Μαρτύριο της σταγόνας στη Γάζα: Ισραήλ-ΗΠΑ συμφωνούν να αποκατασταθεί η υδροδότηση με… αστερίσκους

Μαρτύριο της σταγόνας στη Γάζα: Ισραήλ-ΗΠΑ συμφωνούν να αποκατασταθεί η υδροδότηση με… αστερίσκους

Η αποκατάσταση της υδροδότησης θα ξεκινήσει, αλλά μόνο σε ορισμένα τμήματα της νότιας Γάζιας, όπως διεμήνυσε ο Ισραέλ Κατζ, υπουργός Ενέργειας του Ισραήλ. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος, η απόφαση ανήκει στους Μπενιαμίν Νετανιάχου και Τζο Μπάιντεν, οι οποίοι έθεσαν επί τάπητος το ζήτημα σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Σύμφωνα με τον Κατζ, η επαναφορά της υδροδότησης «είναι σύμφωνη με την πολιτική του Ισραήλ, η οποία έχει ως στόχο τον αποκλεισμό των εδαφών που ελέγχονται από τη Χαμάς».

Την ίδια ώρα, η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς, οι ταξιαρχίες Εζεντίν αλ Κάσαμ, ανακοίνωσε ότι εκτόξευσε 20 ρουκέτες από τον Λίβανο εναντίον δύο ισραηλινών οικισμών στα βόρεια των παλαιστινιακών εδαφών.

Παράλληλα, η Χεζμπολάχ ανέφερε ότι έβαλε στο στόχαστρό της έναν στρατώνα στο κιμπούτς Χανίτα, «σε απάντηση για τη δολοφονία και τον τραυματισμό δημοσιογράφων στον νότιο Λίβανο».

Ώρα μηδέν για τη Γάζα

Έληξε το μεσημέρι η δεύτερη παράταση που δόθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις για απομάκρυνση αμάχων από τη βόρεια Γάζα και ο ισραηλινός στρατός αναμένει πλέον την «πολιτική απόφαση» σχετικά με το χρονοδιάγραμμα της χερσαίας επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με εκπροσώπους του στρατού.

Το Ισραήλ έχει καλέσει τους κατοίκους του βόρειου τμήματος του πολιορκημένου θύλακα (περίπου 1,1 εκατ. άνθρωποι) να φύγουν προς τα νότια, δηλώντας ότι στοχεύει την πόλη της Γάζας ώστε να καταστρέψει το επιχειρησιακό κέντρο της ισλαμιστικής οργάνωσης.

Απειλές Νετανιάχου

«Η Χαμάς νόμιζε ότι θα διαλυθούμε αλλά εμείς θα συντρίψουμε τη Χαμάς», δήλωσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου κατά την πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

«Οι ισραηλινές δυνάμεις γνωρίζουν ότι ολόκληρη η χώρα είναι στο πλευρό τους και κατανοούν ότι αυτή είναι μια αποφασιστική στιγμή», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, στη συνεδρίαση που έλαβε χώρα στο αρχηγείο των ενόπλων δυνάμεων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter