Μαρτυρία στο documentonews.gr: Χιόνια στο καμπαναριό….εεε λάθος στην εθνική

Μαρτυρία στο documentonews.gr: Χιόνια στο καμπαναριό….εεε λάθος στην εθνική

Στο ταξίδι της επιστροφής της – της οδύσσειάς της για την ακρίβεια από την Καρδίτσα στην Αθήνα – η επιβάτις Χ. Μ. (τα πλήρη στοιχεία της είναι στη διάθεση της εφημερίδας) γράφει στο Documento

«Δρομολόγιο επιστροφής από Καρδίτσα για Αθήνα στις 12:00 30/12/19. Ξεκινήσαμε με χιονόπτωση από Καρδίτσα και ο μόνος φόβος μας ήταν πώς θα περάσουμε τον Δομοκό που πάντα όταν χιονίζει είναι επικίνδυνος. 

Χιόνι και ομίχλη στις στροφές του Δομοκού, αλλά ο δρόμος καθαρός. Αίσθημα ανακούφισης από όλους μας. Το περάσαμε το δύσκολο, πού να ξέραμε ότι ο μπαμπούλας της ακραίας χιονόπτωσης παραμόνευε στοιβαγμένος σε 5 εκατοστά χιόνι στην ευθεία για Αθήνα. 

Σταματάμε για στάση μετά τη Λαμία, περνάει το 20λεπτο και ο οδηγός άφαντος. Περνάνε 45 λεπτά, τίποτα. Μια κυρία προσφέρεται να πάει να βρει τον οδηγό. Έρχεται κάποια στιγμή και μας λέει ότι υπάρχει πρόβλημα, η αστυνομία δεν επιτρέπει να προχωρήσουν τα λεωφορεία, τα γυρίζει πίσω. Πανικός, πανδαιμόνιο! Έχουμε κάνει το μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής και θα γυρίσουμε πίσω; 

Ήμασταν σταματημένοι μαζί με πολλά άλλα λεωφορεία από διάφορα μέρη της Ελλάδας, Γρεβενά, Καβάλα, Θεσσαλονίκη… πώς θα γύριζαν πίσω; Ο οδηγός δέχτηκε την επίθεση κάποιων επιβατών ότι δεν έπρεπε να ξεκινήσουμε καν και πως ήταν απαράδεκτη η ταλαιπωρία χωρίς καμία ενημέρωση. 

Ο οδηγός έλεγε ότι όταν ξεκινήσαμε δεν υπήρχε ενημέρωση για απαγόρευση κυκλοφορίας και πως η ομοσπονδία των λεωφορείων βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τους αρμόδιους για την τελική απόφαση αν θα μας επιτραπεί να προχωρήσουμε. Κάτι μεγάλοι άνθρωποι στο λεωφορείο που έχουν μεγαλώσει μέσα στα χιόνια λέγανε σιγά σιγά το χιόνι, δεν έχετε δει τι σημαίνει χιόνι, αστεία πράγματα. 

Στις 15:30 περίπου αποφασίστηκε να γυρίσουμε πίσω γιατί απαγορεύτηκε η κυκλοφορία οριστικά και δεν υπήρχε άλλη λύση. 

Στις 18:00 φτάσαμε στον σταθμό της Καρδίτσας σε έξαλλη κατάσταση οι επιβάτες ζητώντας εξηγήσεις για αυτό που έγινε και γιατί δεν υπήρξε καμία ενημέρωση και ποιος ευθύνεται. 

Ήρθε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ και μας μίλησε μετά από επιμονή μας και είπε ότι κινήθηκαν με βάση την ενημέρωση που είχαν και ότι προφανώς δεν είχαν πρόθεση να κάνουν μας κάνουν βόλτα να δούμε ωραία τοπία με το εξωγήινο χιόνι να πέφτει. 

Τον ρώτησα ευθέως τι πιστεύει, αν όντως έπρεπε να κλείσει η εθνική και είπε ότι ο δρόμος δεν είχε πρόβλημα, η τροχαία το αποφάσισε. 

Έχει ξαναγίνει στα χρονικά να κλείσει η εθνική εσείς που κάνετε αυτή τη δουλειά; Όχι ποτέ, και έχουμε ζήσει πολύ χειρότερους χιονιάδες. 

Το επιτελικό κράτος της αριστείας ξέρει όμως καλύτερα». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter