστον γιατρούς σε νοσοκομεία που είναι σε ομάδες Covid, για να μου πουν ποια είναι η τιμή του οξυγόνου που θα μας κάνει να τρέξουμε στο νοσοκομείο, όλοι επέμεναν ότι το 95 ήταν οριακό, που τελικά εκ του αποτελέσματος φάνηκε ότι δεν ήταν.

Είμαστε στη 18η μέρα και αν δεν είχα την οικονομική δυνατότητα να αγοράσω οξύμετρο, να μιλήσω με ιδιώτη γιατρό πνευμονολόγο να με κατευθύνει φαρμακευτικά και να φέρω κινητή μονάδα να του κάνουν ακτινογραφία θώρακος στο σπίτι, για να μην επιβαρύνω το ήδη επιβαρυμένο σύστημα υγείας, τώρα δεν ξέρω πού θα ήμασταν. Προς Θεού δεν αναιρώ το σπουδαίο έργο των γιατρών των δημοσίων νοσοκομείων, αλλά αμφισβητώ, γιατί μπορώ και έχω κάθε δικαίωμα να το κάνω με όσα έχω ζήσει, τις γενικευμένες και όχι στοχευμένες ενέργειες που γίνονται και τις οδηγίες που τους έχουν δοθεί.

Και τώρα που φαίνεται ότι βγαίνουμε ως οικογένεια από το μακάβριο και σκοτεινό αυτό τούνελ, οι οδηγίες του ΕΟΔΥ είναι ότι αφού συμπληρώθηκαν 14 μέρες χωρίς συμπτώματα, κυκλοφορούμε δίχως τεστ και ο σύζυγός μου επειδή πέρασαν οι 14 μέρες που ήταν με πυρετό, δύσπνοια και βήχα και δεν μπόρεσε να συρθεί ως το ΝΝΑ να κάνει το τεστ, του έκαναν τελικά χάρη να το επαναλάβει και το πιθανότερο σενάριο είναι ότι αν δεν είχε υπόλοιπο αδείας να μείνει σπίτι να αναρρώσει ως άνθρωπος, αύριο θα ήταν στην υπηρεσία του με τον κορωνοϊό να του έχει αφήσει συμπτώματα θρομβοκυττάρωσης και να πρέπει να συνεχίσει τη φαρμακευτική αγωγή του, με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά, αλλά ποιος νοιάζεται ειλικρινά; Tόσοι ασυμπτωματικοί κυκλοφορούν ανάμεσα μας και τρεις παραπάνω, δεν έγινε τίποτα.

Επίσης πείτε στην Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως ότι 14:15 με 17:20 που γίνονται τα διαδικτυακά μαθήματα για το δημοτικό, την ίδια ώρα έχουν και τα πανεπιστήμια. Κάποιοι δεν έχουν τρεις υπολογιστές, έχουν έναν όπως εμείς και μπαίνουμε εκ περιτροπής, εγώ να εργαστώ και πρέπει να διαλέξω ποιο παιδί μου θα μπει να διδαχτεί.

Πίσω από τα επιτελεία και τις ηγεσίες, υπάρχουν στρατιωτικοί που με μειωμένους μισθούς, αντίξοες συνθήκες εργασίας και έντονη ψυχολογική και σωματική πίεση δίνουν κάθε μέρα ψυχή τε και σώματι.

Αυτοί οι άνθρωποι μαζί με τους χιλιάδες άλλους συνανθρώπους μας δεν την αξίζουν τέτοια συμπεριφορά. Εν τέλει ο σύζυγος μου με 34 χρόνια υπηρεσίας στο Πολεμικό Ναυτικό και οι συνάδελφοί του σας κάνουν υπερήφανους, εσείς Κύριε Πρωθυπουργέ πόσο μπορείτε να τους κάνετε;

ΥΓ. Η αρχική μου πρόθεση ήταν να σας στείλω την επιστολή μου σε μήνυμα, αλλά δυστυχώς η προσωπική σας σελίδα στο facebook δεν δέχεται άλλα μηνύματα και στην επίσημη σελίδα του Πρωθυπουργικού σας γραφείου το email είναι γραμμένο λάθος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter