50 χρόνια από την εξέγερση

Μαρτυρίες από την εξέγερση του Μάη ’68, στο HOTDOC που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Πενήντα χρόνια συμπληρώνονται από την παρισινή εξέγερση του Μάη, όταν οι νέοι της εποχής διέψευσαν πανηγυρικά το πόνημα σοβαρού δημοσιογράφου που τους ήθελε χωρίς στόχους και βαριεστημένους. Από κριτική έχουμε χορτάσει, γράφονται και λέγονται διάφορα.

Από τότε πολλοί και πολλά έχουν αλλάξει, αλλά η εξεγερμένη νεολαία ήταν αυτή που τα άλλαξε. Όσοι έζησαν στις φωτιές που έκαιγαν κάθε τι παλιό, όσοι σκίρτησαν στον έρωτα των οδοφραγμάτων, όσοι ξενύχτησαν στις καταλήψεις, όσοι συναντήθηκαν στον δρόμο με του απεργούς εργαζόμενους έχουν να καταθέσουν μια προσωπική συμβολή σε αυτό το πολύχρωμα υπέροχο κίνημα που συντάραξε τη Γαλλία και όχι μόνο.

Στο Hot Doc που κυκλοφορεί με το Documento την Κυριακή 6 Μαΐου μιλούν και γράφουν ο Νίκος Θεοδοσίου, ο Μάκης Καβουριάρης, ο Τέος Ρόμβος, ο Ροβήρος Μανθούλης, ο Γιώργος Στεφανίδης, ο Ζαν-Ζακ Λεμπέλ, ενώ καθηλώνουν οι εικόνες του Μπρινό Μπαρμπέ από τον εξεγερτικό Μάη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.